Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zdradzam i nie mam wyrzutow

Polecane posty

Gość gość
Tytuł wątku powinien brzmieć: 'Zdradzam i nie mam moralności'. Autorka wątku przytępa i nieobyta, typowy produkt współczesności, usiłujący sobie racjonalizować własne braki i patologię. Z drugiej strony komentujący tutaj, którzy myślą, że do takiej coś dotrze. Najpierw musi chcieć się rozwinąć, a dopiero potem można ewentualnie zacząć rozmowę. Teraz to jak gadanie do zwierzęcia, które poszczeka, po czym poleci się gzić.

Gość gość
11:51 A co ty wiesz, o życiu autorki, poza tym, że uprawia seks bez licencji? Oczywiście dla dewotów jest to największa wyobrażalna zbrodnia, kwalifikująca winna na stos, a przynajmniej pod pręgierz. Jeśli ty też do nich dalaczyles,to twoja sprawa. A życie zawsze kończy się śmiercią.

Gość gość
10.52 też mi szacunek do samej siebie skoro ,,prujesz się z każdym na prawo i lewo''ciało to świątynia Boga (nosi duszę)a nie wór na spermę.s

Gość gość
gość dziś Oświecę was: moralność to pojęcie względne x Oświecę, Cię: moralność to bezwzględny wytwór kulturowy. Oczywiście obecny system dba, by zepchnąć społeczeństwo na dno, i jak widać nie ma z tym problemów. Niska świadomość w dziedzinie psychologii i socjologii się kłania.

Gość gość
12:01 A może "zdradzam i mam głęboko WASZA moralność ?

Gość gość
12:01 A może "zdradzam i mam głęboko WASZA moralność ?

Gość gość
12.01 racja!s

Gość gość
gość dziś A może "zdradzam i mam głęboko WASZA moralność ? xx Czyli dobrowolnie dołączasz do patologii i stajesz grubo poniżej płaszczyzny osób moralnych. Spoko, Twój wybór, ale szacunku do siebie nie oczekuj :)

Gość gość
12:04 Cialo to nie żadna świątynia a piczka to nie kapliczka. Ciało to zbiór miesni, nerwów i flaków, który sprawia dużo kłopotów, ale może też dostarczyć rozkoszy. I z tej cechy trzeba korzystać.

Gość gość
12:07 Akurat mnie rusza, że ty coś zaliczysz do patologii.

Gość gość
gość dziś Jak się szanujesz, tak Ciebie poważają. Autorka dopuszcza się zdrady i krzywdzi partnera, w dodatku propaguje takie zachowania. A to z punktu widzenia socjologii jest niczym innym, jak czynem społecznie szkodliwym, generującym patologię i upadek kulturowy. Zwyczajna zdemoralizowana jednostka, która powinna udać się do psychologa. Wszystko wynika z czegoś, pewnie sama ma problemy emocjonalne.

Gość gość
12:04 Nie obecny system, bo on akurat stara się utrzymać społeczeństwo w kagańcu, ale zdrowy rozsądek społeczeństwa pozwala mu powoli wyzwalać się z niewoli przykościelnej moralności.

Gość gość
gość dziś Są ludzie na poziomie i jest margines społeczny, jak Ty :) Wątpię, by Cię to ''nie ruszało'', ale wybór wciąż masz.

Gość gość
gość dziś Nie obecny system, bo on akurat stara się utrzymać społeczeństwo w kagańcu, ale zdrowy rozsądek społeczeństwa pozwala mu powoli wyzwalać się z niewoli przykościelnej moralności. xx Gdybyś nie wiedziała, to ''przykościelna moralność'' wywodzi się wprost z wiedzy psychologicznej ówczesnych badaczy, do których plebs nie miał dostępu :) Jak i obecnie motłoch nie raczy się dokształcić. Jednak specjaliści mają o wiele większe rozeznanie w temacie oraz kwestiach pozytywów i negatywów, płynących z takiego a nie innego postępowania ludu. Jesteś kiepską obserwatorką rzeczywistości, skoro nie dostrzegasz, że system obniża poziom kultury i inteligencji społeczeństwa. To zapewne dlatego, że z Tobą już się udało :)

Gość gość
12:13 Już napisałam, na czym polega szacunek do siebie. Na pewno nie na przestrzeganiu zaleceń zgrai dewotów. Co do krzywdzenia partnera, to nic o tym nie wiemy, może na to jak najbardziej zasługuje. I nie interesuje ją, co na ten temat mówi socjologia, geografia, matematyka czy inne nauki. Podobnie jak nie interesują ja twoje porady czy " naukowe" wnioski. Ona po prostu korzysta z życia.

