Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polacy się nie szanują dlatego mało zarabiaja.

Polecane posty

Gość gość
Nawet nie wiem czy to dobrze czy źle, że Polacy mają takie wymagania. Nawet taki polski dresiarz który nie skończył gimnazjum, z IQ ameby myśli, że należy mu się nie wiadomo co. Niestety to nie tylko o zarobki chodzi. Takie muły mają też wysokie wymagania wobec kobiet :D to już jest niezły cyrk.

Gość gość
Dzis nawet polski dres zarabia w pl te marne 4000zl. Tak sie poprawilo w pl. A ci po studiach znacznie wiecej :) wolami roboczymi sa dla nas ukraincy i angole.

Gość gość
^^Haha takie bajki to opowiadaj swoim dzieciom. Chociaż nie... lepiej się nie rozmnażaj ;)

Gość gość
gość dziś tak mało na handlu narko? chyba że to dniówka

Gość gość
^^ wiecej w kieszeni zostaje niz tobie w uk ;):D

Gość gość
No tak...w Polsce jeszcze chowają pieniądze w kieszeni, pewnie w skarpecie też upychasz? W UK mamy konta w banku gdzie pieniążki rosną, słyszałeś o czymś takim? ;)

Gość gość
w PL w skarpecie bo banki to hooje

Gość gość
Hahah na pewno ci rosna na lokacie w uk skoro stopy procentowe sa ujemne :D

Gość gość
Haha znałam kolesia który nie ufał bankom i chował do skarpety. Stary, zacofany cap (nie wiekowo tylko mentalnie). Pewnie taki jak te Wieśki które tu piszą.

Gość gość
Bank wcisnie delete kiedy zechce z twojej kasy zrobi sie 0 hahahaha. A gotowke zawsze mozna wymienic.

Gość gość
Na pieniądze w banku jest ubezpieczenie automatycznie (może nie wiesz) a można też za małe pieniądze ubezpieczyć prywatnie. Dom ci sie spali, ktoś się włamie i pieniędzy nie ma. I już ich nie odzyskasz. Banki dają ci lepsze zabezpieczenie.

Gość gość
gość wczoraj gotówka to tylko papier z nadrukiem wartym gòwno, najlepsze jest złoto i srebro w monetach o niskiej wartości wymiennej, broń, amunicja, oraz woda i jedzenie, nasiona aby coś zasadzić oraz drewno na opał, reszta jest gòwno warta iluzja i domek z kart, a kasa w banku to też max iluzja z "ubezpieczeniem" dla naiwniaków

Gość gość
Co "naiwniacy" lepiej wychodzą na tym wszystkim niż ty z pieniędzmi w skarpecie i zapasami wody ;)

Gość gość
22.59 Problem taki ze skladki sa obowiazkowe a nie zrezygnuje z legalnej pracy i stalego etetu, ktory daje mi stabilizacje i spokojna najblizsza przyszlosc zeby skladek nie placic. W kryptowaluty nie wierze... ale sa inne sposoby na inwestycje i zabezpieczenie dochodu na stare lata. xxxx To sobie nie wierz. A w miedzyczasie moj 34letni znajomy sprzedal kryptowalute, zostawil prace na etat, kupil dom w Hiszpani i wyjechal z zona i dzieckiem na wczesna emeryture. Z tymze to informatyk, ktory zajmowal sie tym 24/7 (nawet w godzinach pracy na etat). No i zaczal kilka lat temu - teraz to juz przestalo byv oplacalne

Gość gość
Ja tam prywatnym emeryturom w Polsce nie ufam i nie wykupilabym i wolalabym zainwestowac te pieniadze. Ale po wyjezdzie za granice wykupilam dodatkowa emeryture i ja i moj maz. Jest to kasa wolna od podatku, pracodawca doplaca jeszcze od siebie i te fundusze sa stabilne przez lata. Wprawdzie emeryture panstwowa stad i tak mielibysmy dobra, gdybysmy wyjechali na emeryture gdzie sa tansze koszty zycia. Ale jest nadwyzka zarobkow, wiec czemu nie wykorzystac i na emeryturze potem nie wesprzec dzieci. Najwazniejsze to, czy w Polsce czy zagranica, pomyslec z wyprzedzeniem o przyszlosci emerytalnej bo "jakos to NIE bedzie". Nie chce jako staruszka byc zdana na dzieci - wole byc samodzielna i jeszcze je wesprzec, zeby mialy latwiejsze poczatki niz ja.

