Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie zapiete pasy w ciazy a kontrola drogowa

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoras z was miala kontrole drogową w ciazy i miala nie zapiete pasy? Jak to wyglada czy trzeba pokazac karte ciąży czy brzuch ? Bo sama nie wiem. Jestem w 6 miesiącu i jeszcze nie bardzo mozna stwierdzic czy to ciazowy brzuch

Gość gość
za kontrole i przekroczenie prędkości to w pysk i po brzuchu sie powinno dostawać a nie jakieś mandaty wy mordercy drogowi

Gość gość
Mandat mandatem. Ale czy Ty nie boisz się jeździć bez pasów? Są adaptery do pasów. Wiesz co się dzieje przy kolizji z twoim dzieckiem? Ciekawe czy po narodzinach też bez zabezpieczenia będziesz je wozić? Bez fotelika albo w foteliku ale bez pasów.

Gość gość
Nie ale trochę mnie ten pas uwiera a wiem ze mozna go nie zapinać jeżdżę tylko po mieście, a nie w jakies dłuższe trasy

Gość gość
Ciężarne też muszą mieć zapięte pasy. Ciąża nie zwalnia kobiety z przestrzegania przepisów.

Gość gość
Więcej szkody zrobisz sobie (i dziecku) nie zapinając pasów i wylatując przez przednią szybę, niż tymi pasami.

Gość gość
art. 39 Ustawy Prawo o ruchu drogowym: 2. Obowiązek korzystania z pasów bezpieczeństwa nie dotyczy: 1) osoby mającej zaświadczenie lekarskie o przeciwwskazaniu do używania pasów bezpieczeństwa; 2) kobiety o widocznej ciąży; 3) kierującego taksówką podczas przewożenia pasażera; 4) instruktora lub egzaminatora podczas szkolenia lub egzaminowania; Widoczna ciąża, czyli taka, którą się stwierdza wzrokowo. Nie karta ciąży, tylko widoczna ciąża. Ja bym się nie odważyła jeździć bez pasów.

Gość gość
To po co jest ten przepis ze moze jezdzic bez

Gość gość
Miałam gigantyczny brzuch w ciazy i zawsze zapinalam pasy, dolny przeglądałam pod brzuchem. Nie wiem, jak można tak narażać siebie i dziecko

Gość gość
Nie ale trochę mnie ten pas uwiera a wiem ze mozna go nie zapinać jeżdżę tylko po mieście, a nie w jakies dłuższe trasy X A jakie to ma znaczenie gdzie jezdzisz? Niemowlaka też nie zaśniesz w foteliku bo będziesz po mieście jeździć? Pasy ratują życie. Twoje i Twojego dziecka. Jak Cię pas ciśnie to kup sobie adapter. A odpowiadając na pytanie zapinalam pasy od początku do końca ciąży. Korzystałam z adapetrow.

Ja zapinam pas ale część brzuszna mam za plecami a na mnie jest tylko część piersiowa. Zapinam pas i dopiero siadam i przekładam na siebie górną część. Nie potrafię dać pasa pod brzuch bo i tak się przesuwa ale na jazdę bez pasów też nie mam odwagi, więc znalazłam takie polowiczne rozwiązanie.

Gość gość
gość wczoraj za kontrole i przekroczenie prędkości to w pysk i po brzuchu sie powinno dostawać a nie jakieś mandaty wy mordercy drogowi X Żebyś ty suko nie dostała w ten głupi pysk za to szczekanie do ciężarnych. Takie jak ty powinny do końca życia być bezpłodne suko bez sumienia. Nikt nigdzie nie napisał o kontroli przez przekroczenie prędkości!

Gość gość
21:01 za kontrole :D prymityw

Zawsze zapinalam pasy, a jestem w 2 ciazy. Jestem prawie w 7 miesiacu ciazy i nigdy nie przyszlo mi do glowy zeby tego po prostu nie zrobic. Dolny pas pod brzuchem, gorny nad i na prawde wygodnie mozna jezdzic.

Gość gość
Ja miałam kontrolę i pomimo 8 miesiąca i lekkiej letniej sukienki, policjant uparł się żebym pokazała kartę ciąży. Twierdził, że on nie jest lekarzem i nie wie, czy wypukłość pod sukienką jest brzuchem ciążowym, czy otyłością, serio :) A brzuch miałam ogromny. A pasy zapinałam, wtedy akurat przemieszczaliśmy się małymi osiedlowymi uliczkami i jeszcze nie zdążyłam się umościć, a tu kontrola.

Gość gość
Bez zapiętych pasów w razie wypadku ginięcie oboje. Zapnij te pasy

Gość gość
Nie zapinałam pasów przed ciążą, w ciąży i po ciąży. Tylko jak jadę w dłuższą trasę.