Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdzie wy zarabiacie 4 tys netto i wiecej? jedna sie tu chwalila ze tyle ma

Polecane posty

Gość gość
A branża automatyka i robotyka

Gość gość
Czytam was i po raz kolejny utwierdzam sie, ze tylko tzw specjaliści moga tak duzo zarobić. Do dziewczyny z Tarnowa - to jest gorzej niz wyzysk:-/ szukaj pracy gdzie indziej!

Gość gość
oo mój tarnówek, kur.. potwierdzam, to miasto jest jakieś przeklęte, wszystko idzie do przodu a tarnówek się cofa. U mnie co prawda tylko średnie, ale 15 lat w pracy biurowej i w tarnówku daja minimum.Dojeżdżam do Krakowa i mam lekka pracę za 3100 netto. W sierpniu osiedlam sie na stałe w Krakowie, tylko narazie nikt nie chce kupić mojego m w tarnówku, chociaż cenę juz obniżyłam maksymalnie. Co się dziwic jak stąd wszyscy spitalają, a mieszkań na sprzedaż multum.

Gość gość
W Polsce tak. Są kraje gdzie specjalista ma mniej więcej tyle samo co kopacz rowów i polonista. W Polsce tego nie ma. Ludzie z ktorymi studiowałam prawie w 100 % pracowali już w zawodzie na stuchiach albo zaraz po. I to nie za 1600 zł tylko po 3 tys na start. A kilkoro nawet wspólnie firmę założyli produkująca sprzęt specjalistyczny i z tego co wiem to sobie nieźle radzą na rynku polskim i niemieckim. Trzeba mieć albo wiedze, wtedy wszędzie cię chca, albo umieć kombinować, mieć dobry pomysł i założyć coś swojego.

Gość gość
A to niby dużo? Po politechnice żadna sztuka tyle zarabiać, rozchwytywana fryzjerka czy kosmetyczka bez problemu ma tyle. To wcale nie są wielkie pieniądze.

Gość gość
fryzjerka czy kosmetyczka to chyba ma tyle jak jescze przy okazji dopy da. Nie tworzcie bajek. Takie zarobki maja ludzie ktorrzy potrafia cos konkretnego, znaja jezyki a nie zwykla tipsiara co strzyze w zakladzie

Gość gość
Bo niektórzy myślą za dostaną 4k za pracę w biurze gdzie przekłada papiery, wypełnia Excele i pisze maile. Sorry ale trzeba się trochę wysilic, zaryzykować, postresowac żeby mieć wiecej na koncie.

Gość gość
Byle korpo w dużym mieście i masz tyle za przekładanie papierów. A jak mieszkach na wsi podkarpackiej to po 30 latach nie będziesz mieć połowy z tego i tylko współczuć albo wyjechać. W bbranży IT taka pensja to tyle co nic.

Gość gość
Kasę dostaje się za umiejętności, mniej ludzi co sumie =lepiej płatności praca. Tak dziala rynek

Gość gość
Coś umie*

Gość gość
14.06 Pracowałam z fryzjerkami i kosmetyczkami, na recepcji. Fakt, że na umowie miała taka jedna mało, ale klienci się zabijali o wolne terminy do niej i w dobrym miesiącu spokojnie miała tyle (fakt, że pod stołem, bo co na umowie to swoją drogą, duże miasto)

Gość gość
Ale co ty porównujesz małe miasto do małego miasta, to jak już porównujesz tolze porównaj też koszty życia. Ile zapłacisz za metr w Warszawie a ile w Rzeszowie? No sorry, ale debilne porównanie

Gość gość
Zarabiam 6-15 tys. 6 tys to podstawa. Kwota netto. Jestem szefem kuchni w dużym hotelu. Ale ciężko na to pracowałam. Zarobki są uzależnione od dochodu, który wygeneruje kuchnia. W skrócie dostaję prowizję od dochodu powyżej określonej "podstawy". Są miesiące rekordowe jeżeli chodzi o mój dochód np. lipiec, sierpień czy teraz okres komunijny. Średnio wychodzi mi 12 tys. Ale mam nielimitowany dzień pracy. Czyli jak trzeba to pracuję po 12 h dziennie.