Gość gość
^^ właśnie w tym problem, że te prywatne emerytury nie są wcale takie stabilne jak ci sie wydaje. Nie widzisz co się ostatnio dzieje? Protesty (przynajmniej u mnie przed uczelnią) bo wprowadzają zamiany do tych właśnie funduszy. Nie wiem gdzie mieszkasz ale wszędzie trzeba liczyć tylko na siebie. Będziesz płacić kilkanaście lat a bliżej emerytury zamiast kasy dostaniesz środkowy palec i radź sobie sama. Ja zrezygnowałam z tej opcji bo widzę jak moi starsi koledzy zostali na lodzie kilka lat przed emeryturą (którą teraz będą musieli przepracować prawdopodobnie, jak nie zejdą z tego świata wcześniej).

Gość gość
10.43 jeszcze raz - te demonstracje i koledzy ktorzy zostali na lodzie to w Polsce tak? wiec ci tlumacze, ze nie wszedzie na swiecie jest jak w Polsce nosa nigdy nie wysciubiles i pouczasz

Gość gość
Ludzie ugodowi zarabiaja mniej a Polacy sa raczej ugodowi. Niemcy wymordowali miliony ludzi by zarobic ugodowi nie sa. Podobnie rosjanie czy amerykanie.

Gość gość
@18:01 piszę o UK :) to tutaj tysiące ludzi zostało wyrolowanych tuż przed emeryturą. I nie jest to pierwszy przypadek. Jak jest w PL nie mam pojęcia bo dawno tam nie byłam.

Gość gość
W sumie...wpisz sobie na Google "pension strike" i zobacz jak nie wierzysz. Nie miałam pojęcia, że znów strajkują bo już mnie na uczelni nie ma. Teraz w mojej obecnej pracy nie możemy strajkować bo byłoby to nieodpowiedzialne. Tak czy siak ludzie są dziesiątki tysięcy funtów w tył jeśli chodzi o emerytury. Dlaczego? Bo uwierzyli że płacąc ileś tam miesięcznie będą mieli sporą sumkę na starość. Te nowe fundusze też w sumie pokazują przykładowe kalkulatory. W to nie ma co wierzyć.

Gość gość
Tylko debile sie rozmnazaja :D

Gość gość
U mnie w pracy też coś spieprzyli z emeryturami, nie wiem o co chodzi bo młodsi mają inny, nowy system który ma być bezpieczny. Chociaż to samo mowili 20 lat temu tym co teraz są w kupie...ja zrezygnowalem.

Gość gość
Kto wyjechal przergral zycie. Za 10lat zachod upadnie przez imigracje a PL bedzie drugimi niemcami.

Gość finanse domek z kart
Spytajcie brytoli którzy mieli "bezpieczne" konta w bankach w Islandii i jak na tym wyszli, haha

Gość gość
gość dziś Kto wyjechal przergral zycie. Za 10lat zachod upadnie przez imigracje a PL bedzie drugimi niemcami. >> PL z wyglądu JUŻ jest drugimi niemcami, szkoda tylko że ceny jak w UK a zarobki jak w bangladeszu, ale po pozłacanych ulicach stąpają więc hooj tam, wszystko gra

Gość gość
Za 10 lat to mnie nie będzie nawet w Europie więc nie muszę się o to martwić. Na szczęście są kraje gdzie ekonomia jest stabilna, ludzie przyjaźni, pogoda słoneczna. I w tych krajach nikt nie wchodzi w tyłek USA (Polska czy UK) lub Rosji. A tutaj niech się zabijają, gazują i podniecają bombardowaniem krajów 3ego świata. Debile. Teresce niedługo wszystko tak jeb#&nie że wyniosą ja z gabinetu i spalą na stosie. Polskim politykom też by się to przydało bo aż brązowe twarze mają od lizania tyłków USA :D

Gość gość
Kto sie uczyl ma zarobki w PL jak w uk. I zycie trzykrotnie tansze.

Gość gość
Haha, trzykrotnie tańsze to masz w Simsach, cwelu.

Gość gość
W realu mam

Gość gość
gość dziś Za 10 lat to mnie nie będzie nawet w Europie więc nie muszę się o to martwić. Na szczęście są kraje gdzie ekonomia jest stabilna, ludzie przyjaźni, pogoda słoneczna. >>> o jakich to krajach mowa??