Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od dawna mi chodzi po głowie, że przy Komuniach Świętych mocno działa Szatan.

Polecane posty

Gość gość
dziś 13:07 Istnienie piekła niejako też...doświadczenie Boga niejako też. Ja wiem a nie tylko wierzę.

Gość gość
No oczywiście racje mają tylko wierzący choć opierają się jedynie na wierze i Biblii stworzonej przez ludzi. Brawo wy! Ja po prostu nie wiem a nie że wierzę albo nie a wy nic tylko tak jest i koniec. Żadnych dowodów nie macie ale to wy macie rację. Wy i tylko wy a reszta nie, bo wy tak mówicie. Dlatego odeszłam z tej chorej sekty jeszcze jako nastolatka.

Gość gość
14:32 jakie doświadczanie boga? Bo ty coś poczułam sobie we łbie? To samo mogę napisać o doświadczeniu różowego jednorożca, a żadnych dowodów nie przedstawię. Ty sobie WIESZ ha ha ha! Padłam! nie rozumiesz mohero że wiedzieć możesz tylko to co zostało udowodnione? To co ty sobie wiesz to jest tylko twoje odczucie, nic więcej. Może to Bóg a może nie. Niczym nie możesz tego udowodnić.

Gość gość
Broken jak tam nieodwracalna wazektomia? Właśnie tacy ludzie najbardziej wykłócają się o wiarę. Jak widać nic się nie zmieniło tylko ciemnota i nieuctwo nadal wierzy w te niczym nie udowodnione zabobony.

Gość gość
Brokenside87 Ty zarzucasz komuś agresję z braku wiedzy? No nie rozsmieszaj mnie zakłamana tępoto. Zobacz sobie właśnie ten temat o wazektomii jak bluzgałas na kobiety, jakimi wulgaryzmami plułaś, bo wazektomia to takie kalectwo i facet juz nigdy ojcem nie będzie bla bla bla, a okazało się ze nie miałaś racji i co hipokrytko?

Gość gość
Podobno jego największym osiągnięciem jest to, że udało się ludziom (dużej części-nawet tym wierzącym) wmówić, że nie istnieje. A imienia, czy to z wielkiej, czy z małej litery nie piszę wcale, coby nie poczuł się ważny.

Gość gość
15:45 wiesz jaka wiara jest jakby to określić hmm...? Najlepsza? Po prostu taka wiara jak u dziecka takie bezgranicznie zaufanie do Boga jak noworodek ma do mamy swojej. Moja wiara jest taka, prosta. Ja po prostu wierzę w Boga. Odkąd pamiętam. Ktoś z teologów powie,że to Łaska Boża. Pewnie tak :-) wierzę w Niego i wiem,że jest i nawet jak się z nim pokloce (monolog z mojej strony) albo obraze się na Niego to nie potrafię powiedzieć nawet czuć nie potrafię, że może on nieistnieje czy coś. Po prostu wierzę .

Gość gość
dziś Dlatego odeszłam z tej chorej sekty jeszcze jako nastolatka. x Nic oryginalnego, ja też,ale już jestem z powrotem :) więc i ty nie mów hop. Mała wiedza oddala od Boga, duża wiedza do Niego przybliża. Udowodnij mi, że 2+2=4 i istnienie wirusa. Dla wierzącego wszystko jest dowodem, dla niewierzącego nic nim nie jest. Naprawdę trudno uwierzyć, że tak skomplikowany system jak ludzki mózg, świat, wszechświat wzieły się z niczego. Przecież we wszystkim co istnieje, tak różnorodnym i niepowtarzalnym (nie ma ani jednego organizmu który byłby identyczny z drugim) a jednocześnie naznaczonym pewną wspólną cechą, właśnie powtarzalnością jak pieczęć. Im więcej odkrywamy tym bardziej jest to zachwycające.

