Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niepełnosprawni zawieszają protest nie dostali 500 zł dodatku

Polecane posty

Gość gość
08:46 A jak sobie radziłaś do tej pory ? Jak sobie radzili wszyscy rodzice z tym problemem przez ostatnie dziesięciolecia ?

Gość gość
gość dziś 08:46 A jak sobie radziłaś do tej pory ? Jak sobie radzili wszyscy rodzice z tym problemem przez ostatnie dziesięciolecia ? xxx Mam nadzieję że tobie urodzi się takie dziecko. Wtedy dowiesz się jak sobie radziła bez kasy na własnej skórze!

Gość gość
do gość dziś Wegetowali, na miskę zupy starczało. A skoro jest tak pięknie jak mówi rząd pis, to dlaczego ma się żyć lepiej tylko rządzącym? Inni też chcą żyć na przyzwoitym poziomie.

Gość gość
gość dziś A ta walka dotyczy tylko ludzi zdrowych, a jak się urodzi chore to niech zdycha? No piękna walka, typowo pisowsko-katolicka.

Gość gość
09:42 nie można zapytać ? serio nie można zapytać ?

Gość gość
Dokładnie. Ja też po kilku dniach zmieniłam zdanie właśnie przez zachowanie Hartwich. A Tvn podsyca atmosfere,pokazuje wybiórczo,kto madry nie da sie nabrac.

Gość gość
09:42 A może ja jestem niepełnosprawna. Nie przyszło ci to do głowy ?

Gość gość
gość dziś A co to za pytanie? Trzeba studia skończyć, by domyślić się jak się żyje osobie chorej, albo jej opiekunowi za parę stówek?

Gość gość
Do gość dziś Masz rację, kto mądry nie da się nabrać na pisowskie mielenie ozorem jak to o wszystkich dba. Oni krzyżem leżą w kościółku i modlą się o nienarodzone bez względu na stan tego zarodka, a potem kop w d...e i radź sobie sam. To dopiero obłuda i plucie takim w pys...k a wy udajecie, że deszcz pada.

Gość gość
A jednak widuje się nierówności materialne pomiędzy ludźmi. Można sie zetknąć rodzicami niepełnosprawnych dzieci którzy żyją na niezłym poziomie a a są i ludzie biedni pełnosprawni. Co nie znaczy oczywiście że życie z niepełnosprawnym dzieckiem jest lekkie, bo z pewnością jest ciężkie, ale sytuacja materialna takich rodzin wcale nie jest pewnikiem, że jest ciężka, bo właśnie bywa różnie, w zależności od poziomu zaradności rodziców tak naprawdę.

Gość gość
Zamiast psioczyć na państwo to same wyciągnijcie kase z własnych kieszeni na pomoc takim kobietom. Wszak co druga sie tu chwali że ma 16 tys dochodu wraz z mężem i że trzeba być nieudacznikiem, żeby zarabiać mniej.

Gość gość
Decydując sie na dziecko trzeba wszystko brać pod uwagę,również to ze urodzi się ciezko chore.

Gość gość
gość dziś Państwo nie ma swoich pieniędzy. Więc jak już coś daje to z naszych podatków. Więc nie pisz, że to my mamy dawać ze swojej pensji. A to czy ja zarabiam 2 tys , 16 czy 40 tys. to nie twój interes. Zaglądaj do swojego portfela.

Gość gość
gość dziś Nierówności są wszędzie. Np. pan Jaki też ma dziecko niepełnosprawne, ale jemu chyba pieniędzy nie brakuje? Więc nie o takie rodziny chodzi w tym proteście.

Gość gość
10:41 haha wiedziałam że tak odpiszesz, pewnie nieźle ci sie wiedzie

Gość gość
Dorośli niepełnosprawni też muszą żyć za 600 zł renty

Gość gość
A co w tym śmiesznego?

Gość gość
gość dziś Masz jakiś problem z tym, że innym lepiej się powodzi?

