Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wczorajsza scena z biedry

Polecane posty

Gość gość

stoję ci ja sobie w kolejce w biedrze do kasy i oto co przede mną: rodzinka - mamusia, młoda kobieta przed lub w okolicach 30; dupa tak monstrualna, że bokiem się przepychała, żeby przejsciem przy kasie się zmieścić, tatuś to samo, bęben jak w ciązy mnogiej i to co najmniej z sześcioraczkami, a do tego synuś jakieś 6-7 lat i jak nic z 50-60 kg żywej wagi. A w koszyku? cztery czeropaki pepsi, 3 porcje ciasta z lodówki takie po 60-70dkg, chipsy i same dania gotowe, jakieś panierowane "devolaye", pierogi itd. itp. przecież to są ludzie chorzy na głowę, to dziecko należy im odebrać, bo to jest regularne znęcanie się, a ich samych do jakichś obozów reedukacyjnych w korei płn wysłać na rok!

Gość gość
A ch...j cię to obchodzi, zajmij się własną doopą i własnym dzieckiem, którego pewnie nie masz, ale najmądrzejsza jesteś w kwestii wychowania.

Gość gość
uderz w stół już się jakaś zapasiona locha 500+ odezwała :o autorko 100% racji takie osoby powinny obligatoryjnie miec podwyższone o 100% składki zdrowotne, albo ponosić co najmniej połowę kosztów leczenia w publicznych placówkach!

Gość gość
za twoje kupowali to żarcie? NIE i po uja obserwujesz ludzi i gapisz im co mają w koszyku JAK CHCESZ SIĘ GAPIĆ IDŹ DO TEATRU TAM MASZ SCENĘ i dla twojego ograniczenia umysłowego już tłumaczę nie mam nadwagi ale tacy ludzie jak ty też są nic nie warci

Gość gość
Żal autorowi, bo stał tylko z jakimiś rzeczami za 20 zł z przeceny, bo kasy brak :d

Gość gość
sie grubasy oburzają :D :D :D a spasione świnie należy piętnować i okładać dodatkowymi opłatami i podatkami

Gość gość
A ja z jednej strony rozumiem autorke. Widze w szkoke, co 3 dziecko z otyloscia, nie nadwaga a otyloscia! Inne dzieci sie z nich smieja-co tez jest wynikiem wychowania np.przrz takie osoby jak autorka... Nie mniej jednak, to co nie zdrowe powinno byc zakazane! Wycofane ze sprzedazy!

Gość gość
Jak trzeba mieć nagrane we łbach by ludziom do koszyka zaglądać. Śmieją to się dzieci głupich Polaczków,które również zabijają się z dzieci chorych i niepełnosprawnych. Gorzej jak Ci tępi znajdą się kiedyś po drugiej stronie bo choroba nie wybiera. Głupie tępe dzidy nic więcej.A te takie super dzieciaki na wf nawet przez kozła nie skoczą bo potrafią tylko wirtualnie.

Gość gość
otyłość to NIE jest choroba to jest głupota, nieodpowiedzialność i kwestia własnych głupich wyborów i dlatego należy ją z całą mocą piętnować i tępić

Gość gość
A jak Ci powiem głupia babo że nie zawsze wynika to z głupoty. Byłam kobietą z zupełnie normalną wagą 6 lat temu zachorowałam na raka i w chemioterapii podano mi mnóstwo sterydów. Wzrost wagi blisko 30kg. Dalej mi powiesz że to moja głupota??A i dla twojej wiadomości o info tępa schudnąć za bardzo też nie mogę bo mam typ ujemny nowotworu i nie wolno mi podać hormonów. No tak ale przecież to głupota bo wybrałam życie zamiast ładnej figury. I wiesz co mam w nosie kupuje sobie colę bo lubię.

Gość gość
I wiesz co mam w nosie kupuje sobie colę bo lubię. i oczywiście twoja otyłość wzięłą się z powietrza a nie z pitej coli :D następna durna :o choroba jest tylko wymówką; komórki tłuszczowe NIE BIORĄ się z wody, leków, powietrza czy czego tam sobie wymyślisz; one biorą się z przyjmowanych kalorii. Fizyka jest nieubłagana

Gość gość
Juz by sucz podnosila oplaty za leczenie a weź se nos do d**y wsadz i majty podnieś bo ci z d**y lecæ chodząca anemio:-P co za k***a żydostwo piertolone ! Naucz sie pisto ze jak juz zaplacilas podatek i skladki zusowskie to juz niesą twoje pieniadze tylko panstwowe i nie ty z****** cipo decydujesz na czyje leczenie idæ nos w d**e se wsadzdz k*********e w papure dymany:-D

