Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Smoczek zakupiony w pudełku można odrazu podać dziecku czy trzeba wyparzyć?!

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj się nad tym zastanawiałam, bo na spacerze z córką (3mce) miałam taki problem, że domagała się smoczka, którego nie zabrałam, a miałam w torbie wózka nowy, zapakowany oryginalnie smoczek. Można było taki podać czy najpierw wyparzacie? Czy co w ogóle robicie?

Gość gość
Zalecają wygotowac przez 5 min i ja tak zawsze robiłam, ale w domu jak spadnie na podłogę itp to normalnie podaje, jednak dziecko powinno miec kontakt z bakteriami, nie wyparzam co chwila jak szalona.

Gość gość
Taaaa! Ja kiedyś gotowalam smoczek 5min i może nie to, że stracił kolor, ale urok na pewno! Jakiś taki matowy, brzydki się zrobił :o Byłam wściekła :p bo zamówiłam go.... czekałam na niego..... i był słodki do momentu wygotowania :o Myślę, że wystarczy przelać wrzątkiem...

Gość gość
Ja nowy zawsze wrzucałam do wrzątku, nawet jak dziecko było już większe. Nie wiadomo, kto tego dotykał. Nawet fabrycznie zapakowany, wcześniej mógł przejść jakieś "ręczne" kontrole jakości.

Gość gość
Wyparzam. Ale już nie wygotowuję, bo dziecko ma 7 miesięcy.

Gość gość
Trzeba wyparzyć. To raczej oczywiste.

Gość gość
Ja zawsze wyobrażałam, tzn przelewałam wrzątkiem. Nie wyobrażam sobie 5 minutowego gotowania plastiku.

Gość gość
Wystarczy oblizać i ewentualne bakterie wziąć na siebie

Gość gość
co za debilka oblizująca smoczek małego dziecka. Takich matek yebnietych to ja nienawidze. Nie oblizujcie smoczka bo dajecie dziecku w pakiecie swoj***akterie i grzyby