Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co z takim bratem?

Polecane posty

Gość gość
O właśnie dlatego lepiej żyć jak on, już mi napisała że nie potrafię coś tam w inteligentny sposób. Tyle są warte dzisiejsze kobiety. Twój brat jest bardzo mądry, że się w jakąś nie wpakował. Jesteście mile tylko dla tego co was *****.

Gość gość
15:06 ty to jakis kompleks masz co?

Gość gość
Nieudaczniku skoncz wylewac swoje zale, wcale sie nie dziwie ze zadna kobieta nigdy cie nie chciala. To z toba jeat cos nie tak leniu smierdzacy a nie z kobietami.

Gość gość
gość dziś Tylko, że połowa z mieszkania po rodzicach prawnie będzie należała się Autorce.

Gość gość
A sobie miejcie wymagania, komputer nie ma.

Gość gość
dziś chyba że będzie testament na niego to nic lub zachowek 25% :)

Gość gość
13:26 a z jakiej paki ona po sprzedaży ma kupić dwa i z dwóch on będę korzystał??? Do pracy rodacy a nie całe życie na lewiznie. Twoi rodzice też cie utrzymują??

Gość gość
15:11 ciekawe kto ci kupi nowy jak twój się zepsuje. Komunia była już dawno drugiej nie będzie. Powodzenia chłopczyku.

Gość gość
gość dziś Nie wiem gdzie widzisz pogardę w moich wypowiedziach. Mój brat pasożytuje teraz na rodzicach, później bedzie pasożytował na mnie i na moich dzieciach, bo alimenty na niego będą kosztem moich dzieci. On nie chce nic zmieniać, jemu jest tak wygodnie żyć zawsze na czyjś koszt.

Gość gość
Ha-ha, no własnie braciszek będzie musiał ją spłacić za tą połowę mieszkania jeśli nadal chce w nim mieszkać. Ciekawe skąd weźmie?

Gość gość
Tak ja też na utrzymaniu, spokojnie na komputery odlozylem do śmierci.

Gość gość
A to już jego problem w przyszłości. Nie wiem może z jej alimentów? :)

Gość gość
Ale jej brat nie dostanie od niej alimentów, już to przerabialiśmy :)

Gość gość
dziś Bardzo dobrze karma wraca nic nie jest bez powodu :)

Gość gość
gość dziś Problem w tym, że rodzice już odpuścili. Przez wiele lat próbowali coś zdziałać z psychiatrą, pracą, ale on wszystko odrzucał. Pogodzili się z losem, że będą go utrzymywać do końca życia. Także z tym, że on im to życie utrudnia, bo nawet wyjechać na tydzień urlopu jest im trudno, bo on nie chce zostawać sam w domu. Gdyby się leczył, pewnie byłoby lepiej, ale on się nie chce leczyć.

Gość gość
15:16 a z czego odłożyłes? Przecież nie pracujesz

Gość gość
dziś 15:17 brat pewnie pójdzie pod most tak jak i ty w przyszłości, a tam już nie ma komputera :(

Gość gość
To się jeszcze okaże czy dostanie osobiście myślę że jemu i mi się uda i państwo zrobi dochód bezwarunkowy 1000+ :)

Gość gość
gość dziś Tak, mój brat jest starszy ode mnie.

Gość gość
gość dziś Kibicujesz mu? Ale w czym?

Gość gość
dziś sprzedałem swoje niepotrzebnie rzeczy na allegro

Gość gość
15:19 bardzo mi przykro, że brat tak niszczy Twoim rodzicom życie :( Masz może dostęp do jego dokumentacji medycznej? Może możnaby złożyć o ubezwłasnowolnienie go i oddanie do placówki opiekuńczej

Gość gość
Sam nie chce zostawać w domu?? Matko co za tyran i psychol. Sorry, ale taka jest prawda. On nimi rządzi, stary dziad leniwy. Może po dupce go klepać jeszcze trzeba i karmić??

Gość gość
15:19 jak nie chce. Pakują się i wychodzą proste. NIECH sobie robi awanturę. Na policję niech dzownia. W końcu go zamkną w zakładzie. A jeśli by go odcieli od kasy to i za robotę by się wziął. Sami sobie to zrobili

Gość gość
dziś cóż co będzie to będzie i być musi, chciałbym kobietę ale jesteście nie godne zaufania

Gość gość
Nie mogą wyjechać na urlop, bo stary koń nie zostanie sam w domu. Wyśmiałabym nieroba i tyle by mnie widział. On jest chyba cofnięty w rozwoju, bo inaczej tego nie da się wytłumaczyć.

