Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sztukaAntystresu88

cieszę się że nie mam dzieci

Polecane posty

Gość sztukaAntystresu88

jestem szczęśliwa że nie mam dzieci. mam 30 lat , pracuje i bardzo lubię swoją prace, bo pracuje u siebie , mam własną firmę , mieszkam sama w nowym domku wybudowanym , niedużym i to jest mój azyl i w nim czuje się bardzo szczęśliwa, mimo że wielu ludzi np z rodziny pyta mnie, czemu nie mam dzieci , kiedy dziecko... a ja dzieci mieć nie chcę , nie czuje instynktu , nie ciągnie mnie do dzieci. kocham wolność najbardziej. podróże, spotkania wyjazdy bliższe i dalsze, uwielbiam zakupy po prostu kocham moje życie . Jestem szczęśliwa że na wiele rzeczy mogę sobie pozwolić i że mam czas na wszystko. Od kilku miesięcy spotykam się z pewnym mężczyzną. Spotykałam się z wieloma facetami których celem było założenie rodziny ,dzieci ,a ja nie chcę mieć dzieci i dlatego te relacje nie trwały długo. Podoba mi się moje życie. Piękna pogoda, wreszcie przyszła wiosna , odpoczywam po obiedzie a wieczorem spotkanie ze znajomymi na mieście na drinka . Codziennie budzę się z uśmiechem na twarzy z myślami że kocham moje spokojne życie. Wysypiam się i dużo odpoczywam i się relaksuję... A gdybym miała dziecko to moje życie wywróciłoby się do góry nogami i sporo ograniczeń , mniej wyjazdów. W maju lecimy na Kos ze znajomymi :) a w sierpniu Malediwy tylko we dwójkę i nie mogę się doczekać bo tam jeszcze nie byłam. Jestem ciekawa świata i ludzi. Kiedyś jako nastolatka byłam pesymistką, potem zmieniłam sposób myślenia ,cieszyłam się z każdego dnia i wiele w moim życiu się zmieniło na lepsze i jestem szczęśliwa a życie jest piękne!

Gość sztukaAntystresu88
w wieku 20 lat kiedyś sobie myślałam że będę miała dzieci ale zaczęłam podróżować poznawać ludzi wtedy pokochałam wolność i wizja posiadania dzieci szybko mi przeszła i aż dotąd. Mam wygodne życie. Kocham życie !

Gość gość
Ja mam 58 lat i ciesze sie, ze miałam dzieci. Głównie dlatego, że mam teraz wnuki :D. Świeta, wakacje, ogniska, urodziny w domu jest gwarno i aż serce rośnie. Myśle, ze bez dzieci byłabym teraz smutniejszym człowiekiem. Ale każdy musi wybrać własną drogę. Ja kocham moje życie, moją rodzinę i ciesze się, że Ty kochasz swoje życie. Dobrego dnia

Gość sztukaAntystresu88
staram się zrozumieć szczęście innych i dzieci i rodziny , każdy ma swoją drogę i swoje szczęście w różnej postaci Dla Ciebie szczęściem są dzieci wnuki a dla mnie wyjazdy podróże , czas wolny wolność. Ja kocham wolność a dzieci nie chcę mieć nigdy.

Gość gość
bardzo madra wypowiedz pani z 13:51 kazdy musi odnalexc swoja droga, a autorka pewnie liczyła na to, że zostanie zjedzona przez sfrustrowane, wg niej, matki. Nie wyszło :D. Mnostwo ludzi jest bez dzieci i zyja, wiec Ty tez przeżyjesz, nie martw sie. A nie musisz dookola wszystkim udowodniac, ze jestes szczesliwa, bo szczesliwa masz byc dla siebie, a nie dla innych

Gość gość
mowienie o szczesciu jest ryzykowne,lepiej pisac o problemach, ja tez sie ciesze ze nie mam ale to wynika z osobowosci kolezanek tez nie mam bo nie potrzebuje ,lubie jak cały swiat zapomina o mnie ,nie lubie spotkan rodzinnych ,chyba ze czasami ,kazdy ma inne potrzeby ,lubie tylko z bratnia duszą chociaz jak on chce byc ciagle obok to juz sie irytuję ,odpoczywam w samotnosci taka jest prawda ,chociaz lubie milosc okazywac ale potem chce byc sama

Gość gość ciekawskii
czym zajmuje się twoja firma?

Gość gość
a ty autorko za sztucznie i prozniacko zabrzmialas ale wiem ze taki byl cel

Gość sztukaAntystresu88
każdy ma swój sens życia. Chciałabym aby kobiety które pragną dzieci a nie mogą to niech mają dzieci , mam znajomych którzy dłuższy czas starają się o dziecko i nie mają ale wiem że będą mieć szczerze im tego życzę jeśli wiem że tego pragną. Rozumiem też biednych i chorych. czasami przekazują pewne kwoty pieniędzy na fundację a ciuchy których nie noszę buty a nawet kosmetyki oddaje biedniejszej osobie. Znam skromną uczciwą dziewczynę która sprząta dom u mojej cioci i jej oddaje ciuchy prawie nowe a niektóre nawet z metkami nienoszone firmowe diora , D&G.. YSL.. Monnari i wiele innych i buty . Nie potrafię tych rzeczy wyrzucić wiedząc że ktoś się z nich bardzo cieszy i komuś sprawiam radość

Gość gość
a ta ostatnia twoja wypowiedz jest dziecinna to provo

Gość gość
Hm, masz chłopaka i jedziesz z nim na Malediwy. A co będzie jeśli wpadniesz i zajdziesz w ciążę. Wtedy usuniesz?