Gość gość
Brokeninside owszem owszem dziewczyny mają rację że jesteś klamczucha i hipokrytka. Specjalnie odkopalam ten temat i tam na 2stronie jest czarno na białym jak włączasz sie do dyskusji gdzie jest normalna rozmowa a ty zaczynasz jazdę, podniosłam teraz ten temat żeby wszyscy mogli zobaczyć ciebie wielce święta wierząca owieczko boża "jakie zabezpieczenie po 5 dziecku pomóżcie" tak się nazywa ten temat. Pleciesz banialuki wyzywasz od suk, kur/ew, kundli. Nie miałaś racji, a jeszcze ubliżałaś ludziom, a ateistów zarzuca brak racji i agresję. Swoją drogą to jest ta twoja wiara? Tu bóg i biblia a z drugiej strony wyzwanie bliźnich. Twój bóg pewnie pęka z dumy.

Gość gość
16:31 10/10 dokładnie ale wiesz co teraz będzie? Ona stchórzyła jak zwykle kiedy ktoś ją zdemaskuje i pokaże lustro. Nic teraz nie napisze i będzie czekać aż sprawa przycichnie. To jest zwykły garkorłuk i wycieraczka swego właściciela.

jezus jest spoko chciałbym być taki jak on, ale katole to faszystowskie ścierwo. obecnie kościół katolicki nie ma nic wspólnego z ideami chrześcijaństwa, wręcz przeciwnie, ma na celu wypaczenie ich w groteskowy sposób.

Gość gość
zaciekłyantifiarz Otóż to!

Gość gość
Broken, nie wiedziałaś, że KK zrobiło sobie z tego słowa imię? No to teraz już wiesz i jesteś ciut mądrzejsza. :P

Gość gość
Autorka ma na myśli konkretnego upadłego anioła. Szatan jest w tym wypadku imieniem tak jak Gabriel. Z małej piszemy kiedy chodzi o oskarżyciela, a nie konkretnego demona.

Gość gość
HALO, HALO TARNÓW!! Nadal zastanawiasz się nad idealną szkołą? Nie czekaj i zapisz się już dziś do NOVA Centrum Edukacyjne! Jako jedyni w Tarnowie mamy jeszcze możliwość zapisu na semestr jesienny! Ilość miejsc ograniczona! Czekamy na Ciebie  Więcej informacji w sekretariacie na ul. Krakowskiej 17/14 lub pod numerem telefonu: 14 300 03 50/ 796 400 893

Gość gość
główny szatan ma na imię Lucyfer ale on raczej nie zniża się do takich płotek jak kafeterianki. One są pożerane przez demony o niewielkim znaczeniu w hierarchii piekielnej.

Gość gość
A ty skąd to wiesz? Rozmawiałeś lucyferem? A moze wiesz to z książek które wymyślili i napisali sobie ludzie? Ekspert od bram piekieł się znalazł na kafe.

Gość gość
Czemu kłócicie się o pierwszą literę, zamiast odnieść się do tematu? Mniejsza o pierwszą litere, gorsze jest to kiedy i jak działa.

Gość gość
Komunia Święta to świetna okazja. Dzieci mają się po raz pierwszy zbliżyć do Chrystusa poprzez właśnie świadome przyjęcie komunii (bo sercem i tak na ogół są blisko) i właśnie wtedy ktoś zły odciąga ich uwagę od tego, co jest najważniejsze w tym dniu.

Gość gość
Równie dobrze można by zrobić taki szałl prezentów na ostatnie urodziny przed rozpoczęciem szkoły, czy coś innego sobie wymyślić, dlaczego akurat przy Pierwszej Komuni tak się dzieje? Przecież Jezus żył skromnie i to jego w tym dniu dzieci przyjmują. To jest celowe działanie złego.

Gość gość
Materializm komunijny wziął się stąd, że większość dorosłych ma w pamięci lata PRL-u kiedy wujek na komunie dał rower lub ciocia słynny zestaw kalkulator i zegarek. I każdy chce w wieku dorosłym być też takim super wujkiem i super ciocią. Wtedy to były wypasione prezenty, a że dawanie ma raczej tendencję przyrastającą, w sensie lepiej następnym razem dać ciut więcej niż ciut mniej i zaniżać poziom to logicznym było, że w którymś momencie za wiele lat przybierze to wariacką postać. To jest zwykły komformizm. Nic więcej. Materializm działa nie tylko tutaj ale wariactwo jest też w świętach Bożego Narodzenia, dzień Wszystkich Świętych (Halloween), Wielkanoc (prezenty coraz okazalsze na zajączka), w ślubach kościelnych przysięga jest przytłumiona przez bajkową kreację i organizację imprezy życia itd., itd. Ogólnie rozchodzi się o to, że ludzie chcę imprezować i otaczać się gadżetami.

