Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Venus z Marsa

Czy choroba może wyjść na jaw?

Polecane posty

Gość Venus z Marsa
A wracajac do wypowiedzi użytkowniczki Chomika. Informację o chorobie psychicznej musisz podać jedynie w przypadku starania się o pracę w służbach mundurowych, albo jeżeli ubiegasz się o pozwolenie na posiadanie broni. Poza tym w tych służbach są i tak zawsze odnośnie kandydatów przeprowadzane odrębne testy.

Gość gośćsylwias
nie !!! nie jedynie ale zawsze!!!!

Gość gośćsylwias
jako opiekun medyczny w pdps odpowiada się za zycie i zdrowie drugiego człowieka w domach seniora również!

Gość gośćsylwias
doskonale wisz jaki ,dziś piszę do prawnika ,dosyć tego!

Gość gośćsylwias
12.21 nie opłaca się jej tego wymyślać chciałaś napisać.

Gość gośćsylwias
zresztą tu nawet nie ma mowy o żadnej pielęgniarce..bo jak coś nie istnieje to jak to nazwać?

Gość gośćsylwias
12.59 w zawodzie nauczyciela również ,zwłaszcza przedszkolanki!nie wolno zatajać choroby!

Gość gość
Up

Gość Chomik9563
Czy jest jakaś lista zawodów w których ewidentnie trzeba ujawniać informację o zaburzeniach i chorobach psychicznych? Gdzie można znaleźć taka listę?

Gość gość
depresja jest spowodowana odzuceniem boga czyli grzechami demony maja dostep do ciała

Gość Venus z Marsa
Chomiku. Nie słyszałam o takiej liście. Niektóre zawody mają tzw. regulaminy, w których może być mowa o tym, że osoby z taką czy inną osobą nie mogą podejmować w nim. Jakby tak spojrzeć logicznie: to każdy zawód niesie za sobą zagrożenie. Pracujesz jako muzealnik - niby spokój, cisza, ale coś Ci odbije i zniszczysz eksponaty albo napadniesz na wycieczkę. Albo pracujesz w sklepie: dziecko kupuje u Ciebie cukierki. Krzywo się popatrzy, a Ty go zaatakujesz, bo uznasz, że się z Ciebie śmieje. Dlatego właśnie w kwestii lekarza jest podejmowanie decyzji CZY możesz wykonywać ten zawód. Są sytuacje w których lekarz nie wydaje zgody na podjęcie pracy, bo przykładowo nawroty choroby są zbyt częste i ostre. Ale jeżeli ktoś jest stabilny, leczy się, jest pod kontrolą, to może nie mieć problemów z uzyskaniem zdolności. Masz zdolność, więc możesz podjąć pracę na danym stanowisku.

Gość Chomik9563
Więc dlaczego ludzie ukrywają chorobę skoro nie powinna mieć wpływu na zatrudnienie i jest zdolność do pracy?

Gość gośćsylwias
a kto sie leczy i kto jest stabilny?o kim piszesz?

Gość gośćsylwias
kto ukrywa chorobę? jaką chorobę?

Gość gośćsylwias
20.53 mam wrazenie że kombinujesz tu jaK KOŃ POD GÓRKĘ co chwile coś zmieniasz w wypowiedzi.Zdecyduj się /Kto to był niby ten winny?niepoczytalny?

Gość gośćsylwias
no dalej ! imie nazwisko wiek!adres!imie nazwisko lekarza rzekomego ! imie nazwisko rzekomej pielęgniarki sąsiadki!nazwa rzekomej choroby nazwa rzekomych leków już! w tej chwili!w którym domu seniora pracowałaś? nazwa i adres tego domu!

Gość gość
Śylwia daj spokój i tak masz dowody zniesławienia skutkujące utratą Twojego dobrego imienia. Idź do Sądu.Art.212 ,1 i 2 k.k walcz.Powodzenia życzę.

Gość Chomik9563
Ale kto kogo znieslawil? Ze autorka tematu? Ale przecież ona nie używa żadnych imion nazwisk ani danych które pozwoliłyby znieslawic kogoś? O co ci Sylwio w ogóle chodzi? Autorka wątku pracuje w opiece? Pracowała z Tobą?

Gość Venus z Marsa
Chomiku. Za bardzo przejmujesz się wszystkim tym, co ludzie piszą w internecie, a tym bardziej na tego typu forach. Tu piszą anonimowe osoby o swoich przypadkach losowych, żeby rozmówcę zidentyfikować naprawdę musiałby on lub ona podać informacje, które by na to pozwoliły. Na forach ludzie piszą różne rzeczy, a czasem to, co im się wydaje. Nie przejmuj się. A odnośnie domu opieki społecznej. Nikt poza tą jedną osobą o żadnym domu nie pisał. Nie pracuję i nigdy nie pracowałam w takim miejscu. Jestem z wykształcenia i zawodu muzealnikiem i animatorem kultury. A założyłam topik ponieważ niepokoi mnie, że osoba, którą znam i wiem, że lubi plotki planuje podjąć pracę w przychodni, w której się leczę. Tyle w temacie.

Gość mczay
Nie powinna, gdyż tego typu dokumentacja objęta jest tajemnicą lekarską... Jeśli czujesz się niepewnie, rozważ skorzystanie z pomocy innych specjalistów. Nie wiem skąd jesteś, jednakże jeśli z Krakowa, rozważ skorzystanie z oferty Centrum Dobrej Terapii, z którego ofertą można zapoznać się pod adresem http://ograniczpicie.pl/

Gość gość
Ja też się leczę na depresję. Leczę się u Doktor Frątczak w MedArt Dzięki Pani doktor mam siłę żyć, pokonywać trudności, wizyty są dla mnie przyjemnością, nie koniecznością, choć musiałam pogodzić się z moją chorobą i koniecznością uważania na siebie. Polecam każdemu i zachęcam aby nie bać się wizyty.