Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy tez uwazacie ze megan byla ladniejsza panna mloda niz ksiezna kate?

Polecane posty

Gość gość
Ale rozwódka, nie ma się czym zachwycać, żona na ok. 5 lat, ona skorzysta zrobi ma tym karierę, on chyba jeszcze nie doroślał, zaczyna a nie kończy dojrzałe życie na rozwódce.

Gość gość
rok nie minie jak harry bedzie zalowal

Gość gość
Moim zdaniem jest duzo ladniejsza. Suknie wolalam Kate, ale ogolnie meghan lepiej wyglada. Nos typowy dla tego typu urody.

Gość gość
W czasie ślubu obie wyglądały ładnie, ale przez te kilka lat Kate sie bardzo postarzala na buzi, wiec teraz Meghan wyglada lepiej

Gość Gisccc
Narzeka się na naszych poltykow, a głupi brytole utrzymują przez całe życie darmozjazdow i ich rodziny. Odnośnie Megan, zgadzam się z Janachowska. Chciała skromnie, a wyglądała niedbale w za dużej sukni z firana na głowie, z niedbala fryzura i z plamami na twarzy.

Gość gość
Dlaczego KATE jak szła do ślubu to była w sukni w kolorze ecru , choć była panną ; a MEGAN - rozwódka była w śnieżnobiałej?

Gość gość
Suknia to kwestia gustu, ale porównanie obu pań jest niemożliwe. Po pierwsze Meghan miała operacje plastyczne, Kate prawdopodobnie nie. Meghan jeszcze jako młoda dziewczyna wyglądała jak typowa mulatka z murzyńskimi cechami (nos i włosy) ale udalo jej sie zrobic na europejke, jednak dzieci mogą mieć np afro. Ona też chce mieć bardziej jasną niż ciemną karnację to widać. Kate jest bardziej naturalna, ma urode szlachetną, jasną i wyglada jak typowa ksiezna, nie wzbudza sensacji jak Meghan.

Gość gość
Uważam ze Megan jest sliczna..wygladala pięknie świeżo i romantycznie. Kate na swoim ślubie też wyglądała pięknie. Ale po latach sprawia wrażenie wyniósł. Nie podobało mi się jej zachowanie na ślubie. Podczas przysięgi i zakładaniu obrączek nawet nie spojrzała na młodą parę i w ogóle większość ceremonii przesiedziala z głowa w papierach

Gość gość
Mnie się bardziej podoba egzotyczna uroda Meghan. Przy okazji, poprawne określenie to "osoba czarnoskóra".

Gość gość
Przy okazji, poprawne określenie to "osoba czarnoskóra". xxx :/ ale ona nie jest czarnoskóra, jest mulatką bo ojciec jeat biały, to jak mam pisać? Pół-czarnoskóra? :D o co sie czepiasz

Gość gość
o ten post: "Meghan jeszcze jako młoda dziewczyna wyglądała jak typowa mulatka z murzyńskimi cechami (nos i włosy)"

Gość gość
Ojezoooo weź tak miałam napisać z cechami typowymi dla osob czarnoskorych :D każdy wie co to są murzyńskie cechy a tamto brzmi niejednoznacznie, weź zluzuj majtu bo nikogo nie obraziłam, murzyn/ka to okreslenie potoczne zresztą

Gość gość
"polaczek" to też okreslenie potoczne, a mniej obraźliwe niż to którego ty użyłaś :)

Gość gość
Masz jakieś kompleksy czy sama nie jesteś Polką? Dla ludzi z młodego pokolenia z naszego kraju murzyn nie ma żadnego wydźwięku pejoratywnego, przeciwnie kojarzy się miło, z murzynkiem bambo np :) ale ty chyba robisz etat w AI sądząc po poziomie jaki reprezentujesz czepiając sie czegokolwiek

Gość gość
wspaniałe skojarzenie, jak polaczka z wódką, tez pozytywnie :) Rasizm ma wiele odmian, ty przedstawiasz ten najgłupszy rodzaj wynikający z ignorancji.

Gość gość
Murzyn dla twojej wiadomości oficjalnie, wg jezykoznawcow i słownika nie jest okresleniem obraźliwym i negatywnym, to tylko twoja interpretacja i nadwrażliwość. Polaczek, niemiaszek, ukrol już są obraźliwe czy tego chcesz czy nie. Czar/nuch czy nawet czarny jest chyba bardziej obraźliwe.

Gość gość
Podajesz złą informację ;)

Gość gość
Rasizm? O maj gad, bo odważyłam sie stwierdzić, że Meghan nie ma jasnej cery jak Kate, idź sie leczyć na paranoje skoro wszedzie widzisz rasizm. A z tym polaczkiem z wódką to chyba twoje rodzinne skojarzenia są, tylko polacy wódke piją, to jasne, nikt inny, tak jakby to jakies nieludzkie było :D. Jeśli tak to powinno sie wyzwac od rasistow wszystkich co pisząo wąsatych Januszach i otyłych Grażynach jako Polakach, sami rasiści!

Gość gość
Nie podaje złej, przez niektórych jest uznawane za obraźliwe, ale ogólnie rzecz biorąc ma znaczenie neutralne. To ty sie przywaliłaśnie wiadomo po co, mnie sie nie podoba czarni bo jest dla mnie brzydsza a chciałam napisać krócej z to ty się tutaj napinasz, patrz na siebie i nie doszukuj sie rasizmu wszedzie bo zwariujesz.

