Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak nawilżyć suche włosy

Polecane posty

Gość gość

jak w tytule- włosy mam suche, matowe, ciagle sie placza i nie wiem co zrobic, zeby je odżywić. probowalam wielumaseczek i balsamow do wlosow, takich z rosmana, ale to nic nie daje. mam isc do fryzjera na jakis zabieg nawilzajacy? czy kosmetyki mi pomoga? co polecacie?

Gość gość
może odżywka z WAX? Jest polecana dla osób z bardzo zniszczonymi włosami a nawet po chemioteriapii, sama stosuję od tygodnia i zobaczymy co się wydarzy :) Odżywka jest na allegro :)

Gość lolinia923
Zabiegi na pewno pomagają, ale nie wiem czy nie lepiej zacząć od stosowania kosmetyków, tym razem może jakichś bardziej profesjonalnych? Jest dużo marek fryzjerskich, które sprzedają też kosmetyki do codziennej pielęgnacji.

Gość gość
Jak najdalej od "kosmetyków profesjonalnych" - napchane obklejającymi silikonami drogie góowna. Olejowanie, mycie odżywką, dobre maski (a te nie są drogie !!! ), zero suszarek i prostownic, i wystarczy.

Gość herbaciarka27
dokladnie, zgadzam sie z @lolinia923. zerknij np. na inoar.com.pl moja fryzjerka uzywa ich kosmetykow u siebie w salonie i mowila, ze mozna sobie bez probemu tez do domu zamowic fajne zestawy.

Jeśli chcesz zadbać o swoje włosy to po pierwsze używaj kosmetyków bez SlS, sylikonów. Najlepiej ,żeby miały krótki skład. Na koniec płukać wodą z octem. JAk suszysz to krótko na koniec zimnym powietrzem ,zeby zamknąć łuskę. I najlepszym sposobem jest olejowanie włosów np : olej konopny,kokosowy,awocado,migałowy itd Wetrzyj olej ,załuż recznik, lub specjalną czapeczke i chudz tak ok. 3 godz. Do tego bardzo ważna jest suplementacja polecam BIOTYNE NA WŁOSY + KRZEM z NobleHealth w Biedronce za 17,99 super cena od kilku dni. Warto spróbować. Mi pomogło !

Gość gość
Z INOAR mam szampon i odżywkę DUO PHOTOSHOP. I polecam :) od jesieni walczyłam z suchością na włosach, często je podcinałam, żeby zregnerować końce. Ale dopiero ten zestaw wzmocnił je i dokładnie nawilżył.

Gość gość
fajne kosmetyki ma seria Elastabion Floslek, mi bardzo pomogła a włosy miałam jak siano!

Gość ość7
Zobacz Elastabion Floslek, mi ta seria bardzo pomogła.

Gość agniessia45
Ja miałam straszne problemy z włosami. Niestety codzienne stosowanie kosmetyków do stylizacji, odcisnęło na nich swoje piętno. Dlatego postawiłam na naturalne kosmetyki. Zarówno do pielęgnacji jak i stylizacji. W bardzo dobrych cenach znajdziecie takie tutaj https://www.natinati.pl/. same zuważycie ogromną różnice.

Gość anonimka90
Słyszalam, że na suche włosy najlepsze są olejki. Ale nie takie z drogerii, a profesjonalne. Ktoś stosuje? Widzicie różnicę?

Gość gość
Niestety, ale wiele zależy od rodzaju włosa... Przynajmniej takie mam wrażenie, z natury puszące się włosy bardzo trudno okiełznać, kiedyś olejowalam ale wiecej z tym bylo zamieszania, niż pożytku

Gość gość
anonimka90 wczoraj "Profesjonalne" olejki to są po prostu silikony - góowno nad goownami jeśli ktoś chce je stosować jako odżywkę. To się nadaje tylko i wyłącznie do stosowania jako zabezpieczenie końcówek, a i tak nie wiem, po kiego czorta przepłacać za "profesjonalne", skoro w drogerii czy aptece tego masa z identycznym składem a za dużo mniej.

Gość mm901
no ja uzywalam wielu olejkow, kupionych w rosmanie, przeznaczonych do twarzy, a kładłam je na wlosy. i wlasnie slabe rezultaty mialam. dopiero po takim specjalnym arganowym z inoaru mialam gladkie wlosy i taki efekt wow :)

Gość gość
Mi z kolei z inoaru pomogła maska doctor, taka rekonstrukcyjna. Mialam wlosy zniszczone prostowaniem i w koncu ladnie wygladaja. Maska jest wydajna, slicznie pachnie i dosc szybko dziala.

Gość gość
jak w tytule- włosy mam suche, matowe, ciagle sie placza x Zwyczajna zmiana diety, inaczej nic nie pomoże ;)

Gość kalinarelczyk21
też uważam, że dieta plus oleje, maseczki na włosy :) Ja stosuję olej arganowy, zamawiam fajny ze swojskiej piwniczki ;) robię tez raz w tygodniu kurację z oliwą i jajkiem, dobrze działa ;)

Gość gość
ja też ze swojskiej zamawiam, ale nigdy nie myslałam, że można wykorzystać spożywcze na włosy, wow dzięki :)

Gość marawstala
Na mokre włosy podczas mycia nakladaj odzywke, a myj jedynie skalp bo szampon wysusza włosy.... Stosuj olejki

Gość ewkamarchewka01
ostatnio kupiłam odżywkę Cicatrifios od Inoaru i polecam. sprawdziła się na wakacyjnym wyjeździe, gdzie włosy jednak sporo wystawiałam na słońce. pozostały nawilżone, miękkie, bez zniszczeń. :)

Gość gość
Ja stosowałam wiele odżywek, ale nie byłam do końca zadowolona z efektu. Dopiero, kiedy zmieniłam suszarkę na babyliss digital sensor, to jest lepiej. Chyba chodziło o funkcję jonizacji czy coś. Nie wiem... Ale polecam ;)

Gość gość
oczywiście, suszarka, czy prostownica nie sprawią, że włosy będą nawilżone. to niestety tak nie działa, ale jak masz sprzęt z czujnikiem temperatury, to nie niszczysz tak bardzo włosów, jak tradycyjną suszarką czy prostownicą

Gość gość
To prawda! Dobry sprzęt do stylizacji włosów, a przecież takim na pewno jest ta suszarka babyliss digital sensor, to włosy w lepszej kondycji. Wydaje się, że suszarka, to suszarka, ale tak nie jest.