Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmamamama

6 miesięczny maluch i prawie wcale nie chce spać w dzień?

Polecane posty

Gość gośćmamamama

Jak śpia w tym wieku wasze bobasy w dzien? Syn za tydzień skończy 6 miesięcy i potrafi wytrzymać 4 godziny bez drzemki w dzień a i tak musi byc lulany , czasami juz nie wyrabiam. Zawsze spał 2 godz koło południa i 2 po a teraz. Nocne spanie od zawsze zaczyna od 23 , 4, 6,(karmienia)i spi do 8-9. Jest na piersi, wage podwoił tylko to spanie w dzien. Jakie rady

Gość gość
Moj synek w tym wieku spal w nocy ok 10h ciurkiem, ale w dzien tylko trzy drzemki po max 20 min byly, byl na mm. Teraz corka 5 miesiecy w nocy spi po 11h z 1-2 przerwami na piers, a w dzien spi bardzo roznie. Czasem po karmieniu na 10 min oczy zamknie, a czasem sie uda, ze zrobi jakas porzadniejsza drzemke ponad godzinna, ale rzadko. Nie ma reguly, kazde dziecko jest inne. Ja juz sie przyzwyczailam, ze mam egzemplarze, przy ktorych normy co do godzin snu mozna miedzy bajki wlozyc. Ale wazne, ze w nocy daja pospac.

Gość gość
Moja córka mniej wiecej w takim wieku, zaczęła spać od 21 do 11, w dzień drzemek nie było. Ale i tak wychodziło te 12/13 godzin snu, czyli wystarczająco dla takiego dziecka. Córka mojej koleżanki śpi po 10 godzin w nocy, czasem mniej i w dzień 0 drzemek.. Też sie świetnie rozwija. Dziecko samo wie kiedy jego organizm potrzebuje snu. Nawet jakby spalo po 4 godziny i było wyspane to nie możesz go zmuszać do drzemek.

Gość gość
Moj bobas tez z tych niespiacych, w dzien czesto wychodzi łącznie godzinka snu... takze rady nie mam:)

Gość gość
Mi pediatra powiedziała że teraz ogóle dzieciaczki mało śpią w dzień :-P mój syn jak miał 6 miesięcy to w dzień miał 3 drzemki po ok 30-40min w nocy śpi od 20 do 6 rano z 4 karmieniami, niedługo kończy 8 miesięcy i w dzień zaczyna spać jeszcze mniej :O

Gość gość
Dobrze wiedziec, ze nie tylko u mnie taka sytuacja ze spaniem