Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile dałyście w kopercie aby mieć cesarkę zrobioną zamiast zwykłego porodu

Polecane posty

Gość gość
omg 19 42 i to jest najwazniejsza kwestia? Ja wolalam porod przez cc dla siebie, dla wlasnego zdrowia, komfortu, a nie czy maz bedzie zadowolony.

Gość gość
19:42 pochwa nacinana nożyczkami wyglada tak samo jak pochwa dziewicy ? A to dobre hahaha

Gość gość
No raczej bym się martwiła o swoje dojścia ze świadomością że jestem luźniejsza czy mniej piękniejsza tam ;)

Gość gość
Ja rodziłam dwa razy siłami natury, za trzecim razem Za życzę sobie cc. Nigdy więcej tego bólu. Położne i lekarzy miałam ok, pomocni itp ale fakt jest ze trochę odbiera godności

Gość gość
Nawet mi do głowy nie przyszło myśleć o cc. Urodzić dziecko jest naturalna dla kobiety sprawa. Po co sobie cokolwiek komplikować. Rozumiem gdy coś idzie nie tak i cesarka jest niezbędna ale na życzenie? Łapówki? Powariowalysvie? Skupcie się na nauce prawidłowego oddychania nie panikujcie i będzie ok. Rodzilam naturalnie dwa razy. 1 faza jasne bolesna ale na Boga kobiety to nie jest żadną rzeź. 2 faza to już był moment- byłam na adrenalinie i poszlo błyskawicznie. Nie pozwoliłam się naciąć, drugi poród nawet nie proponowaly nacięcia. 2h po porodzie szłam pod prysznic, robiłam make up, krocze lekko piekło, karmilam jak na obfity okres i to tyle. Po wyjściu ze szpitala miałam wrażenie że nie rodzilam. Wszyscy piszą o zmianach tam na dole a mój facet jak kończył po paru min tak nadal kończy po paru min. Myslalam że porody coś zmienia a on twierdzi że nic nie zrobi bo dalej mu ciasno..cwiczylam kegla ale nie regularnie. Natura zawsze będzie lepsza od ingerencji chirurgicznej. Wiecie jakie to niepowtarzalne uczucie gdy wychodzi z nas człowiek i my mu w tym pomagamy. Pomijajac kwestie ciemnogrodu w pl. Mieszkam teraz za granica- nie ma tu czegoś takiego jak zapłacenie lekarzowi. On dostaje swoją wypłatę. To my cudni ludzie przyzwyczailiśmy do tego elite- lekarzy, policję. Po co? Aż tak duże kompleksy Mamy???

Gość gość
Ja tez mieszkam za granica i mialam wybor sn czy cc i wybralam cc. jestem bardzo zadowolona. Tylko, ze u nas jest tylko prywatne sluba zdrowia (USA).

Gość gość
Dziś 20:15 Wszystko w porządku o super że Ty to przeszłaś łagodnie ale kobiet które tak łagodnie to przechodzą jest bardzo mało. Z opisów na forum, z opisów koleżanek. Także miałaś farta może albo dobra fizjologię pod poród :)

Gość gość
Na forach tylko straszą. Wiadomo, że prędzej na necie swoje do świadczenia opisze ktoś kto przeżył poród źle niż kobieta u której wszystko poszło ok.

Gość gość
A ja myślę że jednak spokoj opanowanie nauka prawidłowego oddychania brak paniki bardzo pomaga. A to dlatego że fizjologiczne 99% z nas jest idealnie skonstruowanych by urodzić dziecko

Gość gość
Nie przekona mnie nic aby otworem pochwowym wyszło ze mnie sory za określenie coś wielkości dziecka ;) zęby też kiedyś wyrywali na żywca, amputowali a dzisiaj stosują inne metody

Gość gość
A czym ma wyjść? Otworem gebowym? Co za głupie porównanie do wyrywanie zęba. Rodzinie dzieci to natura, tak było jest i będzie. Z postępem wiążą się takie udogodnienia jak gaz, zastosowanie muzyki relaksacyjnej i wanny z ciepła woda czy sławne zo. Ale nadal dziecko naturalnie rodzi się jak to ujelas otworem pochwowym gdzie wszystko przebiega tak jak powinno, maluch nie jest nagle wyrywany z brzucha mamy.

Gość gość
gość dziś Dziś 20:15 Wszystko w porządku o super że Ty to przeszłaś łagodnie ale kobiet które tak łagodnie to przechodzą jest bardzo mało. Z opisów na forum, z opisów koleżanek. Także miałaś farta może albo dobra fizjologię pod poród x No popatrz! I akurat te które kupują cc w państwowych szpitalach, dokładnie wiedzą jaki poród będą mieć.

Gość gość
gość dziś Nie przekona mnie nic aby otworem pochwowym wyszło ze mnie sory za określenie coś wielkości dziecka oczko.gif zęby też kiedyś wyrywali na żywca, amputowali a dzisiaj stosują inne metody x ??? Ha ha ha ha ha, ale ku/tasa przyjmujesz tym otworem. No wiesz, są dzisiaj inne metody zapłodnienia niż przez seks.

Gość gość
K***s akurat jest mniejszy, no chyba że macie takiego z takim :P nie wiem jaki będzie mój poród ale nie mam zamiaru ryzykować ;)

Gość gość
Gaz, muzyka, zo tak to dziś mamy jeśli mamy szczęście rodzić w takim szpitalu ;) mamy też CC i wolimy ten sposób i nie wiem co Wy macie tu przeciwko wielce ;)

Gość gość
Też nie wyobrażałam sobie urodzic dziecka sn i miałam cc na życzenie (chodziłam na prywatne wizyty i umówiłam sie z moim lekarzem na cesarkę tydz przed terminem).

Gość gość
Teraz jest już to norma ;) jakby może jeszcze znieczulenie było dostępne w każdym szpitalu to może by było ciut inaczej. Ale w moim np nie ma wcale więc wolę CC

Gość gość
Ja miałam znajomego lekarza. Udalo się za drobny prezent

Gość gość
Jesteście wszystkie żałosne. W państwowym szpitalu nie ma "koncertu życzeń" Są łapówki i znajomości, a wam brak odwagi by nazwać rzecz po imieniu.

Gość gość
A dlaczego kobiety bez żadnych wskazań chcą mieć cięcia ? Uprawiałaś seks, to chyba wiesz z czym to się wiąże - na spermę wyraziłas zgodę , a na poród siłami natury już nie ? Takie roszczeniowe kobiety powinny być wywalane na ulice ze swoimi brzuchami.

Ja raz miałam cc, ze wskazań bo maluszek był źle ułożony; czy na życzenie, różnie kobiety się wypowiadają, jedne mają, drugie nie; głównie to od lekarza zależy uważam; ja za późno się dowiedziałam, że jak się urodzi dziecko przez cesarkę to warto podawać przez pierwsze tygodnie FFbaby, czyli florę bakteryjną, bo przy cc nie jest taka jaka się wytwarza w czasie naturalnego porodu; wtedy dzidziuś jest bardziej narażony na różne infekcje; sama możesz poczytać jakie to ważne;