Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zarobek 1500 zł a wynajem kawalerki?

Polecane posty

Gość gość
A ja weszłam na Gumtree Katowice i kilka ofert 350-400 pokój i sporo ofert 500 za pokój z wliczonymi mediami. Kawalerki faktycznie za 1000 plus media. Za to w Będzinie mieszkanie do wynajęcia 3 pokoje za 750. Fakt, ze w kiepskim stanie.

Gość gość
dziś to akurat normalne, kaucja dochody i kim jesteś odpowiednią umowę żebyś przypadkiem nie siedziała za darmo jak w tej sprawie w uwadze, wiesz jak ktoś ciężko oszczedzal kupił to ma prawo zarobić na tym wynajmie a nie być oszukanym, nie wyobrażasz sobie co to znaczy dziesięć lat odkładać większość zarobków, ja w tym czasie ani razu w kinie nie byłem a ty pewnie byłaś..

Gość gość
Nie chce mi się juz grzebać w tych ogłoszeniach. Idę spać. Dla podpowiedzi, zadbane kawalerki były na 1szej stronie. Szukaj sobie sama. Pewnie, dobre mieszkania mogą szybko zejść. Ale jak wolicie marudzić i wybrzydzać, jojczec, smęcić i szukać problemów, Wasza sprawa. Dobranoc.

Gość gość
dziś - Ja nie marudze, wrecz przciwnie, utrzymuje sie z wynajmu, i im wyzsze ceny tym dla mnie lepiej, ale po prostu nie bardzo nasz aktualne ceny w Poznaniu

Gość gość
Dziewczyny, jakbym była biedna jak wy i szukała mieszkania na dłużej, wynajelabym nawet tanie mieszkanie do małego remontu i odświeżyła własnymi siłami...

Gość gość
dziś - a po tym odswiezeniu przychodzi własciciel i cie wykopuje za drzwi, i wynajmuje odswiezone przez was za frajer mieszkanie, za lepsza kasę. Coraz lepsze pomysły. Tanie mieszkanie mozna znalezc, ale np. suterenę, i w Poznaniu na pewno nie zarabiajac 1500 zł. Przy zarobkach 1500 dajcie sobie spokój z wynajmem mieszkania gdziekolwiek, jedynei pokój.

Gość gość
Skoro dziadek był taki niedolezny czemu nie spisalas z nim umowy o dożywocie? Mieszkanie po śmierci za opiekę a jak nie to nara. Po prostu nie rozumiem, dzisiaj pracowałem cały dzień by odłożyć następne 150zł i jak czytam 40 latke która nie odlozyla nawet na czarną godzinę to nie rozumiem. A faceci pewnie żadnego nie chciałaś bo mami synek a nie bad boy...

Gość gość
dziś ale ma rację farbę kupić odmalowac moja siostra nie takie rzeczy robiła na wynajmie no ale jak ja pizda swedziala to wolała wynajmować niż u mamy

Gość gość
dziś ile w Poznaniu za 140tys na miesiąc bym miał po zakupie nieruchomości?

Gość gość
gość dziś dziś - a po tym odswiezeniu przychodzi własciciel i cie wykopuje za drzwi, i wynajmuje odswiezone przez was za frajer mieszkanie, za lepsza kasę. Coraz lepsze pomysły. Tanie mieszkanie mozna znalezc, ale np. suterenę, i w Poznaniu na pewno nie zarabiajac 1500 zł. Przy zarobkach 1500 dajcie sobie spokój z wynajmem mieszkania gdziekolwiek, jedynei pokój. xxx Ryzyko jest, ale można zabezpieczyć się umowa. Dziewczyny, ja tez zajrzałam na to Gumtree i faktycznie tam jest sporo mieszkań za ok. 1000zl z opłatami. Nie mogę wkleić, bo na tablecie jestem. Mi nie wyglądały na nory. Ja tez bym wynajęła pokój. Przecież to się nie opłaca w ogóle.

Gość gość
https://www.olx.pl/oferta/pokoj-2osobowy-centrum-sw-marcin-CID3-IDukVU1.html#5eed8149af no i trzeba umiec czytac ogłoszenia, bo niestety moze sie wydawac, ze tani pokój, bo np. 400 zł za dwubosobowy, a potem jak sie wczytac, bo cena 400 zł i to jeszcze plus rachunki, ale za 1 osobe, a pokój dla 2 osób... ceny ostatnio powariowały, chyba to 500 plus albo nowe przepisy o ochronie lokatorów

Gość gość
dziś - Z TEGO CO WIDZE TO 140 TO NIECO ZA MAŁO NA INWESTYCJE, MIESZKANIA SĄ TYPU TBS

Gość gość
A ja zarabiam 1100 funtów i kawalerki kosztują 1200-1500...Pokoje 650-800...

Gość gość
dziś to słaby ten poznań u mnie w mieście czasami da się trafić kawalerki na własność po 70 i wynająć po 750 + czynsz i opłaty bo tyle najnisze oferty ale ostatnio jest dużo cwaniakow kupują po ok 70 remontuja sami i najdroższe w tym mieszkaniu to jest lustro w kiblu i potem chcą 100, a teraz wszystko wykupione będę zbierał dalej póki co

Gość gość
Do (00:37), pisałam już wczesniej, że nie miałam szans, by coś odłożyć, bo przez lata bardzo dużo kosztowało mnie leczenie i usuwanie skutków ciężkiego poparzenia. Także pracowałam z przerwami, z miłością u mnie także cięzko, praktycznie mam 90 procent ciała pokryte bliznami- w tym twarz- po tym poparzeniu właśnie przed wielu laty. Głownie wydawałam zarobione pieniądze, by jakoś twarz doprowadzić do porzadku, bo wygladałam przed laty przerażająco. DZiadek nie zostawił mi ni, ponieważ ma on dzieci i po jego śmierci to moje ciotki odziedziczyły mieszkanie, sprzedadza je i podzielą się pieniędzmi. Rodziców nie mam, bo zginęli właśnie w tym pożarze, przed laty. DO marketu chetnie bym poszła, ale moje palce u rak nie są tak sprawne- mam zrosty, przez co szybkie liczenie monet i obsługiwanie kasy odpada. W takich sklepach trzeba być jednak w pełni sprawnym. Renty nie mam, bo jestem w stanie pracować przecież, palcami poruszam, ale nie są one w pełni sprawne.

