Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od dawna mi chodzi po głowie, że przy Komuniach Świętych mocno działa Szatan.

Polecane posty

Gość gość
no tak ... infantylizm .. już wiem skąd tak świetnie znasz swoje objawy

Gość gość
skoro sie powymądrzałam :P ha ha to powiedz mi jak to było z omineciem jedno przykazania przez kk a drugiego podzielenie na pół . Tak Mojżesz przekazał ? hę ? a może Bóg sie pomylił ?

Gość gość
dziś masz jakies zaburzenia ? gość dziś no tak ... infantylizm .. już wiem skąd tak świetnie znasz swoje objawy x ho hoh ho jakie rzeczowe argumenty u młodzieży...aleś mi powiedziała, aż mi w pięty poszło :D hahahahahahaha

Gość gość
Kobieto wyżej nie masz pojęcia co napisano w Biblii i na czym powinna opierac sie wiara chrzescijanina . I wiem ze kk nie ma nic wspólnego z Bogiem , to sekta . Najwieksza , najbogatsza sekta . Jeden z cytatów Z Biblii mówi : Mają oczy a nie widzą , mają uszy a nie słyszą ..... łechcą im uszy etc .

Gość gość
Dlaczego od razu odbiegłyście od głównego tematu? Może to też działanie złego? Nawet porozmawiać się o tym nie da, dwa wpisy na krzyż na temat, a potem rozważania na tematy poboczne, niezwiązane z poruszonym w pierwszym poście problemem. Chodzi o konkretne sytuacje, czy w Pierwszych Kominiach Świętych działa zły, że jest takie wariactwo i dlaczego tak się dzieje. Ja myślę, że to jest działanie złego i zależy mu na tym, aby właśnie dzieci odciągac od Jezusa. On im pokazuje: Jezus? Co tam Jezus, spójrzcie tu na te piękne, bardzo drogie rzeczy, na pieniądze -to jest to!

Gość gość
Nie potarfisz odpowiedziec na proste pytania . Gdzie twoje argumenty ? w Watykanie ? gdzie mordy , cudzolostwa , gwałty , kradzieze etc były i sa powszechne . Mało pedofilstwa dookoła w kk ? kto jest slepy i głuchy ? ten co taką " religie " popiera . Jezeli te złe rzeczy pochodza od szatana to nalezysz do religii szatana . Proste .

Gość gość
9:11 pisze na temat : komunia nie jest sakramentem ustanowionym przez Jezusa . Materializm pochodzi od szatana . KK pochodzi od szatana . W kk wiele rzeczy opiera sie na materializmie etc . Maria i Józef nie chrzcili małego Jezusa , taka decyzje Jezus podjał samodzielnie gdy był tego świadomy .

Gość gość
"Ktoś pisał o Ślubie. To zupełnie inna sytuacja, bo ślub biorą dorośli ludzie, ślubują sobie przed Bogiem" Oj niestety nie jest to zupełnie inna sytuacja. Ślub to dopiero diabelska domena kobiet. Wiele kobiet jest niewierząca, ale bierze ślub kościelny, bo kręci je ślubna otoczka, wymyślna kieca i bycie w centrum uwagi. Wszak w urzędzie ślub brać to już nie jest tak pięknie i romantycznie jak w kościele, a takie co na co dzień na kościół plują to powinny właśnie ślub tylko cywilny brać w urzędzie.

Gość gość
gość dziś skoro sie powymądrzałam jezyk.gif ha ha to powiedz mi jak to było z omineciem jedno przykazania przez kk a drugiego podzielenie na pół . Tak Mojżesz przekazał ? hę ? a może Bóg sie pomylił ? x wykładu ci robić nie będę, odsyłam do świetniego tekstu, chociaż wątpię czy ze swoim wrogim i przyziemnym postrzeganiem cokolwiek z tego zrozumiesz...Ty niestety wciąż mentalnie siedzisz głęboko w Starym Testamencie, w jakimś pierwotnym plemieniu.. http://sredniowieczny.pl/katolicy-drugie-przykazanie-2/

Gość gość
9:20 DOKŁADNIE

Gość gość
dziś 9:11 ŁOMATKO a pamiętasz może kto ochrzcił Jezusa i co mówił?

Gość gość
gość dziś gość dziś skoro sie powymądrzałam jezyk.gif ha ha to powiedz mi jak to było z omineciem jedno przykazania przez kk a drugiego podzielenie na pół . Tak Mojżesz przekazał ? hę ? a może Bóg sie pomylił ? x wykładu ci robić nie będę, odsyłam do świetniego tekstu, chociaż wątpię czy ze swoim wrogim i przyziemnym postrzeganiem cokolwiek z tego zrozumiesz...Ty niestety wciąż mentalnie siedzisz głęboko w Starym Testamencie, w jakimś pierwotnym plemieniu.. http://sredniowieczny.pl/katolicy-drugie-przy kazanie-2/ XX własnie i na tym polega ta ogromna róznica między nami . Ja opieram sie na Biblii czyli jedynym liście od Boga - ty na naukach ludzkich . to przepasc która nazywa sie kk .