Gość gość
33 lata, kobieta, zarabiam od 10.000-16.000 pln, specjalistka w IT

Gość gość
Starszy Specjalista analityk w banku, 12 000 netto

Gość gość
A co ma to że kobieta, to znaczy zwiększa zasługa czy jak

Gość gość
Z danych GUS-u wynika, że kobiety średnio otrzymują ok. 20% niższe wynagrodzenie od mężczyzn. Przeciętna panów wynosi 4248 zł brutto, czyli 3026 zł netto. Z kolei przeciętna pań to 3541 zł brutto, czyli 2533 zł netto.

Gość gość
gość dziś 13:10 Jakich naszych cenach? Ja mam czynszu we wspólnocie mieszkaniowej za 420 zł, ceny w biedrach itp jak wszędzie. Tylko ceny za metr mieszkania duże. x No! Chociaż jedna napisała prawdę o kosztach życia w wawie. Jeśli można zjeść smaczny obiad za 15 zł, to o jakich wysokich cenach wy w ogóle piszecie?

Gość gość
Kobiety otrzymują niższe jak się na to godzą, jak nie nie godzisz to dostajesz normalne.

Gość gość
Czynszu 420 zł w warszawie? To chyba na Targówku. Bemowo nowe osiedle. Mieszkanie 90 m czynsz 800 zł

Gość gość
Obiad za 15 zł, Haha. GDZIE? podaj adres to chętnie będę tam chodzić na lunch. Normalna cena za obiad w menu lunchowym to 25zl w zwyz. Chyba że starczy ci zupa na obiad

Gość gość
Na Ursusie, więc taka sama odległość co Bemowo, mieszkanie 56 m2

Gość gość
Też nowe osiedle, mieszkanie kupowane od dewelopera

Gość gość
Ja tak jak koleżanka z 12:55, uczę angielskiego w firmach i prywatnie. Śmieszy mnie, jak czasami czytam, że nie ma pracy po anglistyce. Ja mam w ogłoszeniu wyraźnie napisane, że uczę wyłącznie dorosłych od poziomu B1 w górę, a i tak co chwilę ktoś dzwoni i pyta o lekcje dla dziecka lub osoby początkującej. Pracy dla anglistów jest zatrzęsienie, szkoły językowe też wydzwaniają. Ludzie chcą się uczyć nawet w wakacje. Moja stawka to 60-80zł za godzinę zegarową (w zależności od kursu), co po odjęciu zusu i podatku daje ok. 4000zł - 5000zł na rękę. Pracuję max 6 godzin zegarowych dziennie. Początkujący biorą 50zł za godzinę, ale za to płacą niski zus.

Gość gość
Korpo w wawie. 2k netto dostałam na moich pierwszych praktykach w banku jeszcze na studiach. ( umowa zlecenie ).

Gość gość
Ursus to obrzeża, każdy wie że czynsz jest zależny od dzielnicy, a tam dodatkowo macie bliskość lotniska, więc to NIE Jest dobry przykład cen czynszu w Warszawie.

Gość gość
Bemowo to też obrzeża, i ma swoje własne lotnisko na dodatek

Gość gość
dziś Czynszu 420 zł w warszawie? To chyba na Targówku. Bemowo nowe osiedle. Mieszkanie 90 m czynsz 800 zł X Z czego sie śmiejesz? Chyba za bardzo zadozerasz nosa:P Piszesz, ze mieszkasz na Bemowie, mieszkanie nowe 90 m (bardzo duże) i czynszu 800 to dla porównania - Jelenia Góra, oś Zabobrze, "wielka płyta" mieszkanie ok 55 m - czynsz 500 zł. (Zważywszy na wiekowośc oraz metraż, raczej drogo).

Gość gość
Mieszkania na Ursusie są droższe niż na Białołęce, jerozolimskimi 15 min w centrum

Gość gość
Kurwa, porownuj do szumu z Okęcia