Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie chcemy dzieci.

Polecane posty

Gość gość
dziś powiedz swojej matce, że jesteś owocem zaspokojenia egoistycznych potrzeb. Swoją drogą, jak nazwać to, co ty w życiu robisz?

Gość gość
"Naprawdę?...A kto ci mówi o przeludnieniu? Naukofcy? Wierzysz im na słowo? smiech.gif" xxx Wystarczy sprawdzić liczby i zobaczyć w jakim tempie przybywa ludzi. xxx "Moje życie należy do Boga, to on układa geny a nie jakiś tam przypadek, ja i moje dzieci będą żyły wiecznie." xxx Po co korzystasz więc z osiągnięć nauki. Po co się leczysz? Po co leczysz swoje dzieci. Zdaj się na swojego Boga we wszystkim, a nie na jakiś "naukofców".

Gość gość
dziś gość dziś Jasne. Tylko co umarłemu po tym. NIC. x ci, którzy umierają w Chrystusie, zyć będą cóż, każda walka, polemika, myśl i każdy wybór sprowadza się tylko i wyłącznie do jednego - wyboru Chrystusa lub Jego drzuceniu. Tak aby Chrystus był wszystkim we wszystkich. Życie na ziemi to tylko czas wyboru między życiem i śmiercią.

Gość gość
"gość dziś dziś powiedz swojej matce, że jesteś owocem zaspokojenia egoistycznych potrzeb." xxx Przecież to jest oczywiste. Czy naprawdę trzeba o tym mówić? xxx "Swoją drogą, jak nazwać to, co ty w życiu robisz?" xxx A co ja robię wg Ciebie? Nie rozumiem o czym piszesz.

Gość gość
gość dziś To o czym piszesz jest tylko i wyłącznie kwestią wiary. Dla mnie to nie jest temat do dyskusji ani żaden argument. Ty w to wierzysz a ja nie.

Gość gość
gość dziś PS. Każdy z nas jest owocem zaspokajania egoistycznych potrzeb naszych rodziców.

Gość gość
My też nie i co? Naprawdę obchodzi cie co myślą czy mówią inni?? Daj spokój zacznij żyć tak jak chcesz. Masz tylko jedno życie...jedno. Człowiek ma być szczęśliwy a nie dla wszystkich szczęściem jest dziecko. :)

Gość gość
dlaczego bezdzietnym wydaje się, że wszyscy na nich dziwnie patrzą...jacyś przewrażliwieni jesteście.

Gość SuperGosc666
A sobie napisze bo dlaczego by i nie. Posiadanie dzieci jest podstawa każdego społeczeństwa i mówienie ze jest to indywidualna sprawa wszystkich, wypacza sytuacje. Mówienie ze ja sobie zapracuje/zaoszczędzę na emeryturę tez zaprzecza rzeczywistości. Żyjemy w starzejącym się społeczeństwie i jednocześnie długość życia rośnie. W tym wypadku powiedzenie ze nie będzie ci miał kto szklanki na starość podać nabiera drugiego znaczenia. Po prostu młodych ludzi będzie za mało żeby się opiekować starszymi. Najlepszym przykładem jest kryzys opieki nad starszymi ludźmi w UK. Obcina się godziny jakie maja opiekunowie/pomoc spędzają z starszymi ludźmi, ponieważ niema kto ich odwiedzać. Posiadanie dzieci to nie tylko chęć ale tez obowiązek. jeżeli nie lubisz się opiekować dzieckiem to jest dużo opiekunek/przedszkoli/zajęć poza szkolnych.

Gość gość
"Posiadanie dzieci to nie tylko chęć ale tez obowiązek. jeżeli nie lubisz się opiekować dzieckiem to jest dużo opiekunek/przedszkoli/zajęć poza szkolnych." xxx Chyba cię pogięło.

Gość gość
dziś to jest sedno a nie sprawa drugorzędna

Gość gość
"Posiadanie dzieci to nie tylko chęć ale tez obowiązek. jeżeli nie lubisz się opiekować dzieckiem to jest dużo opiekunek/przedszkoli/zajęć poza szkolnych." c jeśli nie lubi się opiekować to nie powinna robic sobie dzieci. proste. A ty chyba czegoś nie rozumiesz.

Gość gość
Gdyby ludzie sie nie mnozyli, nie siedzielibyscie przed kompem, bo go by nikt nie wymyslil, nie mielibyscie dachu nad głowa. Podróże? jak byscie podrozowali? nikt by nie wymyslil pociagów, samolotów itd. A kariera? niby jaka? I komu byłaby potrzebna? Rozwielitce czy pantofelkom? Jest wolny wybór, naprawdę nikt nie zmusza . Ale jesli macie slabe geny, to jasne, nie mnózcie sie. Ja mam dobre, wiec przekazałam, dzieci dorosły , swiat już z nich ma pozytek a i one sa szczęśliwe. A jesli uwazacie , ze zycie i tak nie ma sensu, to po jaka cholere siedzicie przed kompem i smęcicie, zamiast skoczyc z wiezowca?

Gość gość
Wy nie chcecie, ja chcę. No i ok. Nie sądzę, żeby kafeteria wpływała na wasze i moje życiowe decyzje :):)

Gość gość
14:30 ty to chyba jakaś nie halo jesteś. Skoczyć maja z wieżowca bo nie chcą dzieci WTF?

Gość gość
dziś w punkt te ameby czerpią pełnymi garściami z osiągnięć innych, nic z siebie nie dając, bez poczucia wstydu i wdzieczności, że korzystają z dorobku pokoleń.

