Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile dałyście w kopercie aby mieć cesarkę zrobioną zamiast zwykłego porodu

Polecane posty

Gość gość

Mąż dał 2500 zł i potem 950 zł położnej jeszcze.

Gość gość
50zl

Gość gość
Beznadzieja. Od tego sa prywatne kliniki, a nie wspieranie patologicznych zachowań "dam w łape". :O

Gość gość
Narażać siebie i dziecko i jeszcze płacić. Śmiertelność dzieci przy cc jest większa niż przy sn

Gość gość
Hahahahahaha po cc wieksza smiertelnosc buuuuahahahahahaha

Gość gość
Niech sobie tam robia, ale w prywatnych.

Gość gość
W prywatnych nie ma już cesarek na zyczenie. Trzeba miec wskazania np od psychiatry

Gość gość
Jasne, w prywatnych nie ma. To by te kliniki nie miały klientek.

Gość gość
Koleżanka dała 1000 zł. Ja naszczęscie nie musiałam bo nie reagowałam na oxy i miałam jeszcze szyjkę 1.0 i zerowe rozwarcie.

Gość gość
gość dziś W prywatnych nie ma już cesarek na zyczenie. Trzeba miec wskazania np od psychiatry x Co ty pieprzysz? :D jak ja mam niedługo cc na życzenie w prywatnej klinice :D

Gość gość
2500

Gość gość
Moja mama 18 lat temu rodziła mojego brata i nie mogła mieć cesarki bo w szpitalu nie byłi tego dnia anestezjologa. Mój brat uszkodził się przy porodzie i jest ciężko niepełnosprawny do końca życia. Służba zdrowia oczywiście nie poniosła odpowiedzialności. A cesarka była potrzebna bo poród był przedwczesny i za słabe rozwarcie kości miednicy. A dlatego był przedwczesny, bo mama miała kiedyś wypalankę nadrzerki i przez to szyjka macicy była za krótka i nie wytrzymywała do końca ciąży.

Gość gość
w prywatnych szpitalach nawet w cenniku jest podana cena cesarskiego ciecia wiec ktos tu bajki wymysla ze cesarek na zyczenie nie ma :D ja od poczatku chcialam miec cesarke i planowalam wydac na ten cel nawet i 9tys zl (w medicoverze). w miedzy czasie zachorowalam na przykra chorobe ktora musze operowac po zakonczeniu ciazy ale tym samym znalazlo sie wskazanie do cesarki na nfz. moj lekarz prowadzacy zajmujacy sie ta choroba dal mi zalecenie i lekarze z mojego szpitala panstwowego nie mieli wyjscia by nie wpisac mnie na cc. porod sn to makabra i tortury po ktorych nie dosc ze mozna dostac hemoroidow (ktore krwawia i trzeba je zoperowac a po operacji bol jak wkladanie zyletki w tylek), pochwa robi sie jak zarowka (w miejscu zszycia waska a potem proznia), mozna nabawic sie przetoki o******czo-pochwowej(ktora bardzo ciezko zoperowac), mozna nie trzymac moczu czy dostac wypadania o***tu to jeszcze to co moze sie stac z dzieckiem jest tragedia na cale zycie (uduszenie, przyduszenie, polamanie). przy cesarce wieksze ryzyko dla matki bo moze byc zator plucny, zapalenie otrzewnej czy krwotok ale lepiej umrzec przy cc z godnoscia (a nie jak zazynana swinia na ktora krzycza i ktora ponizaja podle polozne czy nieczuli lekarze) i miec pewnosc ze z dzieckiem wszystko ok a nie zostac zgnojonym przy nieludzkim bolu a dziecko moze umrzec albo stac sie niepelnosprawne umyslowo lub fizycznie

Gość gość
Place 7000tus w Iartosie.Wawa.

Gość gość
Jesteście debilkami, mentalnie jeszcze w PRL-u. Jak w tym kraju ma być dobrze, jak ludzie normalnie nie potrafią załatwić spraw tylko ciągle te łapówki. Może w ogóle przynieś doktorowi 3 kilo kiełbasy, będzie jak za komuny... Nie wiem, gdzie jeszcze w Polsce lekarze przyjmują łapówki, chyba tylko na największych zadupiach. Może tam jeszcze nie dotarła wiedza, że cesarkę można zrobić legalnie za nią płacąc.