Gość sztukaAntystresu88
oczywiście, moja macica moja sprawa

Gość sztukaAntystresu88
jeśli do tej pory nie wpadłam to już nie wpadnę, to nie średniowiecze. To wiem :) W ciążę wbrew pozorom jest ciężko zajść . Jeśli zaszłabym to nie usunę. Ale nie myślę o tym , koncentruję się na przyjemnościach które mnie spotykają na zadowoleniu z życia . Ja najbardziej kocham wolność. Unikam ludzi którzy narzekają na swoje życie , mają możliwości je zmienić ale nic w tym kierunku nie robią bo tylko narzekają. żałują że wyszły za mąż itd że nudy rutyna że życie ciężkie. Nie wyobrażam sobie tak wegetować..

Gość sztukaAntystresu88
ważne jest dla mnie by myśleć pozytywnie i cieszyć się z każdego dnia ! wtedy jeszcze więcej szczęścia zaznamy w życiu

Gość sztukaAntystresu88
gdybym miała dzieci to nie wyspałabym się a sen jest bardzo ważny dla zdrowia samopoczucia i urody. Jestem zadowolona że wiele w życiu mi się udało że mam cele które realizuję. kiedyś mi się śniło że miałam dziecko i obudziłam się trochę "wystraszona" Bo bardzo cenie wygodę i czas wolny ,brak ograniczeń :) a i uwielbiam moje pieniądze Bo pieniądze są bardzo ważne !!

Gość sztukaAntystresu88
idę wziąć pachnącą długą kąpiel i będę się szykować na spotkanie ze znajomymi, zastanawiam się jakie perfumy użyć na wieczór ,jest wiosna to jakiś orzeźwiający świeży zapach , waham się między Gucci gucci bloom , a J'adore dior, albo moja ulubiona letnia lekka Escada celebrate <3 Podczas kąpieli pomyślę którą się spryskać na wieczór ze znajomymi

Gość sztukaAntystresu88
zdecydowałam że użyję jednak innej niebanalnej kompozycji a mianowicie DKNY Be Tempted , idealny zapach na wyjście na miasto a teraz długa kąpiel

Ja się wyszalałam jak byłam młodziutka.Imprezy,znajomi,wycieczki-wszystko to mi się znudziło i zapragnęłam stabilizacji,założenia rodziny.Może kiedyś nagle ci się odmieni.

Gość sztukaAntystresu88
a dlaczego musi mi się to odmienić? po co? ja jestem szczęśliwa że nie mam dzieci i nie chce mieć nigdy!!! mam 30 lat więc to już mi się nie odmieni Zbyt piękne mam życie by rodzić dzieci i mieć pełno problemów na własne życzenie. Mam czas na wszystko, by o siebie zadbać , by wyjechać by się wyszykować by się realizować i czas na odpoczynek Niech rodzą te co chcą

Gość gość
Ja też mam fajne życie, pieniądze, dylematy o perfumach i... Dzieci

Gość sztukaAntystresu88
a ja zamiast dzieci mam spokój , cisza w domu, robię co chce wstaję wyspana i mam czas na wszystko , nie narzekam że jestem zmęczona. Cieszę się że mam wysprzątany dom to mi nikt nie bałagani, owszem organizuje spotkania w domu , zapraszam znajomych na kolacje , wino itd.. ale i tak zawsze mam porządek a dzieci rozrzucają zabawki , małe dzieci nie sprzątają za sobą. A ja wiem gdy posprzątam to porządek jest a nie na 5 min

Gość gość
Też tak miałam ale znudziło mi się jałowe życie. Kwestia dobrej organizacji, teraz też mam spokój i relaks na moim balkonie :)

Gość sztukaAntystresu88
ja mam relaks na moim tarasie i piękny ogród i cisza spokój i wreszcie przyszła wiosna :)

Gość gość
no to się napielisz niedługo bo zarośnie

Gość gość
a dom jest nowy a ogród tak szybko wyrósł cos kręcisz

Gość sztukaAntystresu88
Ogród to kilka tuji iglaki i piękny trawnik.. został fachowo zaprojektowany bo zamawiam firmę która dba podcina przycina itp. Firma ogrodnicza jest prowadzona przez moich bardzo dobrych znajomych :) Właśnie zaraz zbieram się na zakupy , mam zamiar kupić nowe stroje kąpielowe , może też jakiś fajny żakiet i mam ochotę na kolejne nowe perfumy, kocham życie ! :)

Gość sztukaAntystresu88
A w międzyczasie kawa i ciacho z koleżanką :) ubieram biały t-shirt i jeansy granatowe czerwona torba i zielone balerinki zwykłe i wygodne, do tego lekki makijaż i kropką nad "i" perfumy gucci rush 2 JAK JA KOCHAM WIOSNĘ :)

Gość gość
Depresję masz?

Gość gość
Ja nam tylko jednego synsbma 19 lat!! Jest juz duzy a ja odzyskalam swoja wolnosc!! Dla mnie wolnosc to luksus!

Gość gość
Syna mialo byc!!