Gość gość
gość dziś A kto tu pisze, że życie nie ma sensu? Może ci bezdzietni co tu piszą, że są zadowoleni ze swojego życia i dlatego nie chcą go sobie psuć rozmnażaniem? Czy tak samo poleciłabyś samobójstwo swojemu dziecku jeśli pewnego dnia stwierdziłoby, że życie nie ma sensu? Jesteś na 100% pewna, że świat ma pożytek z Twoich dzieci? Czy to jest tylko Twoja subiektywna opina jako matki? Jaki to jest pożytek?

Gość gość
gość dziś A Ty dałaś coś z siebie? Bo wiesz, rozmnożyć się to nawet szczury potrafią.

Gość gość
gość dziś Po co korzystasz więc z osiągnięć nauki. Po co się leczysz? Po co leczysz swoje dzieci. Zdaj się na swojego Boga we wszystkim, a nie na jakiś "naukofców". x zdaję się, jak najbardziej. Naukowcy ODKRYWAJĄ świat stworzony przez Boga, nie rozumiem czemu mam nie korzystać z rozumu, który stworzył Bóg. Medycyna, matematyka, fizyka, biologia itp. itd. tłumaczą prawa rządzące światem a nie go tworzą. Ps. Człowiek jest koroną stworzenia, rodzenie i wychowywanie człowieka to współudział w stwórczym dziele samaego Boga. Nic nie może się z tym równać ale oczywiście, jak wszystko człowiek może to schrzanić.

Gość gość
gość dziś nie tylko tłumaczą, ale na podstawie zdobytej wiedzy różne rzeczy są tworzone. Lekarstwa, szczepionki, internet, broń chemiczna, biologiczna, atomowa. ..

Gość gość
dziś gość dziś A Ty dałaś coś z siebie? Bo wiesz, rozmnożyć się to nawet szczury potrafią. x o ile są płodne, tak, żyję świadomie, skoro ruch skrzydeł motyla potrafi wywołać tsunami to i moje pozytywne myśli, wybory i czyny mają znaczenie.

Gość gość
dziś gość dziś nie tylko tłumaczą, ale na podstawie zdobytej wiedzy różne rzeczy są tworzone. Lekarstwa, szczepionki, internet, broń chemiczna, biologiczna, atomowa. .. x przeczytaj to jeszcze raz, i jeszcze raz i jeszcze raz aż ci się zapali lampka w zakutym łbie Chyba, że to ironia, w takim razie chapeau bas :D

Gość gość
gość dziś dziś w pewnym sensie lepsze bo jeśli nie dzieło sztuki, wynalazek czy inne dobro (o jakości i ważności tychże też można polemizować) zostaną geny a po bezdzietnych? Kompletnie nic, 20 lat po ich śmierci nikt nawet nie będzie pamiętał, że istnieli, podróżowali, rano poleniuchowali a wieczorem zjedli czekoladę. Urodzili się, najedli się, pospali i pomarli. x E tam wystarczy ze twoje dziecko nie będzie chciało mieć dzieci i i tak zostanie dosłownie NIC po tobie

Gość gość
gość dziś Dziwna to jest logika. Z jednej strony Bóg chce żeby człowiek był chory a z drugiej pozwala innemu człowiekowi odkryć lek na tę chorobę.

Gość gość
dziś gość dziś Dziwna to jest logika. Z jednej strony Bóg chce żeby człowiek był chory a z drugiej pozwala innemu człowiekowi odkryć lek na tę chorobę. x a kto ci powiedział, że Bóg chce by człowiek był chory?

Gość gość
gość dziś gość dziś dziś w pewnym sensie lepsze bo jeśli nie dzieło sztuki, wynalazek czy inne dobro (o jakości i ważności tychże też można polemizować) zostaną geny a po bezdzietnych? Kompletnie nic, 20 lat po ich śmierci nikt nawet nie będzie pamiętał, że istnieli, podróżowali, rano poleniuchowali a wieczorem zjedli czekoladę. Urodzili się, najedli się, pospali i pomarli. x E tam wystarczy ze twoje dziecko nie będzie chciało mieć dzieci i i tak zostanie dosłownie NIC po tobie xxx Może też stwierdzić, że życie jest bez sensu i skoczyć z wieżowca zanim osiągnie wiek rozrodczy.

Gość gość
gość dziś dziś gość dziś nie tylko tłumaczą, ale na podstawie zdobytej wiedzy różne rzeczy są tworzone. Lekarstwa, szczepionki, internet, broń chemiczna, biologiczna, atomowa. .. x przeczytaj to jeszcze raz, i jeszcze raz i jeszcze raz aż ci się zapali lampka w zakutym łbie Chyba, że to ironia, w takim razie chapeau bas smiech.gif xxx W zakutym łbie? A czym zasłużyłam sobie na takie miano?

Gość gość
dziś to jednak nie ironia? za zakuty łeb sorry, poniosło mnie... jak nie ironia to jednak podumaj nad tym, co wymieniłaś

Gość gość
gość dziś dziś gość dziś Dziwna to jest logika. Z jednej strony Bóg chce żeby człowiek był chory a z drugiej pozwala innemu człowiekowi odkryć lek na tę chorobę. x a kto ci powiedział, że Bóg chce by człowiek był chory? xxx No chyba to on nas stworzył razem z naszymi chorobami i mutacjami genetycznymi.

Gość gość
gość dziś dziś to jednak nie ironia? za zakuty łeb sorry, poniosło mnie... jak nie ironia to jednak podumaj nad tym, co wymieniłaś xxx Wymieniłam lekarstwa, szczepionki i różne rodzaje broni. Wszytko to jest wynikiem odkryć naukowych. Mylę się?