Gość gość
" Czasem ciocia i wujek chcą być super, a czasem są postawieni pod ścianą, bo rodzice dzieci komunijnych niekiedy mają oczekiwania z kosmosu i nie kryją tego. Ktoś kto da za mało, może się spotkać później z ostracyzmem rodzinnym. To jest wariactwo. " Ja się nie spotkałam nigdy z wariatami którzy wprost mówią o swoich oczekiwaniach. O pewnych zjawiskach to można poczytać tylko na kafeterii. Owszem patologia umysłowa może istnieć, ale żeby to przedstawiać jako standard ? To już gruba przesada.

Gość gość
Cała Biblia ma swoją wartosc , a nie podziały na stary i nowy .

Gość gość
gość dziś "Ktoś pisał o Ślubie. To zupełnie inna sytuacja, bo ślub biorą dorośli ludzie, ślubują sobie przed Bogiem" Oj niestety nie jest to zupełnie inna sytuacja. Ślub to dopiero diabelska domena kobiet. Wiele kobiet jest niewierząca, ale bierze ślub kościelny, bo kręci je ślubna otoczka, wymyślna kieca i bycie w centrum uwagi. Wszak w urzędzie ślub brać to już nie jest tak pięknie i romantycznie jak w kościele, a takie co na co dzień na kościół plują to powinny właśnie ślub tylko cywilny brać w urzędzie. x DOKLADNIE

Gość gość
Ktoś napisał, że Komunia nie jest ustanowiona przez Jezusa. Przecież Jezus przyszedł na świat właśnie po to by zmienić sytuację ludzkości, choć i to pod pewnymi warunkami. A więc jak to Komunia nie jest ustanowiona przez Jezusa. Jezus odprawił mszę przez swoją śmiercią, padły tam słowa: "Tak czyńcie na moją pamiątkę" i padły słowa: "Kto będzie spożywał ciało i krew moją ten będzie miał życie wieczne". Więc jak ktoś może pisać, że to wymyślili księża.

Gość gość
dziś przecież Biblia (pozornie) jest pełna sprzeczności...jak będziesz wyrywał słowa i wersety z kontekstu CAŁOŚCI i historycznego, to niestety nic z tego nie zrozumiesz i powielisz los tysięcy heretyków, tórzy przed tobą próbowali być tymi "mądrzejszymi" O nich świat już nie pamięta czy raczej są przykładem głupoty i rozłamu a kościół trwa...i wydaje rzesze świętych. Pycha cię zgubi mądralo.

Gość gość
Mszę ? jestes tego pewna ? a co to jest msza ? wiesz jak wygladała ostatnia wieczerza Jezusa z apostołami ? komu kazał spożywac chleb i ciało ? wszystkim ? to dlaczego wszystkch nie było ? warto sie zastanowic

Gość gość
dziś powiedz mi np co Jezus miał na myśli mówiac, że łatwiej jest przejść wielbładowi przez ucho igielne niż bogatemu wejść do Królestwa Bożego?

Gość gość
gość dziś dziś przecież Biblia (pozornie) jest pełna sprzeczności...jak będziesz wyrywał słowa i wersety z kontekstu CAŁOŚCI i historycznego, to niestety nic z tego nie zrozumiesz i powielisz los tysięcy heretyków, tórzy przed tobą próbowali być tymi "mądrzejszymi" O nich świat już nie pamięta czy raczej są przykładem głupoty i rozłamu a kościół trwa...i wydaje rzesze świętych. Pycha cię zgubi mądralo. xxx kk trwa jeszcze ... niedługo już ... przeciez na siłe nie bede cie wyrywac z sekty która słynie z morderstw , cudzołostwa , pedofilstwa i złodziejstwa .. wystarczy poczytaj wiadomosci , troche historii chocby z Watykanu etc . Wydaje świetych - hm a kim sa święci ? wg Biblii świeci mamy być wszyscy poniewaz Bóg jest świety . świeci czyli czyści od grzechów . jezeli nalzeysz do kk przebywasz wsród brudu czyli czysta nie jestes . Bledn epojecie kk na temat świętości. znów wg nauk ludzkich .

Gość gość
dziś oj warto, warto się zastanowić bo Msza św,. to coś więcej niż obrzęd....

Gość gość
gość dziś dziś oj warto, warto się zastanowić bo Msza św,. to coś więcej niż obrzęd xx taaa to cyrk w sukienkach z magią . ktos kiedys mówił ze to dramat kostiumowy .

Gość gość
Moje dziecko w tym roku ma komunie.Zaczelam chodzic do kosciola i jestem zniesmaczona tym wszystkim, to zmuszanie to wykucia regulek, to chodzenie ciagle do kosciola i to zastraszanie w kosciele. Siedzimy w kosciele, i slysze tekst który spiewa dziewczynka cut. "jesli nie bedziecie we mnie wierzyć uschnie wam język "jak nigdy nie otwieram buzi tak tutaj bylam w takim szoku, że ze zdziwienia nie moglam jej zamknac. Kiedys bylam wierząca, potem pare sytuacji zyciowych i odwrocilam sie od pana boga, ale nigdy nie tobilam nic zlego mimo iz wiara wygasla za to widzialam jak co niedziele zapierniczaja ludzie którzy potrafia byc tacy wredni i chamscy dla innych, ze az nabralam obrzydzenia do kościoła. Rok temu zmarła mi mama, zaczęłam chodzoc do kosciola dla niej, myslalam ze odnajde znowu boga w dobie, terax ta komunia a ja go w ogole nie czuje w kosciele, wrecz przeciwnie mam wrażenie ze to tam jest najwieksze zlo.

