Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co z takim bratem?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Acha, a ja nie jestem modelką nie stawiam drugiego domu :) Żyjemy z męzem na zwyczajnym poziomie w mieszkaniu w bloku, mamy dzieci.

Gość gość
gość dziś Debilu nierobie, pasożycie cholerny spadaj już z tego wątku.

Gość gość
Boże, własnego brata, krew z krwi oddawać będzie do domu wariatów ;/ Tyle warta jest w tych czasach właśnie rodzina. Nie zdziwie się gdy chłop rzuci się na linę, oby Twoje dzieci to widziały i miały świadomość, że pośrednio się do tej tragedii przyczyniłaś.

Gość gość
dziś nawet bardzo tylko haracz do zus i nfz mnie odstrasza, czekam na zmianę przepisów a poza tym jestem zupełnie inny niż jej brat i nie miał bym problemu z wyjazdem rodziców czy pojciem do kawalerki itd itp

Gość gość
Autorko jakie to zaburzenia? Mój syn też ma zaburzenia, ale zachowuje się normalnie i w życiu radzi sobie.

Gość gość
do 15:30 a qrwa ma swoim dzieciom odejmować od ust żeby utrzymywać starego zdrowego faceta? A co jak jej dziecko zachoruje? Nie będzie mogła go leczyć, bo leniwy 45 latek musi siedzieć na d***e? Ten facet miał prawie 50 lat żeby zmienić swoje życie, dostać pracę, zacząć się leczyć. Ludzie z lekką niepełnosprawnością umysł. pracują też i mogą dostać mieszkanie chronione JEŚLI CHCĄ. Ten nierób jej brat miał wszystko podane pod nos i nic nie chciał ze sobą zrobić, to nie zasługuje na to żeby ona poświęcała teraz dla niego swoje życie.

Gość gość
dziś okropne rzeczy wiem u mnie to samo moja siostra też mi tym groziła chociaż nic od niej nie chce, koszmar taka rodzina

Gość gość
gość dziś taaa, spróbuj iśc do psychiatry na nfz bez ubezpieczenia... i wyleczyć się. Zainteresuj się terminami ile się czeka na wizytę. Psychiatra jest potrzebny minimum co kwartał (minimum!) co oferują prywatne przychodnie po wykupieniu pakietu, a nie raz na dwa lata.

Gość gość
15:36 przestań sam sobie odpisywać, psycholu

Gość gość
dziś według mnie nie miał nic ani wsparcia od siostry ani od rodziców, którzy nie zadbali o jego start w dorosłe życie, nie każdy umie sobie poradzić i żyć na wynajem czy kredt są fobie np społeczna i praca z ludźmi odpada na starcie

Gość gość
dziś a co mi po lekach tylko sobie mózg wątrobę i nerki popsuje, mi jest potrzebny worek pieniędzy, nie umiem żyć w niepewności na etacie z ludźmi

Gość gość
gość dziś nie znasz realiów, spróbuj opłacić rachunki i przeżyć za 1000 zł :D

Gość gość
15:41 to jak nie umiesz i nie chce ci się leków brać to zasługujesz na to by dożyć swoich dni pod mostem albo w zakładzie.

Gość gość
Jakie alimenty? Przeciez nie jest zdiagnozowany, nie leczy sie. Oficjalnie jest w stanie samodzielnie egzystowac i pracowac. Skoro jest psychicznie chory to niech zacznie sie leczyc i wyrobi rente na chora glowe.

Gość gość
Up znam bo na takim poziomie zawsze żyłem i żyje :)

Gość gość
dziś ostro i tylko dlatego że nie mam mieszkania na wynajem albo dwóch, może tam skończę kto wie

Gość gość
Ale on nie będzie się leczył, nic nie będzie robił. Każdy ma skakać koło niego i grać jak on zagra. A jak nie to się rozpłacze na swoim marnym losem. Nikt mu nie pomaga a on taki malutki.

Gość gość
Czyli jak ktoś żyje z rodzicami i nie chce pracować na kobietę to jest chory psychicznie? A jak kobieta siodzi w domu i robi za masturbator męża to już wszystko w porządku? Bo mąż a nie rodzice i seks a nie komputer?

Gość gość
Pomoc pomocą, ale ile można? Jak ktoś nie wykazuje inicjatywy i dobrej woli.

Gość gość
do 15:36 A niby jakim prawem będzie uskuteczniać szantaż, biorąc na tarcze swoje dzieci? Myślisz, że to mu pomoże gdy będzie go wpędzać w sztuczne poczucie winy? Jak zacznie brakować to nie ma prawa głodzić dzieci. Jednego poszkodowanego w rodzinie już wystarczy. Niech ograniczy racje żywnościowe albo sobie albo swojemu staremu.

Gość gość
dziś a czemu tak ci to przeszkadza? Też zostaw męża i wróć do rodziców grać na komputerze.

Gość gość
gość dziś Pomoc pomocą, ale ile można? Jak ktoś nie wykazuje inicjatywy i dobrej woli. xxx Siostra też nie wykazała inicjatywy aby pociągnąć brata za sobą. Wyuczona bezradność mówi Ci to coś?

Gość gość
dziś a skąd wiesz że nie wykazyje? Może zgodził się na najtańszy internet tel może mało je by nie być dużym obciążeniem? Ty tylko chcesz by on się męczył w marnej pracy i nic z tego nie miał.