Gość gość
hahahah ale się spaślaki leniwe ożywiły :D

Gość gość
muszą się czymś zająć zanim zaczną wp*****lać swoje kiełbachy i tłuste karkówki z grilla żłopiąc piwska i cole

Gość gość
gość dziś Żal autorowi, bo stał tylko z jakimiś rzeczami za 20 zł z przeceny, bo kasy brak :d xxx żal kupowania gotowego, taniego jedzenia? Chyba w życiu nie jadłaś dobrego, zdrowego obiadu, skoro myslisz, że komuś może być żal gotowych kotletów z biedronki.

Gość gość
Eee tam niech se zra, az zdechna, zaraz dostana cukrzycy, miazdzycy, wylewu, zatoru, amputacje nog, ja też często widuje takie rodziny słoniny, matka ojciec grubasy nie z tej ziemi i dzieci tez jak mlode tuczniki, byle tylko szybko umierali, bo za duzo hajsu idzie z nfz na zmniejszenia żołądkow i inne zabiegi dla leniwych żarłokow

Gość gość
No i grubasy maja zawsze argument, że kiedyś byli chudzi ale choroba/trauma/wyprzedaz w biedrze tak ich zniszczyla i waza teraz ponad 120kg. A prawda jest taka drogie spaslaki, ze otylosc prosta spowodowana chorobami to jest raptem 10% wszystkich tucznikow. Więc co 10osoba gruba to chora, niewinna osova, a 9 to wstretne leniwe oblechy, ktore zra na potęgę i nie ćwiczą

Gość gość
10:51 zglaszam post antysemicki, gmina tak cie wydoi z kasy za wyzwiska, że juz w zyciu nie bedziesz miala szansy tak sie nazrec, na zdrowie ci wyjdzie zycie o chlebie i wodzie

Gość gość
gość dziś 10/10 najlepsza ta "wyprzedaż w biedrze" która ich zniszczyła :D :D i otyłość z choroby to nie 10%, a maximum 1%. Najczęściej otyłość jest przyczyną choroby a nie odwrotnie! I każdy lekarz to potwierdzi. Tylko w*****a mnie, że oni płacą takie same składki jak inni, a korzystają więcej od ludzi normalnych; dlatego właśnie powinni płacić wyższe składki, podobnie jak palacze i inne osoby ŚWIADOMIE podwyższające ryzyko wystąpienia poważnych i b. drogich w leczeniu chorób!

Gość gość
Ludzi trzeba uświadamiać i tyle. Zwłaszcza tych,którzy mają dzieci.

Gość gość
Dokladnie, powinni placic wieksze skladki zdrowotne /chorobowe, nie dostawac 500+ do momentu az nie zejda do ludzkiej wagi. 160kg to dobra waga dla zawodnika sumo albo mlodego morswina, a nie czlowieka normalnego. A do tego niech placa wiecej za bilety, skoro grubymi dupskami zajmują 1,5 siedzenia albo 2. A w samolotach to juz w ogole. Kiedys jedne linie mialy pomysł na wprowadzanie wagi dla pasażerów, bo jak to jest, że osoba 60kg z bagazem 20kg, czyli lacznie 80kg ma placic za bilet tyle co spaslak 140kg z 20kg bagazem czyli 160kg. W tej wadze zmieścilo by sie dwoch przeciętnych pasazerow. Oczywiście jacys masoni czy nie wiem kto zapowiedzieli, ze to dyskryminacja i ostatecznir linie nie wprowadzily tego. A pomyslcie ile paliwa tracą przez wozenie takiego nadbagazu

Gość gość
zmieniam zdanie , jednak autorka ma rację

Gość gość
W każdą sobotę widuję w osiedlowym spożywczaku kobietę, matkę UWAGA! 6 dzieci, która kupuje 6 bochenków chleba, 20 bułek i największe masło jakie jest w sklepie, a poza tym też całą zgrzewkę coli, mnóstwo chipsów i jedną jedyną butelkę mleka. Wszystkie te dzieci są drobne i chude bez jakichkolwiek oznak nadwagi więc to raczej tryb życia prowadzi do otyłości. Tamte dzieciaki nie siedzą w domu przy komputerze tylko całe dnie spędzają na dworze uganiając się za sobą wzajemnie i nie mają szans obrosnąć tłuszczem przy takiej aktywności fizycznej.