Gość gość
15:22 to jednak trochę przedsiębiorczy jesteś. Szkoda że się marnujesz grając na kompie. Stojąc z boku własnego życia. Współczuję tylko twoim rodzicom ale to wszytko na wysłane życzenie mają

Gość gość
Aurorko żadnych alimentów nie będzie, płaciła, bez obaw. Jednak ureguluję kwestie renty socjalnej, zobacz kiedy był leczony, w jakim okresie, może faktycznie są podstawy. Jesli nawet nie, to po śmierci rodziców dostanie zasiłek z mopsu i itp. Jalepiej by było skierować na leczenie, jedli zauważysz, że zacznie zagrażać rodzicom, wnosisz sprawę do sądu i taki nakaz w ten sytuacji dostanie. To tragedia dla całej Waszej Rodziny, wiem o czym piszesz niestety....

Gość gość
gość dziś Nigdzie nie pisałam, że mój brat warzy 140 kg. Ktoś widocznie pisze też o swoim bracie w tym wątku. Mój brat ma normalną wagę i aparycję. Pod wzgędem wizualnym ze znalezielniem dziewczyny nigdy nie miał problemów. Problemem jest to, że nie pracuje, jest bardzo leniwy, mając 45 lat przepracował niespełna rok, ma problemy psychiczne i nie chce się leczyć, pomimo pomocy oferowanej mu w tym względzie przez rodziców, np. tego pakietu medycznego ostatnio.

Gość gość
Autorko znalazłam dla Ciebie wybieg :D po śmierci rodziców, złóż o ubezwłasnowolnienie brata, zostań jego opiekunem prawnym i oddaj go do ośrodka. Poniżej więcej informacji: "W poruszonej kwestii zastosowanie znajdą m.in. przepisy ustawy z dnia 19 sierpnia 1994 r. o ochronie zdrowia psychicznego, ale także przepisy Kodeksu rodzinnego i opiekuńczego (w skrócie: K.r.o.). Ja wynika z treści art. 13 Kodeksu cywilnego (w skrócie: K.c.), osoba jest ubezwłasnowolniona całkowicie, jeżeli wskutek choroby psychicznej, niedorozwoju umysłowego albo innego rodzaju zaburzeń psychicznych, w szczególnośc***ijaństwa lub narkomanii, nie jest w stanie kierować swym postępowaniem. Ubezwłasnowolnienie jest niejako uporządkowaniem kwestii życiowych takiej osoby, może więc między innymi prowadzić do jej umieszczenia w innym środowisku społecznym, w tym w placówce zamkniętej, zakładzie leczniczym, ośrodku odwykowym itp. Wymaga to jednak zachowania stosownej procedury. A zatem dla osoby ubezwłasnowolnionej całkowicie ustanawia się opiekuna, który jest jej przedstawicielem ustawowym: reprezentuje ją i sprawuje pieczę nad nią i jej majątkiem. Zgodnie z K.r.o. opiekun powinien wykonywać swoje czynności z należytą starannością z uwzględnieniem dobra pozostającego pod jego opieką, a także z uwagi interes społeczny. W tym zakresie opiekun, oprócz sprawowania pieczy nad ubezwłasnowolnionym, zarządza także jego majątkiem oraz reprezentuje przed osobami trzecimi. Stąd wynika, że w przypadkach tego wymagających opiekun może się starać o umieszczenie, osoby ubezwłasnowolnionej w odpowiedniej placówce. Zgodnie bowiem z treścią art. 38 ustawy o ochronie zdrowia psychicznego osoba, która wskutek choroby psychicznej lub upośledzenia umysłowego nie jest zdolna do zaspokajania podstawowych potrzeb życiowych i nie ma możliwości korzystania z opieki innych osób oraz potrzebuje stałej opieki i pielęgnacji, lecz nie wymaga leczenia szpitalnego, może być za jej zgodą lub zgodą jej przedstawiciela ustawowego przyjęta do domu pomocy społecznej. " podaje strone z której to wzielam https://www.eporady24.pl/umieszczenie_osoby_chorej_psychicznie_w_domu_opieki,pytania,3,205,7373.htm l