Gość gość
Ktoś pisał o Ślubie. To zupełnie inna sytuacja, bo ślub biorą dorośli ludzie, ślubują sobie przed Bogiem, a nie jako niewiniątka po raz pierwszy przyjmują Jezusa. I z okazji ślubu goście dają prezenty i pieniądze na nową drogę życia, młodzi będą mieli wydatki, a z okazji Komunii Świętej dzieciom po co? Bardzo mało jest dzieci, które myślą w tym dniu głownie o Jezusie i to dzięki dorosłym tak jest.

Gość gość
Dorośli odciągają dzieci od Jezusa za sprawą złego. Dzieci myślą o prezentach, pieniądzach, a wielu rodziców wręcz dostaje szału na tym punkcie. Tylko liczenie pieniędzy ... Zobaczcie co obecnie się dzieje wokół Komuni Świętej. Właśnie dlatego, że chodzi o dzieci i ich pierwszą Komunię Świętą działa zły. Najlepiej dla niego odciągnąć od Jezusa właśnie dzieci. I oczywiście na księży też czasem działa, nikt nie twierdzi, że nie. W tym temacie chodzi jednak o dzieci i ich pierwszą Komunię Świętą, kto i dlaczego odciąga w tym dniu ich uwagę od Jezusa i w jaki sposób to się dzieje. A dla niedowiarków polecam książkę "Dowód" Ebena Alexandera.

Gość gość
gość dziś Zgadzam się w 100%, ale to o czym piszesz wcale nie wyklucza działania złego.

Gość gość
gość dziś Czasem ciocia i wujek chcą być super, a czasem są postawieni pod ścianą, bo rodzice dzieci komunijnych niekiedy mają oczekiwania z kosmosu i nie kryją tego. Ktoś kto da za mało, może się spotkać później z ostracyzmem rodzinnym. To jest wariactwo.

Gość gość
Wiara /wierzenia kk opieraja sie na Biblii ( albo przynajmniej tak deklarują ) niestety kk bardzo wiele zmienił od przykazań po sakramenty , celibat etc . A więc jesli sa zmiany to juz nauki ludzkie a nie Boże . Jeżeli nie Boże to szatanskie , bo albo należysz do Boga albo do szatana . Sakramenty ? wymysł kk . Jedynym jest chrzest - taki przykład dał nam Jezus . Ale chrzest kiedy osoba go przyjmujaca jest tego swiadoma ( zapewne nie jest to noworodek , czy 3 letnie dziecko ) podsumowując kk to szatańskie narzedzie do zwodzenia ludzmi .

Gość gość
dziś trochę się pomądrzyłaś a ja sprostuję. Wszystkie sakramenty ustanowił Jezus - i komunię św., i sakrament pokuty, i małżeństwa i kapłaństwa i namaszczenia chorych... Wierzysz w biologiczną ewolucję? A w duchową już nie? Czytasz stary testament i nowy? Widzisz, jak relacja z Bogiem się zmienia? Jak wszystko jest podnoszone na wyższy, "boski" poziom? dojrzewa? Czy ty się zatrzymujesz i w wieku 20-30l nazywasz Pana Boga bozią? (nie wiem czy dobry przykład, bo znam takich a są już w jesieni życia ale może to infantylizm wtórny)...

Gość gość
ha ha ha dobre . Skoro Jezus ustanowił owe sakramenty to dlaczego sam im nie przyjmował ? skoro popierasz nauki ludzkie to musisz być slepa . O takich ludziach w Biblii tez napisano .

Gość gość
Czy ty się zatrzymujesz i w wieku 20-30l nazywasz Pana Boga bozią? (nie wiem czy dobry przykład, bo znam takich a są już w jesieni życia ale może to infantylizm wtórny)... x masz jakies zaburzenia ?