Gość gość
a wracając do spożywania chleba i wina . Dlaczego w kk spozywa tylko ksiądz a inni tylko " chleb " ?

Gość gość
dziś wystarczy poczytaj wiadomosci , troche historii chocby z Watykanu etc . x :D :D :D moje wieloletnie doświadczenie mówi, że tak wypowiadają sie osoby żyjące w grzechu ciężkim, 99% jest to grzech nieczystości... ("partner" bez ślubu kościelnego czy samogwałt?) zgadza się? odpowiadać nie musisz na forum publicznym, odpowiedz sobie w sercu. A ta cała reszta, twoja niby walka o świętość kościoła to jest tylko zasłona dymna...Bo kim jest ten pogardzany przez ciebie sąsiad-katolik? ksiądz? Jak się nawrócisz, wyspowiadasz i będziesz pokutować, spadnie bielmo z twoich oczu i zobaczysz sprawy, jakimi są. Pamietaj! Tylko czyści Boga oglądać będą.

Gość gość
gość dziś Moje dziecko w tym roku ma komunie.Zaczelam chodzic do kosciola i jestem zniesmaczona tym wszystkim, to zmuszanie to wykucia regulek, to chodzenie ciagle do kosciola i to zastraszanie w kosciele. Siedzimy w kosciele, i slysze tekst który spiewa dziewczynka cut. "jesli nie bedziecie we mnie wierzyć uschnie wam język "jak nigdy nie otwieram buzi tak tutaj bylam w takim szoku, że ze zdziwienia nie moglam jej zamknac. Kiedys bylam wierząca, potem pare sytuacji zyciowych i odwrocilam sie od pana boga, ale nigdy nie tobilam nic zlego mimo iz wiara wygasla za to widzialam jak co niedziele zapierniczaja ludzie którzy potrafia byc tacy wredni i chamscy dla innych, ze az nabralam obrzydzenia do kościoła. Rok temu zmarła mi mama, zaczęłam chodzoc do kosciola dla niej, myslalam ze odnajde znowu boga w dobie, terax ta komunia a ja go w ogole nie czuje w kosciele, wrecz przeciwnie mam wrażenie ze to tam jest najwieksze zlo. xx nie odwróciłas sie od Boga tylko od koscioła katolickiego a to zasadnicza różnica . Mysle , że Bóg nadal u Ciebie jest i masz potrzeby duchowe .

Gość gość
9:51 ha ha ale się usmiałam . Fajnie , że masz bujną wyobraznie . A Boga nie beda oglądac czysci - Bog nikt nigdy nie widział i nie zobaczy o czym równiez jest zapisane w Biblii . Pokutowac nie musze , spowiadac sie grzsznikowi równiez - to nauki kk a nie Biblijne .

Gość gość
O nich świat już nie pamięta czy raczej są przykładem głupoty i rozłamu a kościół trwa...i wydaje rzesze świętych. xxx Na szczęście religie żyją tak długo jak ich wyznawcy. Kościół jeszcze trwa, ale jego czas jest raczej policzony. Tak jak czas Zeusa czy Światowida. Jedne religie umierają i zastępują je inne. Tak było i będzie. Amen

Gość gość
W kosciele wszystko powtarzają jak w mantrze, jak w jakiejs sekcie. Tylko tys najwyzszy, tylko ty milosietny, tylko ty wybaczasz i tak ciagle ja jestem grzesznikiem, przebacz mi moje grzechy... k***a ludzie nie widzicie zd to ściema, wiecie co ksiezs robią, jakie mają ciezkie grzechy? Znam wielu ludzi z różnych branz, bo pracuje z klientami i to co ksieza wyprawiają, jak traktują ludzi w potrzebie, jak piją i wpadają w hazard, jak wykorzystuja seksualnie dzieci i zakonnice, jak miedzy soba dobid doradzają to masakra. Wierzę ze cos istnieje moze nawet Bóg, ale e kościół i tych zwyklych śmiertelników w sutannach ni huhu. Pamiętacie jak Egipcid straszyli ludzi zaćmienie slonca, z tym jest podobnie. Mnie nikf nie musi zastraszac abym byla dobra, uczynna, pomocna itp. ja to czuje w sercu i sobie, a ksieza i zakonnice nie mają serca oni robia to co musza bo tak maja nakazane mimo iz Bog dal im wolna wole.

Gość gość
dziś 9:51 trafiłam, prawda? :) coś słąbo z Twoją znajomąścią Pisma... Błogosławieni czystego serca, albowiem oni Boga oglądać będą