Gość gość
jeszcze nogą tupnij, może nawet wisłę kijem zawrócisz. Gratuluję również, że zrozumiałaś moje porównanie, to twoje "neutralne" okreslenie jest tak samo grzeczne jak wyzywanie kogoś od janusza zalewającego się wódką. Załapanie zajęło ci tylko pół strony!

Gość gość
Kate ma klasę i wdzięk, Meghan wygląda przy niej jak prostaczka i obiektywnie jest brzydsza. W dniu ślubu M. i tak wyglądała dobrze jak na swoje możliwości, ale Kate wygrywa. Możliwe, że M. nadrobi osobowością i inteligencją, ale to tylko aktoreczka z Ameryki.

Gość gość
ogólnie g/ó/w/n/o mnie obchodzą cudze śluby i to, kto jak wyglądał. w sumie leję z góry na tą jakąś tam megan czy cuś i na tą kśerznę czy jakoś tam co wszystkim polecam.

Gość gość
Obie pieknie,obie inaczej.osobiscie bardzo podobala mi sie suknia megan bo bardzo cenie sobie prostote, ale kate z wiekiem coraz piekniejsza

Gość gość
Megan zoperowala nos, wyprostowala włosy, wybielila skórę ale murzynskich genów nie zmieni i dzieci urodziła się ciemne i z kindziorami!

Gość gość
"Te plotki wzięły się chyba z powodu rudych włosów Harry'ego " Wzięły sie te plotki z głupoty ludzkiej. Debile myślą, że jak ktoś jest rudy to któryś z rodziców musi mieć identyczny kolor włosów. Otóż bzdury. Rudzi sie często biorą z jednego rodzica blond a drugiego ciemnowłosego. Poza tym książe Karol miał zawsze zadatki szatyna takiego prawie wpadającego w rudy.

Gość gość
Ja patrze na tą Meghan i widzę cwaną na twarzy dziewczynę, która lubi jak dużo się dzieje. Na razie jest zachwycona, bo jest wybitnie w centrum uwagi, ale wg mnie długo nie wytrzyma w tym środowisku w którym obowiązuje wieczna etykieta. Prędzej czy później wywinie jakiś numer i gazety będą miały o czym plotkować. Ona jest dużo lepszą zwierzyną dla brukowców niż stateczna i ułożona Kate. Bardziej ma zadatki na celebrytkę niż na księżną.

Gość gość
"Narzeka się na naszych poltykow, a głupi brytole utrzymują przez całe życie darmozjazdow i ich rodziny. Odnośnie Megan, zgadzam się z Janachowska. Chciała skromnie, a wyglądała niedbale w za dużej sukni z firana na głowie, z niedbala fryzura i z plamami na twarzy. " Oj niektóre z was sie dużo jeszcze muszą nauczyć. Nie każda sukienka musi być obcisła, nie każda fryzura to musi być hełm, nie każdy makijaż to musi być mocno kryjąca maska.

Gość gość
"Po pierwsze Meghan miała operacje plastyczne, Kate prawdopodobnie nie. Meghan jeszcze jako młoda dziewczyna wyglądała jak typowa mulatka z murzyńskimi cechami (nos i włosy) ale udalo jej sie zrobic na europejke, jednak dzieci mogą mieć np afro. Ona też chce mieć bardziej jasną niż ciemną karnację to widać." To dlatego sie dałam nabrać, że ona jest biała. Gdyby nie informacje i stare zdjęcia to nadal by mi pewnie nigdy nie przyszło nawet do głowy, że jest mulatką.

Gość gość
Meghan jest ładniejsza, ale fakt, ze wydaje sie byc cwana

Gość gość
"Ojezoooo weź tak miałam napisać z cechami typowymi dla osob czarnoskorych smiech.gif każdy wie co to są murzyńskie cechy a tamto brzmi niejednoznacznie, weź zluzuj majtu bo nikogo nie obraziłam, murzyn/ka to okreslenie potoczne zresztą gość dziś "polaczek" to też okreslenie potoczne, a mniej obraźliwe niż to którego ty użyłaś usmiech.gif " Przepraszam że sie wtrącę, ale my żyjemy w Polsce gdzie takich ludzi czarnych nadal rzadko spotyka się a w latach 80-tych w to już prawie w ogóle sie tego nie spotykało, a wychowało się tam społeczeństwo na wierszyku o Murzynku Bambo. Nikt nie postrzegał tego słowa jako coś obraźliwego. Dopiero w wieku dorosłych ktoś zaczął mówić, ze to słowo jest obraźliwe. Nie wiem dlaczego, bo wg mnie wszystko zależy od intencji i jeśli intencje są przyjazne co najczęściej wynika na tle rozmowy to nie jest to obraźliwe. Wg mnie to Czarnuch jest obraźliwe. Murzyn to przynajmniej w moim odczuciu w warunkach polskich jak na osobę białą wychowaną wśród białych gdzie człowiek nie napotykał nigdy na problemy na tle rasowym to to słowo nie jest nacechowane żadnymi negatywnymi uczuciami ani intencjami.