Gość gość
Czyli jak ktoś żyje z rodzicami i nie chce pracować na kobietę to jest chory psychicznie? A jak kobieta siodzi w domu i robi za masturbator męża to już wszystko w porządku? Bo mąż a nie rodzice i seks a nie komputer? x Tak, to jest w porządku. Wiesz dlaczego? Bo to dobrowolny układ. Może mąż chce mieć żonę która dba o dom i o siebie żeby do niej wracać po pracy jego sprawa. Małżeństwo wolna wola. Ale rodzice i siostra nie mają wyboru że brat okazał się nierobem. Już w ogóle rodzice to by się zaharowali na śmierć dla swoich dzieci. I to że pod przymusem siostra powinna płacić to nie jest w porządku i to nieporównywalna sytuacja, bo ona sobie nie wybrała takiego brata.

Gość gość
Nie znamy szczegółów pomocy siostry. Z opisu wynika, że brat żadnej pomocy nie przyjmował a jedynie tyranizował całą rodzinę swoją osobą.

Gość gość
do 15:52 Właśnie. Może ciąć radykalnie koszty życia i pomógł sam znaleźć nieogarniętym staruszkom ofertę promocyjną wśród wielu propozycji różnych usługodawców, dzięki czemu gospodarstwo domowe ma taniej zarówno dostęp do sieci jak i kablówkę. Wiele kafeterianek argumentuje bowiem, że praca to nie tylko ta zawodowa, wymierna ale również czynności związane z prowadzeniem własnego gospodarstwa domowego, więc jeśli taka oszczędność jest jego zasługą nie wiem dlaczego autorka stara się go usilnie dyksredytować na łamach ogólnpolskiego forum.

Gość gość
do 15:52 Przecież rodzice już zaakceptowali istniejący stan rzeczy, siostra chce tylko pognębić bardziej swego brata. Ile tych waszych uroczych rodzinek to są wpadki, nieplanowane a jakoś facet również był w stanie dostosować się do panujących realiów. Także nie dramatyzujcie, bo ryczący niechciany bobas to większy terrorysta niżeli facet, który posługuje się mową artykułowaną i nie budzi całego domu po nocach.

Gość gość
15:57 śmiech na sali... że niby wyszukanie internetu = praca? to się łaskawy pan naharował... idź wracaj do swojego nędznego żywota leniu zamiast bronić innych nierobów takich jak ty

Gość gość
gość dziś W jaki sposób przyczyniłam się do jego tragedii? To raczej on przyczyniał się do mojej, bo w dzieciństwie mnie bił i nie tylko. Już pisałam, że brat odrzuca każdą pomoc. Dawno temu, gdy jeszcze był dużo młodszy potrafił zerwać z dziewczyną, gdy jej matka pracująca w Urzędzie Pracy zaproponowała, że po znajomości spróbuje mu znaleźć fajną pracę. Innym razem odrzucił propozycję pracy, bo jak sam uzasadnił nie mógłby w wtedy o każdej godzinie dnia korespondować z jakąś dziewczyną z innego miasta poznaną w necie. Znajomość i tak się nie rozwinęła. Zawsze też twierdził, że nie może iść do pracy, bo boi się wychodzić z domu, ale jakoś żeby się spotkać z dziewczynami nie bal się wychodzić. Nie bał się też w ciemno pojechać na drugi koniec Polski na nieznaną wieś, by spotkać się z dziewczyną z netu. Ale podjechać autobusem kilka przystanków do pracy się boi. Czy nawet dojść na nogach. Od wielu lat on już nie wychodzi nawet na spotkania z dziewczynami, bo rodzice zaczęli zauważać, że jaki on niezodlny do pracy, skoro żeby się spotkać z dziewczynami jakoś potrafi wyjść z domu, a do pracy już nie. Od wielu, bardzo wielu lat nie jest zarejestrowany w Urzędzie Pracy, bo on nie będzie stał w kolejkach w UP. Tego typu przykładów jest mnóstwo. Nie chciał pracować normalnie na etat, ale gdy miał też szanse pracy 2 razy w tygodniu pod samym blokiem (w weekendy), też nie chciał. Mam dzieciom w przyszłości powiedzieć, że od dziś jedno z nich będzie mieszkać w kuchni, bo trzeba wujka wziąc pod swój dach? W dodatku wujka po którym trzeba sprzątać :/ Albo, że nie będą miały tego, czy tamtego, bo wujowi, który nie chciał pracować przez całe życie trzeba wysyłać pieniądze?

Gość gość
dziś a ja ci powiem dlaczego nie jest, bo to społecznie akceptowane i kobiety mają łatwiej gdyż taka kultura a facet dla dziurki zrobi wszystko. Facet gdyby nawet tak chciał to ma marne szanse. Kobiecie honor nie pozwala utrzymać faceta choćby zarabiala pieciocyfrowo. Takiemu leniowi który by się spełnił w domu jako seks zabawka żony pozostaje tylko komputer i rodzice. Ma fiuta i nic nie zarobisz a mózg kobiety. Przykro patrzeć jak równouprawnienie działa tylko na korzyść kobiet. Już nawet nie można z rodzicami przegrać i trzeba się leczyć na zaradnego życiowo. Kobiecie ujdzie na sucho a raczej mokro brak zaradnosci. Współczuję mu siostry, że się czepia u mnie jest to samo.