Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy po raz pierwszy w życiu poczułyście się staro?

Polecane posty

Gość gość
Ja mam 37 lat i pierwszy raz poczułam się "staro" jak w wieku 19 lat jakiś dzieciak-nastolatek powiedział do mnie na "pani" :D

Gość gość
Czucie sie staro przebiega etapami (podobnie jak rozwój kobiecości na przestrzeni lat: pierwsza miesiączka, pierwszy pocałunek, seks, pierwsze dziecko) i zależy od sytuacji. Przykład: można sie poczuć staro już w wieku 24 lat jak sie pójdzie do klubu a tam chłopcy same 18-letnie chłystki sie dziwnie śmieją. Za chwile wybija 30 lat i nachodzi cie kontemplacja nad własnym życiem. Potem ktoś 24 letni wydaje ci się okropnie młody. Staro sie człowiek czuje jak sie musi zajmować dzieckiem. Ale tak serio staro to sie człowiek czuje kiedy zaczyna spoglądać w lustro i widzi twarz zmęczoną życiem, zniekształconą i ubrania już nie wszystkie wypada założyć, żeby nie wyglądać idiotycznie. To w czym 18 latka wygląda uroczo i wdzięcznie na tobie wygląda niesmacznie to wydaje mi się, że to jest ten czas kiedy się człowiek czuje na serio staro.

Gość gość
Na roznych etapach, sporo tego a pierwszy raz nie uwierzycie, wieku 5 lat!nie, nie urwala sie zadna cyfra.ciocia szla z kuzynem noworodkiem w wozku przez wies i wszyscy napotkani krewni a takze moja mama tak sie zachwycali tym lysym czerwonym obslinionym robalem.ja poszlam w odstawke, juz nie bylam najmlodsza w rodzinie i pomyslalam ze gdzie ci dorosli maja oczy, takie to male brzydkie bylo i ze trzeba byc dzidziusiem zeby sobie zyskac ich uznanie i podziw W wieku 12 lat " chlopaka sobie znajdz a nie zabawa Barbie". A potem sie posypalo sporo i to juz nie bylo zabawne

Gość gość
Kiedy szłam ulicą z córką i idący naprzeciwko facet z zainteresowaniem spojrzał na nią, a nie na mnie :)

Gość gość
13:16 Taka jest reguła ale czasem się zdarza, że to matka jest niezła dupa i sie za nią oglądają, a córka nastoletnia jest przeciętna. Rzadkie bo rzadkie to przypadki, egzotyka, ale sie zdarzały.

Gość gość
Mam 32 lata, ostatnio zarywał do mnie facet, o którym się potem dowiedziałam żejest 10 lat młodszy ;-) To, że zarywał, jest nawet miłe, przygnębiający jest fakt, że mi się to podobało ;-) Rozumiecie - jestem już tak starą babą, że podobają mi się 10 lat młodsi faceci.

Gość gość
"W wieku 12 lat " chlopaka sobie znajdz a nie zabawa Barbie"." Miałam podobnie. To było bardzo nieprzyjemne. Tymczasem z perspektywy czasu 12 lat to przecież nadal dziecko.

Gość gość
dziś a młodzi nie zawsze...jakiś czas temu przychodziła na plac zabaw pani po 70 -tce, wyganiała dzieci, siadała na huśtawce i huśtała się wysoko, wysoko... a swoją trogą ileż mamy ty dzidzi-piernik w tv? Wszystkie rozenki, lisice, rusiny pełne osiemnastoletniego wdzięku.

ja mam 29 lat, pierwszy raz się poczułam staro jak miałam 18 lat, bo już nie wypadało jechać na kolonie, a ja nigdy nie byłam 😭

Gość gość
"Kiedy facet z którym się spotykałam powiedział, że jestem starausmiech.gif a sam był ode mnie starszy o 3 latausmiech.gif A pierwszą deprechę spowodowana wiekiem miałam mając 25 lat, poczuła, ze już górki. ale teraz wiem, że nie ma się co przejmować, bo to bez sensu, trzeba żyć i sie tym cieszycusmiech.gif a faceci ekscytują się nami głównie z powodu młodości i urody (małe okno czasowe kobiety 18-19), " Bardzo trafny komentarz. Choć z drugiej strony to nie dziwię się tym facetom. Sama się czasem łapię na tym, że stwierdzam że młodość jest czymś hipnotyzującym, przyciągającym jak magnes i można się czuć niemal jak w niebie kiedy się ją roztacza i kiedy się jest jej odbiorcą.

Gość gość
gość dziś - są ludzie którzy nawet w przedszkolu zachowują się jak stare dziady. Nie bierz ich za wzór do naśladowania.

