Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od dawna mi chodzi po głowie, że przy Komuniach Świętych mocno działa Szatan.

Polecane posty

Gość gość

Akurat wtedy gdy jest sakrament, w którym niewinne dzieci po raz pierwszy mają po raz pierwszy przyjąć ciało Jezusa, jest najwięcej materializmu, chociaż nie powinno go być wcale. Czy ktoś też ma takie wrażenie? Dorośli stają na rzęsach, by uwagę dzieci odciągały bardzo drogie prezenty i duże pieniądze, niektórzy rodzice chcą w ogóle zarabiać na Komuni Świętej swojego dziecka. A bywa, że są źli o duchowe przygotowania do Komunii, że "ksiądz wydziwia", "oni nie mają czasu"... W ogóle po co ta Msza. A wszystko w imię tego, że Komunia jest raz w życiu. I co z tego, że raz w życiu? Wszystko jest raz w życiu, a akurat ten sakrament powinien być daleki od takiego materializmu i koncentracji na pieniądzach. Czy ktoś myśli podobnie?

Gość gość
Owszem masz 100% racji ale zaraz przyjdą kafeterianki, pseudo katoliczki i powiedzą ze jesteś świrnięta, że to zabobony a żaden szatan nie istnieje, bo to są takie katoliczki co w boga owszem wierzą ale w szatana juz nie i w ogóle czego ty od nich chcesz po czym wrócą do swojego liczenia kopert i bicia prosięcia, bo przecież stoły muszą ociekać.

Gość gość
Dlaczego trzeba jeść ciało Chrystusa? To kanibalizm.

Gość gość
Tak jest tylko katole nie chcą tego widzieć, a na słowa prawdy się obrażają i zaczyna się awantura no bo jak ty sobie wyobrażasz? Przecie brajanek nie może być gorszy bo się dzieci będą śmiały.

To chore, żeby niewinne dzieci zmuszać do bycia ofiarami. Nie chciałam pójść do komunii ale nie miałam nic do powiedzenia.:(

Gość gość
...bo Szatan działa najaktywniej właśnie w takich sytuacjach, jak ktoś jest daleko od Boga to on nie ma za bardzo pola do działania,a im człowiek bliżej Boga tym On bardziej stara się nas od Boga odciągnąć.

Gość gość
dziś tym się gorszyli faryzeusze a Jezus im odpowiedział: „Jeśli nie będziecie spożywali mojego Ciała i nie będziecie pili mojej Krwi, nie będziecie mieli życia” Wiecznego życia...

Gość gość
dziś nie tyle nie ma pola do działania tylko działać nie musi, bo po co jak dusza już jego? nawet jak to dla niego tylko plankton...kusi i walczy z grubymi rybami a takie płotki to łyka na śniadanie

Gość gość
Działa, oj działa. Na wszystkich, na księdza też.

Gość gość
dziś na ksiedza w pierwszej kolejności, takich macie ksieży, na jakich zasługujecie (przyznać sie, czy którakolwiek kiedykolwiek się za swojego ksiedza pomodliła?). I takich, jakich synów wychowujecie. Księża nie wykluwają sie z jajek, TO WY, CUDOWNI RODZIECIE ich kształtujecie.

autorko, czemu piszesz jego imię z wielkiej litery? po drugie szatan działa w najróżniejszych sytuacjach na świecie, nie wiem co ma być szczególnie przerażającego w przyjęciach komunijnych. jak rozumiem szatan nie działa wg Ciebie w aferaach talerzykowo kopertowych w przypadku sakramentu ślubu?

Gość gość
gość dziś dziś nie tyle nie ma pola do działania tylko działać nie musi, bo po co jak dusza już jego? nawet jak to dla niego tylko plankton...kusi i walczy z grubymi rybami a takie płotki to łyka na śniadanie x A jeśli jestem innej wiary. Urodziłam się w innej wierze i jestem w niej wychowana, jestem praktykująca i religijna, to co? Katolicki szatan też ma mnie w swoich łapach, bo jestem daleko od Jahwe?

Gość gość
BROKEN to nawiedzona baba i zdesperowanie szuka faceta!

Gość gość
Ej katolicy, wyjaśnijcie mi jak to jest, że mimo, iż tak bardzo wierzycie w swojego dobrego boga to większość zdarzeń i czynów przypisujecie złemu szatanowi? To w końcu jesteście katolicy czy sataniści? Idąc logiką tego, co wyznajecie i podstawiając ją do świata to można dojść do wniosku, że tak przez was unikane "siły zła" wygrały i to już dawno temu.

