Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy takie menu na śniadanie i obiad wielkanocny jest wystarczające ?

Polecane posty

Gość gość
ja nie wiem co wy swoim gościom dajecie do jedzenia skoro dla was to są jakieś olbrzymie ilości jedzenia. To są normalne ilości jak na tyle osób. Przecież to nie jest tylko jedno śniadanie, święta trwają 2 dni, zawsze ktoś może odwiedzić. Oczywiście można dac gościom po jajku z majonezem, kawałku kiełbasy i kawałku kupnego ciasta i rzeczywiście wtedy się w ogóle nie natrudzicie ale po co w takim razie kogoś w ogóle zapraszać ?

Gość gość
20.37 bez przesady, przecież jak już całkiem nie można zjeść to można po prostu zaprosić jeszcze kogoś po świętach, albo dokarmić psy.

Gość gość
Wszystko ok ale o niczym nie zapomnij wszak najważniejsze w Wielkanocy jest koryto. Gdybyś nie daj Boże zapomniała np o sosie tatarskim to Jezus nie zmartwychwstanie i Wielkanoc nieważna!

Gość gość
gość dziś pierogi na wielkanoc xd ?? x a u mnie też są pierogi, a do tego mamy barszcz czerwony, bo białego nie lubimy i co z tego? To jest powód żeby się z kogoś nabijać albo wielce się dziwować? Żarcie jest najważniejsze w celebrowaniu pamięci o śmierci i zmartwychwstaniu Jezusa? Tragiczne jest to, że wszystko się dla was wokół żarcia kręci przy okazji wszelakich religijnych świąt i potraficie sobie wbijać szpile z tego powodu, a przecież mamy takie piękne chrześcijańskie święta. Serio nie widzicie, że źle i nie po chrześcijańsku postępujecie czepiając się takich bzdet? Myślicie, że Jezusowi zrobi różnicę czy na stole będą jajka czy też pierogi?

Gość gość
Spagetti Mielone Schabowe Tatar

Gość gość
U mnie jutro na obiad kurczak pieczony z ziemniakami i marchewką, a na deser ciasto bananowe.

Gość gość
U mnie jutro 20 osób. 16 doroslych i 4 dzieci. Obiad rosół. karkówka zuembiaki i salata lodowa z sosem koperkowym. Na stole 4 sałatki. 1 Oczywiście jarzynowa, 2 z ryba i sosem warzywnym, 3 mix sałat feta ogorek pomidor i chipsy z boczku polane sosem koprerkowym. 4 z selerem naciowym konserwowym. Przystawki wedliny, mozarella z pomidorami, szynka zawijana z serkiem i slonecznikiem, rolada serowa z kurczakiem, jajka z sosem czosnkowym, papryczki faszerowane fetą. Ciastko shrek i sernik. Ok 16 17 podam jeszcze pałki kurczaka.

Gość gość
Ja pierdzielę! jaki spis garów co u kogo hahahaha doprawdy medale wam dam :D "koko ko koooo, a u mnie to i tamto, a u mnie ko ko ko to z tym i takim sosem". Kurfa jakie kocmołuchy hahahaha :D siedzo i żro przez dwa dni, bo tako bide majo, że te parę dni w roku muszo się nażreć, bo nie da się inaczej świętować niż przez napchanie bębna. Święto = micha z paszą, wóda i pakować w siebie aż do porzygu :D

Gość gość
21 38 jedz sobie co tam chcesz ale doradzanie kobiecie zeby kupowala pierogi na wielkanoc jest conajmniej dziwne.

Gość gość
"zawsze ktoś może odwiedzić" Goście powinni być zapowiedziani/zaproszeni, a nie z łapanki.

Gość gość
Pierogi na wielkanoc?ja wszystko rozumiem.i.mam duze poczucie humoru,jednak minimum oglady wskazane.

Gość gość
Macie rację, Jezus nie zmartwychwstanie jeżeli na stole będą pierogi :D

Gość gość
to jak, nikt żurka nie gotuje??