Gość gość
trafic to bys moze cos trafił, mowa o normalnych cenach, a nie okazjach. tyle ze jak okazja to sie mozna bac dlaczego ta okazja. Najczesciej cena sprzedazy a wynajmu jest proporcjonalna

Gość gość
dla mnie tam nic dzinwego ze nie dajesz rady nic odłozyc, i tak dobrze, ze masz prace. Gosc chyba nie wie, ze zarobki miedzy kobietami a mezczyznami sie róznią... współczuje ci, bo z wiekiem moze byc coraz trudniej z pracą, i ogólnie, bez własnego kąta

Gość gość
dziś błąd zrobiłaś powinas spisać umowę o dożywocie z dziadkiem, rozumiem z tym popazeniem też bym nie oszczedzal i tak że sobie nie trzelilas w łeb ja prawiczek i ciężko mi też żyć :(

Gość gość
ale nie wiadomo, czy ten dziadek by jej dał taka umowe, ludzie sie boją. Ja bym sie nie zdecydowała na cos takiego z obca osobą. jak miałas przy nim sporo pracy, to raczej powinien był ci płacic chociaz troche za te opieke. Najlepiej szukac czegos podobnego, i masz juz doswiadczenie,

Gość gość
dziś znając życie to jeszcze ją bzykal za pokój, tragedii tyle cierpienia na tym świecie :(

Gość gość
Chce mieć z wynajmu 1500-3000 choćbym musiał 300tys odłożyć zrobię to... Nie chce mi się pracować będąc sam.

Gość gość
Macie tanie mieszkanie w Poznaniu https://www.gumtree.pl/a-mieszkania-i-domy-do-wynajecia/poznan/za-odstepne-mala-kawalerka-na-starolece-+-centralne-ogrzewanie/1002122442970910472137009 400zl plus opłaty, a tu 700 za całość https://www.gumtree.pl/a-mieszkania-i-domy-do-wynajecia/poznan/ul-zamyslowska-+-kawalerka-do-wynajecia/1002261512190910471770209 Gdzie można kupić mieszkanie za 70tys a wynająć za 3000?

Gość gość
dziś - to mieszkanie to jest jakas nora

Gość gość
a do tego jesli jest mowa o odstępnym, to znaczy ze własciciel chce sie pozbyc mieszkania i przepisac za jakas kwote, np. 50 tys, na to sie własnie mówi odstepne, nie wiecie w ogóle co czytacie

Gość gość
Polaczki jesteście debilami. Państwo zabiera wam 70% tego co zrobicie w podatkach. Poważnie według was autorka chce żyć ponad stan? Pracuje i w tym popierdolonym kraju nie stać jej na minimum. Kiedy wy się kurwa obudzicie? Ba jako pracująca singielka utrzymuje rzeszę madek, które przez 500+ zrezygnowały z pracy. Pijcie dalej ( alkohol nie bez powodu jest tani ) i dajcie się dymać jak ostatni frajerzy!

Gość gość
Polaczki jesteście debilami. Państwo zabiera wam 70% tego co zrobicie w podatkach. Poważnie według was autorka chce żyć ponad stan? Pracuje i w tym popie**olonym kraju nie stać jej na minimum. Kiedy wy się k**wa obudzicie? Ba jako pracująca singielka utrzymuje rzeszę madek, które przez 500+ zrezygnowały z pracy. Pijcie dalej ( alkohol nie bez powodu jest tani ) i dajcie się dymać jak ostatni frajerzy! X Autorka CHCE żyć ponad stan. Skoro w jej okolicy mieszkania można wynająć za równowartość jej pensji tak, ze zostanie jej jedynie na bilet miesięczny, to nie stać jej na wynajem mieszkania i powinna wynająć pokój. Ja zarabiam 3 klocki i podobają mi sie mieszkania w wysokim standardzie (koszt wynajmu kawalerki 3000 miesięcznie). Tez mnie nie stać. Inna sprawa jest, ze kiepsko ona zarabia i ze moim zdaniem pensje nawet dla prostych i nie wykwalifikowanych osób powinny być moim zdaniem wyższe.

Gość gość
09:17 no właśnie i to jest problem. Wysokie podatki i niskie pensje. Sorry, ale to żałosne, że dorosła pracująca osoba musi zadowolić się pokoikiem! Tak nie może być.

Gość gość
"Zmień pracę, weź kredyt"

Gość MarikaC
Jak nie ma funduszy to może na początek wynająć po prostu pokój? Wiem, że to nie to samo, ale jak nie ma się z czego, to warto szukać alternatyw i trochę się przemęczyć. Jak mieszkaliśmy we Wrocławiu, to na początek właśnie mieliśmy wynajęty pokój przez DJN. Mają sporo różnych lokalizacji do dyspozycji, więc udało nam się utrafić z pokojem prawie przy uczelni. Nie traciliśmy czasu i kasy na dojazdy. A był to dla nas ciężki okres pod względem finansowym. Czasami nie ma co porywać się na rzeczy niemożliwe.