Gość gość
autorko, czemu piszesz jego imię z wielkiej litery? x Broken, ja wiedziałam, że jesteś głupia, ale żeby, aż tak? Pisze z dużej, bo to słowo funkcjonuje w wierze KK jako IMIĘ diabła? A imiona pisze się z dużej, czy wielkiej jak wolisz litery.

Gość gość
gość dziś Katolicy, a diabeł to bardzo dobra wymówka :) Szatan mnie podkusił buuuuaaaaa... Rozumiesz już?

Gość gość
dziś katolicki znaczy powszechny, tak, Bóg jest tylko jeden, szatanów wielu. To czy wierzysz w jednego i drugiego nie ma najmniejszego znaczenia dokładnie tak samo jak to wierzysz w istnienie Londynu.

Gość gość
dziś Ej nie-katoliku, nie uogólniaj. Bóg jest tylko dobry, a całe zło pochodzi od szatana. W szerzeniu zarówno dobra jak i zła istotną rolę odgrywa wola człowieka. Ps. proszę nie pytaj skąd wziął się zły szatan skoro stworzył go Bóg... Odsyłam do źródeł i zachęcam do wysiłku umysłowego.

Gość gość
Kurcze, czytając aż to naszła mnie nieodparta pokusa odświeżyć sobie stareńkiego Painkillera i poubijać trochę pomiotów szatana :D

Gość gość
dziś nie masz racji, nigdzie w piśmie św. nie jest pisany z dużej litery i robi się to celowo, by go dodatkowo nie wywyższać i nobilitować.

Gość gość
A ja polecam wszystkim pouczającą lekturę C.S. Lewisa - Listy starego diabła do młodego

Gość gość
13:16 to ty nie masz racji, a w dodatku nie czytasz ze zrozumieniem. Napisałam wyraznie, że w kościele katolickim jest to jedno z imion diabła. Nic nie pisałam o Biblii.

Gość gość
dziś to gdzie w kosciele występuje z dużej litery? :D moze w mszale, brewiarzu albo książeczce do nabożeństwa?

Napisałam wyraznie, że w kościele katolickim jest to jedno z imion diabła. Nic nie pisałam o Biblii. x nie wiedziałam, że sobie nowe imiona diabła wymyśliliśmy, może stefan XD

Gość gość
13:07 Tylko, że istnienie Londynu jest niejako potwierdzone naukowo sekciaro i nikt nie mówi w kontekście Londynu ze w niego wierzy, do londynu mozesz pojechać, wrócić, zrobić zdjęcia i opowiedzieć innym ze jest takie miasto, bo tam byłaś i je widziałaś, a jak ktoś nie wierzy to sam tam może pojechać, a w boga owszem jest wiara i nawet kościół sam tak to nazywa - wiarą. Mamy też ludzi wierzących, różne instytucje do spraw wiary w kościele też są. To że ty jesteś przekonana o jego istnieniu to jest tylko twoje odczucie i właśnie wiara. Niczym udowodnić istnienia Boga nie możesz. Stąd istnienie Londynu jest faktem a istnienie Boga pozostaje jedynie w sferze wiary.

Gość gość
11:25 a Ty pseudo katoliczko? Czemu ksiądz wymaga składek? Za przygotowanie do Komunii? W końcu to jego powinność, taka posługę wybrał. A kasę na wszystko chcą. Na kwiaty, upominek w podziece itd. Tu Jezus jest najważniejszy a nie ksiądz czy katechetka.

Gość miecz na nieuków
Brokenside87 Owszem kretynko od nieodwracalnej wazektomii. Diabeł ma wiele imion i owszem my ludzie je wymyslilismy bo niby kto? Nawet biblie napisali ludzie i co chcieli to napisali, nawymyslali. Poza Biblią szatan tez funkcjonuje i różnie się nazywa. No ale to trzeba czytać coś więcej niż kafe i oglądać coś więcej niż Klan i "ukryta prawda"

Gość gość
13:00 bo szatan ma władzę nad tym światem(do czasu ale jednak ma za przyzwoleniem Boga) więcej dowiesz się po śmierci jak każdy z nas. Buziaki.

Gość gość
miecz na nieuków dziś Bardzo dobra wypowiedz.