Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polacy się nie szanują dlatego mało zarabiaja.

Polecane posty

Gość gość
Ci co kupili domy kilkanaście lat temu to zrobili niezły biznes. Znam parę która do Polski wróciła z milionem złotych po sprzedaży domu. Co jak co, ale za milion można żyć dobrze, jak się ma gdzie mieszkać i dobrze ulokuje tą kasę. Szkoda, że teraz młodzi nie mogą sobie pozwolić na te kosmiczne ceny domów. Nie wyobrażam sobie kupić domu za 500 tysięcy jak 10 lat temu ten sam dom był poniżej 200!

Gość gość
gość dziś w PL tą kase wydasz 3X szybciej niż w UK, ceny w PL są astronomiczne

Gość gość
gość dziś inflacja pożyczkami powoduje te wzrosty cen a debile się coraz bardziej zadłużają na 100 letnie kredyty, a potem orają od świtu do nocy na spłaty, idioci

Gość gość
Oj tam... My kupiliśmy dom kilkanaście lat temu za 180k, rata 500f na miesiąc. Cena domu poszła w górę tak, że sprzedaliśmy za 550k (dzielnica się rozwinęła). Nie narzekamy. Nie oraliśmy, tylko żyliśmy normalnie. :)

Gość gość
Bueheheh chwali sie juz kilkanascie lat temu zyje na wygnaniu :D :D :D co za pustaczka :D :D :D ale spokoju od ciapatych i pieknej przyrody nie kupi sobie za 550k :D:D;):D a ja mam w PL za darmo :classic_cool:

Gość gość
"My kupiliśmy"...ahaaaaaaaa wszystko jasne.... :D;):D oj musialas dawac du/py przez tyle lat :D

Gość gość
gość 2018.04.05 Nie mieszkam w Polsce i tez mam prawdziwa opieke zdrowotna, prawdziwy system emerytalny i prawdziwa pomoc w wypadku utraty pracy. I tez place podatki. Na same obowiazkowe skladki zabieraja mi 30 procent z mojego cudownego "brutto". Podatek place osobno. Ciesze sie ze mam te wszystkie "zabezpieczenia", ale nie wiem w jakim celu mialabym podniecac sie moim zarobkiem brutto bo na dzien dzisiejszy tych pieniedzy na oczy nie widze. Zupelnie niepotrzebnie tak na mnie naskoczyles bo akurat naleze do ludzi ktorzy zabezpieczaja swoja przyszlosc (nie tylko przez skladki emerytalne) i prace na zasadzie "liczy sie tu i teraz" uwazam za skrajna glupote i kompletny brak odpowiedzialnosci...

Gość gość
Wiadomo jak kilkanaście lat temu to oczywiste, że będzie niezły zysk. Teraz ludzie nie mają szans na takie coś.

Gość gość
Co robic autorze/autorko - ostatnie ogłoszenie - poszukiwany spedytor, znajomosc dobra angielskiego/niemieckiego/francuskiego (a moze najlepiej i wszystkich trzech) stawka 2100 brutto:D

Gość gość
@18:10 tak, "daję d**y" z przyjemnością mojej żonie ;) obydwoje mamy dobre prace (inaczej bank nie dałby nam kredytu, nawet kilkanaście lat temu), i nikt nie musi nikomu "dawać d**y". Przykre jest, że nie wiesz jak działają prawdziwe, zdrowe związki. No, ale czego się spodziewać po forum gdzie siedzi dużo przegrancow. Czy siedzę na wygnaniu? Nie narzekam :) jesteśmy szczęśliwi i to liczy się najbardziej. Przytyki anonimowego frustrata mnie nie ruszają, więc wybacz.

Gość gość
Się zleciały zazdrosniki :D bolą dupska bo debile z IQ ameby w życiu nic nie osiągnęły. Mnie też tu kiedyś wyzywali bo we łbach się im nie mieściło, że kobieta sama może kupić mieszkanie w Londynie przed 30tka. Ano może. I jad się lał jak szalony ahahahah

Gość gość
dziś Do londynu to ja na wakacje latam :D

Gość gość
Ta, w Londynie mieszkanie, szkoda, że nie w Syrii od razu. 50 zabitych w 4 miesiące 2018 roku, miasto gangów. Masz się czym szczycić. Mimo wszystko nawet ciapole są lepsze w Londynie niż Polaczki i polskie janusze. Ci drudzy to by zapiertalali z motorkiem w tyłku za śmieszne stawki dla brytola, a ciapak przynajmniej się szanuje i co najwyżej tego brytola wyzyskiwacza okradnie lub sprzeda mu dragi.