Gość gość
Tetraplegia to nie życie to wegetacja i jak by mnie to dopadło to ja nie wiem , ale chyba wolałabym żeby mnie uśpili Taki byt nie można jeść , pić , oddychać niekiedy BOŻE nie nie dałabym rady . A le pomijając to nie zatkałabym w takiej sytuacji dziecku ust , tylko zrobiła bym całkiem co innego ,ale co wy tu wiecie Roszczeniowe postawy nigdy nie prowadzą do niczego dobrego i TVN napędzając tę atmosferę nienawiści wzbudza w ludziach tylko lęk , strach i to też nie jest nic dobrego

Gość gość
Ten rząd to banda zachlannych świń przy korycie, dla nich niepełnosprawni to nie elektorat więc mają ich w dupie, na wyprawkę szkolną po 300 i nie rozliczaja na co wydali a chorym ludziom rozdają cewniki i pieluchy, obrzydliwi pisowscy hipokryci

Gość gość
Krzycza o 500zl ciekawe.... Jak ostatnio w Tv je ogladalam to ciekawi mnie skad maja na brwi permanentne skoro takie biedne.

Gość gość
Nie da się czytać niektórych okrutnych i chamskich komentarzy...nie zdajecie sobie sprawy ile kosztuje opieka nad osobą niepelnosprawna. Podziwiam te matki.Sa wspaniale.500+ , 300 zł jest a dla nich nie ma. Wstyd za rząd płakać się chce.

Gość gość
To weźcie sie same za polityke jak dla was wszystko jest takie proste. Zobaczymy czy uda się wam zadowolić wszystkich

Gość gość
12:07 Jak cie faktycznie obchodzi los innych ludzi to sama pomóż, a nie siedzi na dupie i tylko skrzeczy.

Gość gość
każdy by swoje cierpienie i niedolę zniósł, ale jak rząd za darmo zdrowym daje 500+, no to nie, kuźwa, my nie jesteśmy idioci, też chcemy pieniędzy i to dużo więcej na chore dzieci, bo jak cholery pisowskie karzą rodzić nawet zdeformowane dzieci to niech teraz dają i na dziecko i na opiekunkę, i mieszkanie, rehabilitacje itp.

Gość gość
Piszecie tu jakby niepełnosprawni tylko i wyłącznie brali, a to nieprawda - niepełnosprawni także płacą podatki i właśnie dlatego z podatków należy pokrywać także ich potrzeby. Idiotyzmem jest sytuacja, kiedy podatki wpłacone przez niepełnosprawnego wydatkowane są wyłącznie na potrzeby osoby sprawnej (np. wojskowość) a podatki wpłacone przez pełnosprawnego w niewielkiej tylko części na niepełnosprawnego. Skoro wszyscy musimy płacić to wszyscy powinniśmy mieć prawo do udziału w wydatkach. Osoby bezdzietne płacą na szkolnictwo np. ale i z podatków osób dzieciatych pokrywa się np. koszty opieki nad bezdzietnymi starcami itp.

Gość gość
do gość dziś - a ja pizdo codziennie widzę małpy rozmnażające sie i biorące 500+, nie pracujące, komórka wypas, brwi permanentne, samochód kupiony, tylko dlatego, ze naklepały po 4-12 bachorów

Gość gość
A po czym wy niby poznajecie kto ma permanentne brwi? Zwłaszcza przez telewizję, gdzie nie można się z bliska przyjrzeć? I niby jaki samochód-wypas można kupić za 500+ nawet przy kilkorgu dzieciach. Używaną skodę na raty?

Gość gość
Strasznie te kobiety podzieliły środowisko niepełnosprawnych. Nawet najbardziej początkowo przychylny protestowi elektorat nowoczesnej i PO zaprotestował gdy to głównie ich dotknęłaby danina solidarnościowa (tyle z solidarności, oczywiście tylko w gębie), bo przecież rząd własnych pieniędzy nie ma, więc bezcelowe byłoby obciążanie daniną sceptycznego i ubogiego elektoratu PiS. Mało tego nawet opinie eksperckie wewnątrz środowiska jak doktora Bawera Aondo-Akaa, który nie pozostawił suchej nitki na tzw. proteście podłogowym. Przez takie osoby jak Hartwich kwalifikacja osób i ich opiekunów będzie jednoznaczna jako drących się oszołomów. Do tego kłamliwych, gdyż okazało się, że niby długotrwale bezrobotny Jakub jest normalnie zatrudniony w fundacji... Ehhh, szkoda gadać.

Gość gość
PRECZ Z 500+, PAŁY I DO PRACY JAK SOBIE KTOŚ NAKLEPAŁ BACHORÓW, pomoc tylko i wyłącznie bardzo ciężko chorym i starym,