Gość gość
gość 2018.04.10 dziś to chyba akurat kokieteria? usmiech.gif xx Wiesz, równie dobrze chcieli dowalic mojej córce, ze taka stara jak własna matka :D

Gość gość
Ja tez czulam sie staro za dziecka. Bylam zawsze starsza siostra, wiec na rece nie wypadalo mnie brac, nie wypadalo mi juz bawic sie na trzepaku itd. Dopiero po 27lat, po pelnym usamodzielnieniu, zaczelam sie czuc mlodo i tak mi juz zostalo :-) Dzis mam 5 na przedzie.

Gość gość
Ja w tym roku kończę 36 , a czuję się na 10 mniej.

Gość gość
Wczoraj, po kąpieli. Nakładałam krem na twarz, i taka naszła mnie refleksja, że już nie taka ta twarz, kontur nie ten... Ciało jeszcze ok, ale twarz... nie. Mam 43, polećcie dobry krem:)

Gość gość
Nie zadręczaj się kremami, bo wydajesz forsę, a czasu na dłuższą metę nie oszukasz. Więcej zyskasz jeśli chodzi o młody wygląd, jeśli po prostu będziesz dbać o siebie, unikać alkoholu, słońca, cukru i innych zabójców.

Gość gość
Kiedy na imprezie stwierdziłam, że chyba wszyscy są młodsi ode mnie, przeważnie studenci. Bardzo mnie interesuje to poczucie bycia coraz starszą, przemijania. Widzę, jak zmienia się mój sposób postrzegania świata i ludzi. Od ponad roku jestem "po 30" i jakoś naturalnie i pokornie przestałam oczekiwać od życia pewnych spraw. Ale nie potrafię pozbyć się nawyku chodzenia po krawężniku jak po linie. Nadal mnie to rajcuje :D

Gość gość
dziś pij dużo wody, zamiast kremów - naturalne olejki, tylko w kremy pod oczy nie żałuj-dla mnie najlepsze są shiseido

Gość gość
Jeszcze się nie poczułam. 39 lat. :)

Gość gość
Jak miałam 22 lata i spotkałam się z moją 18 letnią kuzynka i jej znajomymi. Coś strasznego. A potem to już równa pochyla. Jak miałam 24 to pierwszy raz ktoś mi zasugerował, że niby najmłodszya to już nie jestem.

Gość gość
Wczoraj. Znajomy męża powiedział, ze wyglądam na 45-46 lat a mam 37...!!!! Myślałam ze sie zapadnę pod ziemie.. A wyglądam a przynajmniej tak sadze, ze fajnie. Jestem szczupła, 172cm, 56kg. Dbam o twarz itd. Masakra..

Gość gość
Dzięki za porady dotyczące zachowania dobrego wyglądu, olejki wypróbuję. Co do wody, to już mały problem, bo jakkolwiek dziwnie by to nie brzmiało, mój organizm nie toleruje czystej wody:( zostają różnorakie herbatki:)

Gość gość
Mi kiedyś jakiś facet powiedział że jak mam 26 lat, to już niedługo 30, 40 i to już poleci. Zastanawiam się, czemu ludzie sobie tak dokuczaja wzajemnie na punkcie wieku. Przecież musimy pamiętać, że nigdy nie będziemy tak młodzi, jak w danej chwili.

Gość gość
Mam 36 lat zawsze uchodziłam za młodsza, ale odkad skończyłam 36 sypie sie, twarz mocno i szybko zaczęła się starzeć, skorze braku nawilżenia, jędrności. Dopiero teraz czuje się staro.

Gość gość
Ja mam 51 I jeszcze nigdy nie czulam sie staro A wszyscy daja mi minimum 10 lat mniej

Gość gość
Ja mam 33 lata i juz od dawno nie używam żadnych kremów i co ciekawe mam ladniejsza cerę niz jak się smarowalam kremami. Myje twarz sama woda, chyba ze biorę prysznic to wtedy troche szamponu zawsze na twarz poleci. Kremy to ściema. Aha i zmarszczek nie mam. I nie wierze w to ze używanie kremów i filtrów opóźnia starzenie. Najbardziej śmieszy mnie zmuszanie kobiet do smarowania sie flitrami caly rok nawet zima. Jaki to ma sens? Co za różnica czy umrę w wieku 85 lat mając zmarszczki czy umrę wyglądając na 75 lat bo uzywalam filtry? Śmieszy mnie to.

Gość gość
Haha bo to nie chodzi o moment śmierci, ale żeby wyglądać młodo jak najdłużej się da ;) Oczywiście nie ma to nic wspólnego z rozsądkiem.

Gość gość
dziś ma to związek z próżnością, brakiem poczucia własnej wartości i rozpaczliwą próbą zatrzymania zmarnowanego głupio czasu

Gość gość
1 siwy włos. Nie chcę być stara. Wolę umrzeć.

Gość gość
Ja się poczułem staro jakieś trzy lata temu, miałem wtedy jakieś 35 lat i chciałem się umówić z 19-letnią koleżanką z pracy, powiedziała mi, że fajny jestem ale mam za dużo lat jak dla niej:( Strasznie mi się przykro zrobiło wtedy.