Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aga900

Mama narzeka na meza

Polecane posty

Moja matka wiecznie narzeka na mojego męża. Dla niej wzorem jest mąż siostry, bo pracuje w firmie budowlanej i umie wszystko zrobić, kładzie kafelki, maluję i takie tam. Mój mąż ma pracę przy komputerze i zarabia więcej od szwagra, ale to szwagier to wzor mężczyzny o ojca. Ciągle się nabija, że jak urodze dziecko, to czy mój mąż będzie chodził na spacerki i kapal jak szwagier. Uważa, że siostrze się super trafiło bo siedzi z dzieckiem w domu (pracowała w życiu może pół roku, ale zaliczyła wpadkę i nie zdążyła znaleźć nowej pracy). Obie z siostrą mi dogryzal, że mam prawie 30 lat i nie mam dziecka i pracuje. Teraz jestem w ciąży. Owszem pracuje zarabiam najniższa krajowa, ale przynajmniej będę w 8 miesiącu jestem na zwolnieniu. Dowalaly się do mnie ze pracowałam w ciąży do 5 miesiąca, ja czułam się dobrze. Teraz im trochę szczęki opadły, bo nie mówiąc nic wzięliśmy kredyt na 150 tys i mając spory wkład kupiliśmy w końcu mieszkanie, w nowym bloku ale urządzone. Oczywiście skrytykowały, że mam brzydki kolor ścian i mała kuchnie. Teraz kompletuje wyprawkę, mojej siostrze pół rzeczy kupiła matka i teraz ona mi wciska żebym odkupiła od niej te rzeczy. Tak, mam płacić za używany laktator czy ciuszki, bo im jest ciężej i by sobie dorobili. Dziś Wielkanoc, a przy stole uwagi, że oby dziecko nasze nie było podobne do męża, a córeczka siostry co ma 6 miesięcy to ósmy cud świata, piękna, mądra jak na 3 lata i w ogóle. A rzadko kiedy któraś spyta jak się czuje. Jak rozmawiać z takimi ludźmi? Jak matka czy siostra mogą być tak wredne i za co?

Gość Mikmka
Nie do końca taka sytuacja jak u Ciebie ale też mam problem. Sama mam pracę przy komputerze typowo w IT i wszyscy w rodzinie poza moimi rodzicami uważaja że to mało kobiece a że wogole to ja nic tam pewnie nie robię i zarabiam grosze. Prawda jest taka że swoją pracę lubię , zarabiam sporo i mam stabilną pracę bez obawy o jej utratę. Ale niee wg moich bliskich kobieta jest po to żeby rodzić a mężczyzna po to żeby pracować ja budowie bo to takie męskie. Porażka jakaś.

Gość gość
Do autorki, dlaczego są takie ? Pewnie z zazdrości lub wg. twojej mamy, po prostu styl życia siostry bardziej pasuje do jej wyobrażenia życia w rodzinie. Tradycyjny podział ról. Jestem w szoku, że siostra proponuje ci odkupienie ubranek dla dziecka. Jak świat, światem ubranka dziecięce krążyły po kolejnych potrzebujących, nawet wśród obcych. Zaproponuj siostrze, że jak chce zarobić, niech wystawi je w internecie.

Gość gość
ja bym ograniczyła kontakt z nimi do minimum lub do zera, to maja byc matka i siostra?? to dwie podłe zołzy, które nie szanuja Ciebie i Twojego meza, olej je

Odkupic ubranka od siostry? :O porazka! Wspolczuje!! Ja juz mojej siostrze mowie, ze ma nie pakowac i nie przywozic az tyle paczek ubranek. Rodze dopiero w sierpniu, a pelna wyprawka juz czeka w kartonach. Ubranka wlacznie z laktatorem elektrycznym i niania, przewijakiem... Doslownie wszystko!