Gość gość
4000 w Warszawie

Gość gość
gosc 16 49 Tylko jest różnica pare tysiecy (od 6 tys) w prywatnej klinice , a 2 tys do ręki.

Gość gość
17.24 Równie dobrze doktorek skasuje co jego, a potem oleje cię ciepłym moczem i nie odbierze nawet telefonu, pieniądze wyparują, a ty nawet nie będziesz miała jak kasę odzyskać.

Gość gość
tyle, ze jak placisz to doktorek bierze ci tydzien przed terminem na cc (ja tak mialam)

Gość gość
Ale dlaczego mam wydawać 9 tys na prywatne klinikę jak to samo mi zrobią za max 2? Często gdy macie możliwość wydania mniej płacicie więcej? Akurat w tej kwestii mam gdzieś moralność czy to że robię źle bo daje łapówkę ... Najważniejsze abym przeszła to najmniej dotkliwie. Dziecku nic nie grozi

Gość gość
Ach jakie wy delikatne. Boicie się bólu? Ja wcale takich rozkmin nie miałam. Moje koleżanki też po medycynie, rodziły sn.

Gość gość
Nie koniecznie boimy się ale nie chcemy go odczuwać i mamy możliwość nie ;)

Gość gość
WEJDŹ TERAZ NA http://www.igortreneronline.pl I WYGRAJ 10 TYSIĘCY ZŁOTYCH! CENA PAKIETU DZIK W PROMOCJI TO TYLKO 99 ZŁ !!! zamiast 400 ZŁ !!! opłata jest jednorazowa! PŁACISZ TYLKO RAZ! płacisz za plany na całą przemianę! Z PLANÓW KTÓRE DOSTAJESZ MOŻESZ RÓWNIEŻ KORZYSTAĆ PÓŹNIEJ I CAŁY CZAS UZYSKIWAĆ CORAZ WSPANIALSZE REZULTATY! po zakupie gotowy pakiet jest wysłany na twój e-mail w ciągu maksymalnie 2 dni UWAGA!!! jeden dzień do końca promocji !!! zamów już teraz!

Gość gość
Poszlam do psychiatry prywatnie za 100zl i powiedzialam ze mam depresje maniakalna i mysli samobojcze ze strachu przed porodem. Dal mi skierowanie na cesarke bez problemu.

Gość gość
Miałam 3 razy cc. Chodziłam prywatnie do lekarza, który pracował w gabinecie ordynatora szpitala, w którym rodziłam. Tenże lekarz zapytał mnie jaki poród wybieram. Wybrałam cc. Wpisał w kartę, że pacjentka odmawia porodu sn. Nic mu za to nie płaciłam.

Gość gość
Miałam 3 razy cc. Chodziłam prywatnie do lekarza, który pracował w gabinecie ordynatora szpitala, w którym rodziłam. Tenże lekarz zapytał mnie jaki poród wybieram. Wybrałam cc. Wpisał w kartę, że pacjentka odmawia porodu sn. Nic mu za to nie płaciłam.

Gość gość
A ja porozmawiałam z ginekologiem prowadzącym że po prostu nie chce rodzić naturalnie. Przyjal to normalnie, zrozumiał, powiedział żebym przypomniała to wpiszemy w papiery, załatwimy z gabinetem obok bo tam jest poradnia zdrowia psychicznego he. I to na NFZ i bez kasy

Gość gość
U mnie podobnie, powiedzialam mojemu lekarzowi, ze nie chce rodzic naturalnie. Bez problemu zrobil mi cc (ale chodzilam do niego prywatnie ).

Gość gość
Mamaginekolożka mówiła , ze po porodzie naturalnym nic się nie zmienia i pochwa kobiety jest nawet lepsza niż przed . Ja się zastanawiam jak ona studia skończyła + współczuje pacjentkom które ta baba będzie okaleczać

Gość gość
Ja miałam poród sn i mama ginekolozka ma rację, jak ktoś to dobrze zrobi to wcale nie jest się szerszą niż przed, a jeśli nawet to bardzo niewielka różnica. Mąż dochodzi tak samo szybko jak kiedyś.