Gość gość
gość dziś W każdą sobotę widuję w osiedlowym spożywczaku kobietę, matkę UWAGA! 6 dzieci, która kupuje 6 bochenków chleba, 20 bułek.... i tłumaczysz że mimo tego oni nie mają nadwagi. Spoko, ale o jednym nie pomyślałaś, że jeśli jest 6 dzieci + 2 dorosłych, to na sobotę i niedziele dzieląc, wychodzi po 3 chleby i 10 bułek dziennie na 8 osób, to akurat nie jest tragedia.

Gość gość
gdy byłam dzieckiem wakacje spędzałam na wsi, jadłam tam pajdy chleba z prawdziwą gęstą śmietaną posypaną cukrem,naleśniki z cukrem, ziemniaki, rosołki,dużo mleka prosto od krowy które jest bardzo tłuste i....miałam niedowagę,byłam drobnym dzieckiem może dlatego że nie jadłam sztucznych przetworów

Gość gość
i dlatego że całe dnie po tej wsi biegałaś a nie leżałaś na sofie przed tv/siedziałaś przed kompem pasąć coraz tłustszą doope colą, chipsami i najgorszym wysokoprzetworzonym syfem 🖐️ nic się nie bierze z niczego bilans kaloryczny jest nieubłagany i zasady termodynamiki się kłaniają ;)

Gość gość
Uwazam ze autorka ma racje .Ja tez bym na to zwrocila uwage .Bo co innego ktoś przy kosci albo przytyje z powodu choroby ale zapewne ich koszyk z zakupami inaczej wyglada. JA tez mam pare kilo wiecej , ale nie wylewaja mi sie boczki w moim koszyku sa zawsze duzo owocow warzywa ser zolty bialy jakies cukierki pewnie ze wrzuce ale chipsy cola jedynie jak robie wieksza impreze w domu.Nigdy gotowych dan nie kupuje iciasto jak juz chce to upieke sama w domu. Nie truje swoich dzieci jak masa rodzicow jada na gotowcach chipsy do tego fastfood . NIE mowie ze nigdy nie jadlam kebaba albo frytek z mg.donald ale to jest moze 2 lub 3 razy w roku. Mialam tez ciezki okres bylam szczupla ale stres zaczelam zajadac słodkim zaraz pare kilo wiecej ale sie ogarnelam i odzywiam sie różnorodne zdrowo ale nie dietetycznie caly czas .Soki owoce warzywa iale schabowego zwracam uwage na produkty bo chemi jest masa w jedzeniu. Takze tacy otyli jak pisala autorka sami sa sobie winni po kupowanych produktach widac ze nie dbaja o siebie szkoda tylko tych dzieci bo zapewne wysmiewane sa przez rowiesnikow i jaka ich przyszlisc czeka ??

Gość gość
Jakie wy jesteście głupie to szok sterydy nie powodują wzrostu wagi??W chorobie nowotworowej głupia babo powodują i nie życzę byś się przekonała choć paru idiotkom by się to przydało. Bladego pojęcia nie macie baby o chorobie dla Was grubas to grubas i tyle. Kompletnie inną sprawą jest że to jest każdego sprawa jaki jest i z jakich powodów. Ja nie zaglądam nikomu do koszyka. A i piję sobie colę i wyobraź sobie że żaden lekarz nie zabroni przy chemioterapii pić coli. Ba nawet w pewnych momentach jest ona pomocna. Przeżyjesz to się dowiesz dlaczego,tylko czy przeżyjesz skoro figura będzie ważniejsza.

Gość gość
mój synek jak miał 3 lata miał operację zamknięcia przegrody w sercu, bo miał przeciek i brał sterydy i był cały spuchnięty buzia, rączki, jak ludzik z reklamy opon i to trwało około 3 miesięcy. Teraz ma 12 lat i jest chudzielcem :D

Gość gość
Choroba choroba,tego się nie wybiera,ale chyba autorce chodziło o to mniej więcej ze ta rodzina była otyła i nic sobie z tego nie robią i dalej kupują te colę,chipsy,gotowe niezdrowe produkty.No cóż są tacy ludzie którym nie przeszkadza to jak wyglądają,nie chce im się zadbać o siebie,lubią sobie pojeść niezdrowych rzeczy,ale najbardziej biedne to dziecko