Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rodzice nie złożyli mężowi zyczen

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Mąż miał urodziny i ani rodzice ani moje dwie siostry nie złożyły życzeń. Siostry mogły nie pamiętać ale moja mama dobrze wiedziała że ma i nawet głupiego smsa nie napisała. I jest mi przykro, bo chyba na spotkaniach po prostu jest sztuczna i się zgrywa by mieć ze mną jakiś kontakt. A Wam byłoby przykro? Czy jest to dla Was obojetne? Nie wiem jak zareagować. Czy udawać że wszystko ok czy powiedzieć przy jakiejś rozmowie telefonicznej jak będą nas zapraszać że nie wiem czy przyjechać bo nawet smsa nie wysłali. Czy wg Was przesadzam? Męczy mnie ten temat.

Gość gość
Moja chyba nawet nie wie kiedy mój mąż ma urodziny. Mi też nie składa życzeń, choć raczej wie kiedy mnie urodziła

Gość gość
Ile jesteście po ślubie?

Gość gość
i jak, przeżyjesz do jutra ?

Gość gość
8 lat po ślubie.

Gość gość
Moj maz,teściowa i mama maja wszyscy w ten sam dzień składają sobie wzajemnie :-) jak ja miałam urodziny to teściowie tez kiedyś mi nie złożyli i serio miałam to gdzies

Gość gość
U mnie wszyscy składają sobie życzenia i po prostu znam moją matkę i odbieram to jako pewna złośliwość lub nie wiem jak to inaczej nazwać.

Gość gość
Autorko ciężko powiedzieć ludzie są zabiegami teraz . Pytałam ile po ślubie jesteście. 8 lat to sporo. Może są półoceni albo zapomnieli i tyle

Gość gość
Kiedyś składaliśmy życzenia wszystkim z rodziny, dziś składamy tylko tym którzy o nas pamiętają. Nie mam jakoś pretensji o brak życzeń, dla mnie najważniejsze że mąż pamięta o mnie i o dziecku i ja o nich- tyle wystarczy.

Gość gość
Kobieto, co my mamy ci doradzic. Na pewno jest Wam przykro, ale świat się nie zawalił... Ja np mam fajnych teściów. bardzo mii, inteligentni ludzie, nigdy się nam nie wtrącali do niczego - metody wychowawcze, różne "porady", nic. są w porządku ludźmi i nie mogę na nich narzekać, ALE oni nawet nie wiedza, kiedy ich wnuki mają urodziny. pamiętają ile mają lat i miesiąc urodzin, ale dzien? co ty. my mamy corkę i brat męża ma syna. teściowie nie dzwonią na urodziny bo nie pamiętają. nie pamięteją o rocznicy slubu naszej, jedynie o urodiznach swoich synów a to i tak nie co roku. raz zadzwonili do mego męża zlożyć mu życzenia urodzinowe 4 dni później... i nie robie z tego wielkiego halo

Gość gość
Dziękuję za Wasze odpowiedzi. U mnie jednak sytuacja jest taka że rodzice nie zapomnieli o urodzinach a prawdopodobnie celowo nie złożyli. Zawsze składają życzenia czy to mi czy siostrom itd czy innym. Ale tak sobie myślę że by mieć obiektywny pogląd na tę sytuację to trzeba znać historię naszej znajomości i relacji rodzinnych a sZkoda o tym pisać teraz. Świat się nie zawalił ale zawiodłam się na nich bo wiem że zrobili to celowo bo niestety ale tacy potrafią być. Z różnych przyczyn. Zwrócić im uwagi też za bardzo nie wolno lub chociaż zasygnalizować bo dzieci nie mają prawa ;)

Gość gość
Co z tego... Świat się nie zawalił może ma jakąś uraze lub wypadło jej to z głowy. Mojemu mężowi rodzice też nie składają życzeń, mąż moim rodzicom też nie. Tak samo i na święta. Teściowa mi składa o ile mój mąż jej przypomni. Natomiast teść w ogóle. Rodzice pamiętają żeby mi złożyć tak samo jak i teściowie mężowi. Ja na początku skladalam wszystkim ale po latach mam to gdzieś i składam tylko tym którzy pamiętają o mnie. A że moi rodzice nie składają życzeń mężowi? Szukanie problemu na siłę.

Gość gość
Moi teściowie przeważnie pamiętają albo...skladaja zyczenia, bo nie wiem czy przypadkiem maz im.nie przypomina. Najwiekszym.hitem.bylo i tak jak podczas ostatniego pobytu przegladalam u tesciowej kalendarz scienny cos komus pokazujac****atrze a tu urodziny szwagra zakreslone a moje 3 dni pozniej oznaczone jedynie haslem "wizyta u lekarza" :D na poczatku zrobilo mi sie chyba ciut przykro, a potem to juz mnie to bawilo. Za to moi rodzice czesto zapominają i potrafia zadzwonic wieczorem lub nawet nastepnego dnia, z rozbrajajaca szczeroscia, ze ooo to dzis?! Zaaaapomnieli...