Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wykąpać kota? Wykąpałam, ale mnie podrapał do krwi oraz uciekł mi z kilka

Polecane posty

Gość gość

razy z brodzika i błoto narobił w łazience i trochę w przedpokoju. Nie ma czegoś takiego jak kąpanie na sucho, ściereczkami albo taki sprzęt co się kota wkłada i tylko głowa wystaje a samo go myje?

Gość gość
o kur/wa, wypiertoliłbym sierściucha z domu za coś takiego

Gość gość
Ha ha Ha nie slyszalam tez bym chciala bo mam bialego z popielatym ogonkiem i popiel na glowce ha ha ha zamykam sie z nim w kabinie ale ciezko bo mocny za to suszenie lubi suszarkama 4 lata kocurek po kapieli szuka jakby tu wejsc pod koldre cwaniak jeden

Gość gość
Ty debilko kota sie nie kompie

Gość gość
kota sie pierze ciemnoty w specjalnych zagranamicznych pralkach takich ogromniastych!!!

Gość gość
bo koty majo klaustrofobie i w tech dużych ogromniastych pralinach czujo sie jakby chodziły własnymi ścieżkamy dopiero pranie je!!

Gość gość
Mozna kapac ale w ostatecznosci jak bardzo wybrudzony

Gość gość
ja tam kotem jak ścierom auto myje i kot czysty i auto za jeden czas i pieniądze!!

Gość gość
Powiedz bo moj bialy ale wychodzacy wiec rozny przychodzi

Gość gość
w doopie z zasadami jak kwasu pełno do kołłłła

Gość gość
Akimke powiedz

Gość gość
Ja dziś kąpałam psa .s

Gość gość
nie powinno sie kota w ogole myc ale jesli sytuacja zmusza to trzeba kupic smycz z szeleczkami dla kota i po prostu przywiazac do kurka/baterii i myc. Tyle.

Już za późno zrazilas go pewnie i złe mu się kojarzyć będzie kapanie. Następnym razem nie stresuj się ty bo kot wyczuwa stres i się boi myśląc że mu coś złego zrobisz.. Następnym razem załóż grube rękawice żeby cię nie podrapał;)

Gość gość
można w drodze wyjątku go podmyć bez sexualnych podtekstów bo prychnie w pysk i postraszy paragrafem w najlepszym przypadku!!!

Ja bym wodę w brodziki przygotował wsadził tam kota dał mu chwilę na oswojenie się z wodą i po kilku minutach szybko myl.. Koty domowe można myć o ile nie latajanpo dworze samopas..

Gość gość
Jak się nie znacie, to się nie wypowiadajcie. Kąpiel kota, to podstawy higieny i nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Oczywiście nie wolno tego robić zbyt często. Przede wszystkim to kota trzeba od młodego do wody przyzwyczajać, ja swoje koty przyzwyczajałam i teraz same z siebie wchodzą do wany i taplają się w wodzie. Można kota wsadzić do wanny i puścić delikatny Strumień wody. Jeżeli kot panicznie boi się wody, to trzeba zastosować metodę małych kroczków. Myć łapki i tak powoli coraz więcej, aż po pewnym czasie da się zamoczyć cały.

Gość gość
a ja kotu odpinam futro wale na tarze rozciągam do suszenia na desce do krojenia żeby się nie zbiegło powisi wyschnie i znów mu zapinam!!!

Gość gość
JA GO CZYSZCZĘ CHEMICZNIE

Gość gość
19:11dobrze by bylo dobrze !

Gość gość
Akimke a probowales ?kot staje na lapkach odkreca kurki a woda ze sluchawki leci w sufit i na mnie szok_ lepiej w kabinie i tylko jak bardzo brudny

Gość gość
ja sukinkota wrzucam do akwarium zje przy okazji pare śledzi i pretensji nie wnosi

Gość gość
I smierdzi potem ....

Gość gość
Ja moje koty kapie na sucho, wpisz sobie w google suchy szampon dla kota to duza mniejsza trauma dla niego i latwiej to zrobic

Gość gość
Witam, tu autorka dziękuję za odpowiedzi i śmieszne, krytykujące i z poradami. Niestety musiałam go umyć bo ma białe łapki i brzuszek i strasznie był zakurzony a łapy brudne a teraz po kąpieli śliczną ma biel :) poczytam o tym suchym szamponie dla kotów, może to lepsze rozwiązanie i mniej stresujące.