Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jutro mój ślub a ja mam opryszczke

Polecane posty

Gość malazimna44
jak dla mnie to byłoby to coś strasznego. nie wyobrażam sobie mieć opryszczkę na własnym ślubie. na szczęście ja mam tego wirusa już uśpionego bo przeszłam kurację z lekiem Heviran i teraz już mi opryszczka nie straszna.

Gość gość
Jak nie zaczniesz działać szybko, gdy tylko poczujesz lekkie swędzenie i zauważysz, że paskuda zaczyna się pojawiać, tylko pozwolisz na rozwinięcie, to nie ma ratunku. Kilka dni będzie trzymać. Ja współczuję Ci bardzo, sama miałam ogromną opryche podczas podroży poślubnej :o ale na ślubie to jeszcze gorszy kwas

Gość gość
Eee tam, zamalujesz szminka, ja zawsze tak robie i niv nie widac. A tak jak juz dziewczyny pisaly, duzo zoviraxu, ja daje co chwile dokladnie duza wartstwe i sie zaraz robi plaski strupek i pod szminka nie widac absolutnie. Swoja droga przypomnialas mi moj wypadek przed slubem. Bylam taka nerwowa i mialam tyle energi przed slubem ze caly czas cos robilam, jak nie siedzialam w oragnizacyjnych sptawach itd to wariowalam ze sprzataniem w domu u rodzicow. Wzielam sie za scieranie kurzy z gornych szafek i spadlam z krzesla, rozwalilam kolano siniec na pol nogi od kolana w dol, ale mysle sobie e tam pod suknia dluga nie bedzie widac jedynie na oczepinach... ale zeby tego bylo malo to nastepnego dnia wzielam sie za mycie podlog, i tak sie zaparlam na mopie, ze wiadro sie zlamalo a ja calym ciezarem ciala polecialam glowa w wykonczenie ostre boazeri. Jak juz gwiazdki przestaly latac mi przed oczami to tylko poczulam ciepla struge krwi splywajaca po twarzy... mialam rozwalona brew i podlane oko. Wygladalam jak pobita. Dzieki bogu moja makijarzystka to prawdziwa artystka i w dzien slubu wygladalam idealnie do samego rana. Dzisiaj mam z tego kupe smiechu ale nigdy nie zapomne jak z rykiem bieglam do apteki bo zszywajace plastry.

Gość franky77
tak doraźnie to chyba najlepiej plasterek, żeby zamaskować pęcherzyk czy strupek. Jednak co do leczenia to heviran w tabletkach dobrze się sprawdza. Wzięty przy pierwszych objawach sprawia, że opryszczka się nawet nie wybuduje.

Gość alice46
Przy ważnych uroczystościach to szybko trzeba działać heviranem :) jak tylko piecze i swędzi to od razu do apteki, by kupić ten lek. Jeśli szybko zaczniemy go stosować to są szanse, że nic nie wyjdzie. Maskowanie samego pęcherzyka czy strupka jest dość trudne, próbowałam.