Gość gość
50 zabitych na tyle ludzi to bardzo mało. Ataki z nożami były zawsze, tylko media się teraz osrały bo nie mają innej sensacji. Ty łykasz jak pelikan. W sumie to media są dla takich jak ty, więc podniecaj się dalej :)

Gość gość
No to jak faktycznie 50 ofiar śmiertelnych nie działa ci na wyobraźnie, jeszcze stwierdzasz, że to "bardzo mało" dosłownie nic takiego to gratuluje otoczenia, w którym mieszkasz.

Gość gość
Oczywiście, że bardzo mało. Na 8 milionów ludzi 50 zginęło od noża. Wg ciebie to dużo? :O

Gość gość
Wychowałam się w Londynie i od dziecka widziałam co się tu dzieje. Teraz to jest nadzwyczaj spokojnie. Londyn to nie wieś na której jak samochód wjedzie do rowu to wszyscy się zbiegają i mówią o tym przez kolejny miesiąc. Tu wojny dzieciecych gangów były zawsze. Dobrze, że media o tym zaczęły mówić, ale uwierz mi to nic nowego.

Gość gość
18:45 jest się czym chwalić? Z Londynu każdy mądry w wakacje wylatuje a nie przylatuje. Lol

Gość gość
gość dziś te "zabezpieczenia" społeczne stoją u progu bankructwa, kwestia czasu

Gość gość
Nie wiem dlaczego ludzie płacą składki na emeryturę. U mnie w pracy płacili 20 lat i teraz 5 lat przed emeryturą dostali wiadomość, że dostaną kilka tysięcy rocznie mniej niż im obiecano. Nie są pierwszymi których tak wrobiono. Ja wolę inwestować i sama odkładać. Wyobraźcie sobie co miesiąc tracić część wypłaty i już nigdy tego nie zobaczyć.

Gość gość
Zamiast składać na emeryturę kupuj kryptoanalityk. Nie bitcoina ale są tysiące innych. Za dwa -trzy lata wspomnisz moje słowa!

Gość gość
Kryptowaluty!

Gość gość
Sorry, miasto gangów? Chyba cię poje*#&ło. Pojedź sobie do dowolnego większego miasta w USA czy Kanady żeby zobaczyć co to gangi, segregacja, getto. Ba, nawet slumsly we Francji wystarczą. Już nie wspomnę, że w Syrii to 50 ludzi ginie na godzinę (dowolne miasto). A ty panikujesz bo "miasto gangów". Co za c***a.

Gość gość
gość dziś Zalamanie systemu nie jest wykluczne ale mysle ze takiej znow tragedii nie bedzie ;) ... na dzien dzisiejszy system dziala i jesli tym ktorzy beda mieli dostac duzo troche zabiora to ci ktorzy mieli dostac malo dostana wielkie G. Osobiscie wole byc w tej pierwszej grupie ;) gość dziś Problem taki ze skladki sa obowiazkowe a nie zrezygnuje z legalnej pracy i stalego etetu, ktory daje mi stabilizacje i spokojna najblizsza przyszlosc zeby skladek nie placic. W kryptowaluty nie wierze... ale sa inne sposoby na inwestycje i zabezpieczenie dochodu na stare lata.

Gość gość
O jakich obowiązkowych składkach mówisz? National insurance? To wiadomo, płaci każdy. Ja mówię o dodatkowych, które ma obowiązek płacić pracodawca i ty dokladasz dodatkowo. Z tych składek można zrezygnować. Ja tak zrobiłam.

Gość gość
Nie mieszakam w UK ;) ... u nas skladki (ubezpieczenie zdrowotne, bezrobocie, szkolenia, emerytura 1, 2 i nawet czasami 3 filar ...) sa obowiazkowe.

Gość gość
Zarabiam 1800 Zł.budżetówka. Z chęcią bym zmieniła pracę,ale w moim mieście ,małym,pensje są na takim poziomie.

Gość gość
1800 Zł to ja mialam po studiach. Dzis 4 razy wiecej. Bylo sie uczyc a nie imprezki :D

Gość gość
^^ to teraz jesteś kobietą? Szybko zmieniasz historyjki bingolku ;)

Gość zacofani w średniowieczu
w każdym kraju zaczyna się od dna, nawet po studiach i powoli zdobywa doświadczenie i pozycje, tylko w PL po studiach wszyscy chcą zarabiać 10 kafli netto i się lansować tym, a szczególnie polscy emigranci ( zalewający codziennie pałe ) bez języka chcą mieć stawki jak prezesi firm w jakim by to kraju nie wylądowali, najlepiej aby im "załatwić" jeszcze taką robote ( może za łapówke lub tabliczke czekolady jak to miało miejsce za komuny ), co za tępy i fałszywy i prostacki naród z kompletnym brakiem podstawowej etyki, wstyd się przyznawać do takiego pochodzenia, serio