Gość gość
gość dziś Cialo to nie żadna świątynia a piczka to nie kapliczka. Ciało to zbiór miesni, nerwów i flaków, xx Plus rozum, świadomość, podświadomość... które owszem, ''sprawią dużo kłopotów'' - na poziomie jednostki, jak i całego społeczeństwa - jeśli jest się ignorantem ukierunkowanym na hedonizm. Polecam się dokształcić, naprawdę :)

Gość gość
gość dziś Ona po prostu korzysta z życia. xx No tak, jak zwierze :) W sumie, jak wyżej wspomniałam, tak teraz system programuje lud i wpycha w bagno dla korzyści poszczególnych grup, więc... no wciąż bardzo przykre jest być głupkiem bez świadomości.

Gość gość
12:14 Powtarzam po raz kolejny, że nie interesuje mnie kwalifikacja w wykonaniu dewotów. Dla mnie oni są patologią i wrzodem na tyłku.

Gość gość
A dlaczego wszystko sprowadzasz do kościoła?,kościół to jedna strona a normy społeczne to druga ,ty się w tych normach nie mieścisz po prostu jesteś w tej hierarchii na najniższym szczeblu..bo nawet zwierzęta nie wchodzą na cudzy teren i nie rozwalają cudzych gniazd.Uprawiasz najstarszy zawód świata i jeszcze nam wciskasz kity że to normalne?szok!s

Gość gość
12.26 dokładnie to samo mi przyszło do głowy?s

Gość gość
gość dziś A dlaczego wszystko sprowadzasz do kościoła? x Bo brakuje jej wiedzy, by operować innymi argumentami, więc posługuje się pustymi frazesami typowymi dla środowisk zmanipulowanych. Zaprogramowali ją i tyle.

Gość gość
12:24 Sprawią kłopoty typu reumatyzm czy wrzody na żołądku ;-). I zdecydowanie wolę być ignorantem nakierunkowanym na hedonizm, niż uczonym nakierunkowanym na umartwianie czy masochizm.

Gość gość
Patologia to wtrynianie się do życia innych z własnym zdaniem i próba narzucenia tego zdania wbrew woli pozostałych. Np zachowanie, jakie uprawiają te kościelne dewoty się do tego zalicza. Zobaczyły coś niezgodnego z ich (w ich mniemaniu) "jedynym i słusznym" światopoglądem i już robią krucjatę przeciw autorce :D Nie rozumiecie mohery, że każdy normalny ma gdzieś wasze śnięte oburzenie?

Gość gość
12.24 takiej nie wytłumaczysz ,ona mózgu nie używa a co dopiero nad duchowością pomyśli...ten temat jest jak monolog ,,mówił dziad do obrazu a obraz do niego ni razu''szkoda sobie język strzępić,to jak grochem o ścianę o etyce nawet nie zaczynam bo nie zrozumie.Znam ten typ..s

Gość gość
12:27 Sprowadzam do kościoła, ponieważ to on jest autorem i strażnikiem tych właśnie norm moralnych. I to on wcisnął je społeczeństwu, a także tym, którzy do kościoła się nie przyznają. A co do zwyczajów zwierząt, to jak widać także w tych sprawach wiara zastępuję ci wiedzę.

Gość gość
"Zaprogramowali ją i tyle." x Powiedziała wyznawczyni religii, największego systemu programowania bezrozumnych niewolników

Gość gość
12.33 każdy normalny zna normy społeczne ogólnie przyjęte i je stosuje oraz się ich trzyma.Są normy kulturowe ,zwyczajowe i prawne ale nie będę rozwijać bo to dla ciebie wyższa szkoła jazdy i tak tym jednym zdaniem masz rozkminę na resztę dnia ..mam nadzieję że cie to nie przytłoczy tak więc powodzenia w edukacji i rozwoju społecznym wyjdź z nizin../.s

Gość gość
gość dziś Emocjonalne i psychiatryczne, i nie wyłącznie Tobie, egocentryczko. Uczony się nie ''umartwia'', bo dysponuje wiedzą umożliwiającą mu myślenie perspektywiczne, dlatego podejmuje decyzje świadomie. Ty kierujesz się własnym widzimisię. Dla Ciebie praca nad charakterem to 'masochizm', zaś ludziom na poziomie, mającym godność, przychodzi to naturalnie. Ot taka różnica.

Gość gość
12:33 Ona właśnie używa mózgu i nie słucha tych z mózgami wypranymi kościelną indoktrynacja.

Gość gość
gość dziś działa wyznawczyni religii, największego systemu programowania bezrozumnych niewolników xx Nie religii, a wiedzy, logiki i rozsądku. Wszystkie trzy są Tobie obce ;)