Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile zarabiacie. pokażmy prawdę o polskim "dobrobycie"

Polecane posty

Gość gość

proszę Was o wpisywanie ile zarabiacie netto, po ilu latach pracy, mniej więcej jakie stanowisko i jakie miasto. dość już tego populistycznego bełkotu jak to jest dobrze, jak pensje idą w górę.pokażmy prawdę!!! uwaga- nie chodzi mi o polską politykę i to kto rządzi, ale o polską ekonomię, która robi z nas zwykłych dziadów!!! proszę nie mówmy w tym topiku o polityce- niech choć tu jej nie ma.

Gość gość
średnia netto z ost. 4 miesięcy to 5100 netto specjalista tech. w mediach (telewizja) pracuję na tym stanowisku od 14 lat, ostatnia podwyżka (o 7%) miała miejsce 8 lat temu rzygać mi się chce jak słyszę te brednie o rosnących pensjach bo de facto zarabiam mniej niż 10 lat temu (biorąc pod uwagę inflację, wzrost cen etc.); tak naprawdę żyję od wypłaty do wypłaty, nie mam żadnych oszczędności za to mnóstwo długów

Gość gość
Ale dziwolag, niech lepuej sie tu ludzie z Warszawki nie odzywaja ani wielkich miast

Gość ja_Dyzio
normalna wypłata w Polsce wynosi oficjalnie 2100 PLN miesięcznie i taka kwota widnieje na Umowie o pracę aby Pracodawca płacił mały ZUS , jednak są zawody z 'profesjami' , czyli tak zwani specjaliści , typu; - cieśla szalunkowy - zbrojarz - serwisant - budowlaniec pomijam lekarzy , stomatologów, ekonomistów itd. skupiam się tylko na zawodach budowlanych, czyli oficjalnie zarabia 2100 PLN miesięcznie netto a drugie tyle otrzymuje w kopercie od Pracodawcy !

Gość gość
17:04 mieszkam 50 km od Częstochowy i 60 km od Opola i zarabiam 4200 miesięczne w zakładzie stolarskim w gminie Dobrodzień (województwo Opolskie) tam mamy zagłębie stolarskie i takie zarobki tam nikogo nie dziwią

Gość gość
1800 zł/budżetówka po 10 latach pracy studia ekonomiczne miasto: 60 tys.

a w ameryce miliarderzy ktorzy bawią się w domach po kilka tysięcy metrów kwadratowych 🖐️.

Gość gość
w ameryce to palmy mają ja takich w polsce nie widziałem

Gość gość
jedna jest w Warszawie

Gość gość
ale dużo :D

Gość gość
17.32 do kogo to?

Gość gość
4500zl netto, nieskonczone studia ktore jednak daly dobra podstawe w wiedzy. Doswiadczenie 7lat, specjalista. Lodz. Czemu z miast nie moga sie wypowiadac? Kolezanki w malym miasteczku zarabiaja srednio 2500-3500 po ok.5 latach w zawodach. Maz 5 tys.zl jako handlowiec. Szwagier 10 tys jako programista. Najmniej z mi znanych osobiscie to kuzyn na studiach -ok 2200zl netto w Poznaniu, zatrudnienie w firmie projektanckiej.

Gość stopy kwadratowe
Srynik dziś kilka tysięcy to ma zwykły dom 2000-5000sqft, a domy miliarderów mają od od 50,000sqft w góre

Gość gość
3500 zl, pracownik na produkcji, po zawodówce

Gość gość
1800 zl netto po 3 latach pracy wykształcenie wyższe miasto 40tys

Gość gość
Pracuje jako kierowca. Zarabiam 3500 ale pracuje po 10 godzin dziennie.

Gość gość
hutnik w "panstwowej" firmie na Śląsku, 1800 zł :/

Gość gość
My tu metrów kwadratowych używamy a jeden taki to trochę ponad 11 stóp kwadratowych.

Gość gość
1530 netto. Miasto trochę powyżej 60 tys. Pracuję w sklepie.

Gość gość
POZA Warszawa najczestsza pensja na reke to 2500 zl. Tyle lub mniej zarabia 60% Polakow,. Warszawa to troche inna sprawa, glownie dlatego, ze tam sa wielkie miedzynarodowe firmy, wielkie media, najwiazniejsze urzedy, itd., itp.

Gość gość
a na lotnisku nadal najnizsza krajowa na zlecenie i praca po 200godz, zeby miec co jesc? czy cos sie zmienilo?

Gość Nur śmietnikowy
Zarabiam zbierając złom i wykonując prace dorywcze. P********ie o spadającym bezrobociu to baśnie z tysiąca i jednej nocy, dla ciemnej moherowej masy. Kilkuset tysięczne premie dla wierchuszki partyjnej a dla nas z********anie za najniższą krajową albo śmietnik. Takie realia. Chuj z tako wolno polsko :(