Gość gość
Nie mam piertolca w związku ze świątecznym żarciem i ugotowalam tylko szynkę, a reszta jedzenia taka jak zawsze, ale przyznam że te pierogi mnie rozwaliły w chooy.

Gość gość
nie masz piertolca ale byle pierogi cię rozwalają? i jeszcze używasz wulgaryzmów :o No KATOLICZKA PEŁNĄ GĘBĄ! jajeczko, żureczek, palemki, kurczaczki, ale już pierogi to rozwałaka w ch...j - mhmmm, Bóg pęka z dumy w tym momencie :o Dziewczyny tak szczerze sobie odpowiedzcie jakie to ma znaczenie co się znajdzie na tym stole? przecież to tylko w naszych głowach siedzi. Wydaje wam się, że Chrystusa obchodzi co zjecie przy okazji jego zmartwychwstania? Nie wiem czy gorsze jest wasze ograniczenie światopoglądowe czy ta jadowitość :o Powinniśmy byc razem w tym czasie i w ogóle jako Chrześcijanie, a nie jak jakieś złośliwe przekupy przekrzykiwać się o byle gary. Zapomniałyście co jest istotą tych świąt i w ogóle naszej wiary. Smutne jest to, że jakieś tradycje kulinarne które są w ogóle inne w kazdym zakątku Polski są ważniejsze od tego co świętujemy. Ja w ogóle uważam, że mozna inaczej świętować niż przy stole

Gość gość
gość dziś to jak, nikt żurka nie gotuje?? x U mnie nigdy nie było takiej tradycji jedzenia żurku na wielkanoc, weszła ona wraz z reklamami knorra i winiar w tv. Na śniadanie były jaja szynka, sałatki, a na obiad podawało się co kto miał jak na niedzielę. Ja akurat robię żurek, bo moje dzieci lubią.

Gość gość
Pewnie, że w świętach nie chodzi o to by się nażreć ale też nie każdy jest wierzący i święta traktuje po prostu jako okazję do spotkania z rodziną a to normalne, że jak się kogoś zaprasza to się chce go dobrze ugościć a nie pierogami z garmażerki w wielkanoc. Jeżeli dla kogoś ważna jest tylko sfera duchowa świąt i całą otoczkę jak jedzenie, dekoracje uważa za zbędną to niech po prostu nie organizuje świąt u siebie.

Gość gość
Ale w tym wątku nikt nie pytał co jest istotą świąt i jak się do świąt przygotowujecie tylko o MENU świąteczne więc wyjeżdzanie z tekstami, że można podać gościom kupne pierogi bo chrystus i tak zmartwychwstanie i to nie ważne co się zje jest mocno głupie.

Gość gość
13:46 i po co sobie dopowiadasz? Nie jestem katoliczką więc daruj sobie to kłapanie dziobem. Akurat żarcie nie ma nic wspólnego z sensem świąt, to tradycja, wiec dlatego te pierogi są takie nietrafione. A teraz idz i daj na tacę dla klechy, pieniaczko.

Gość gość
U mnie były dziś ruskie z cebulką! :)

Gość gość
To ja, z wczoraj my ledwo to co przygotowałam zjedliśmy i jeszcze zostało.

Gość gość
Smutne jest to, że jakieś tradycje kulinarne które są w ogóle inne w kazdym zakątku Polski są ważniejsze od tego co świętujemy. x Ale temat nie jest o tym... :) Ma byc to temat dla odpręzenia kto co gotuje, a nie rozwazanie misterium Swiąt..

Gość gość
ale ona odpowiedziała tylko tej która się naśmiewa z pierogów. pewnie, że można pogadać kto co ma, co przygotował ale po to krytykować albo się złośliwie naśmiewać?

Gość gość
i co dzisiaj po takim mixie zarcia wszyscy maja w nocy dobre sranie, zadowolona pani domu??

Gość gość
Pierogi to kojarzą mi się z Bożym Narodzeniem. Oczywiście nadzienie z kapusty i grzybów. Z Wielkanocą kojarzy mi się żurek, jajka, biała kiełbasa, mięsa pieczone, babki.