Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niepełnosprawni zawieszają protest nie dostali 500 zł dodatku

Polecane posty

Gość gość

Same widzicie jak państwo traktuje niepełnosprawnych, dla nich 500 nie ma, dla bogaczy dzieciorobow -jest, zaraz będzie zakaz aborcji uszkodzonych plodow, dostaniecie 4 tys za urodzenie kalekiego dziecka a potem życie w biedzie i nędzy, jak to dziecko skończy 18 lat dostanie 850 zł renty socjalnej netto i nara, za to ma być opłacone życie,czynsz,leki, jedzenie wszystko...

Gość gość
To nie wiem czemu państwu zależy na większej ilości tych niepełnosprawnych

Gość gość
Mi właśnie odmówili dofinansowania turnusu rehabilitacyjnego

Gość gość
szmaty pisowskie

Gość gość
I dobrze. Selekcja naturalna

Gość gość
Mi właśnie odmówili dofinansowania turnusu rehabilitacyjnego Nikt na ciebie nie bedzie zapierdalał

Gość gość
jak selekcja naturalna to po wuj podtrzymują zagrożone ciąże, po co leczą w inkubatorach bardzo chore dzieci, winno być tak jak kiedyś, ciąża zagrożona to nie poroni, urodzi wcześnie i niech umiera. Ale pizdnięte pisowce karzą nawet zdeformowane rodzić i w takim układzie po porodzie należy te chore zawieźć kaczorowi niech je wychowuje

Gość gość
każą rodzić upośledzone dzieci a na utrzymanie i pomoc dla rodziców tych dzieci już nie ma! Co za obłuda! Fałsz! zdrowym dają, tym którzy mogą iść do pracy i zarobić na dzieci a chorym odmawiają.

Gość gość
Ja mam dziecko niepełnosprawne o którego chorobie dowiedziałąm się gdy był już 1,5 roku na świecie. Ludzie, odrobina pokory wobec życia, bo nie znacie dnia ani godziny.

Gość gość
Żal mi ich, ale ta Hartwich jest psychiczna

Gość gość
20:19: dlaczego psychiczna?

Gość gość
Krzykaczka, furiatka, oszustka, aferzystka. Potrafi tylko zgrywać ofiarę, a knuje ile wlezie.

Gość gość
20:37: walnij się w durny łeb.

Gość gość
Iwonka to ty? Buahahaahaaaaa

Gość gość
20:41 znasz ją? Na mnie ta kobieta tez nie robi dobrego wrażenia. Ma w sobie coś takiego co nie pozwala jej zaufać

Gość gość
Wyznawcy obecnej władzy są gotowi zdyskredytować każdego kto z przyjemnością nie wącha p/ier/dów z kaczego tyłka. Matkę dziecka niepełnosprawnego wyczają na fejsie i każą jej się tłumaczyć z tego, że jeździ na wakacje (no jak ona śmie?), nie brak jej zęba na przedzie i ma czelność raz na dwa miesiące iść do fryzjera. Wbijcie sobie do głowy, że nie każdą niepełnosprawność da się wychwycić w trakcie ciąży, zdrowemu dziecku też zawsze może się coś stać, nigdy nie wiecie co życie przyniesie.

Gość gość
Zgadzam się, dużo uszkodzeń powstaje też przez cudowne porody naturalne, wspierają patologie a matka niepełnosprawnych każą żyć za grosze

Gość gość
Przestańcie histeryzowac PiS już trochę rządzi i jak do tej pory nie zaostrzyl ustawy antyaborcyjnej.

Gość gość
Wy naprawdę uważacie ze pani Hartwich protestowala o kasę tylko dla siebie??? Ona kasę ma i ma w doopie to 500! Ona i reszta tych ludzi protestowali dla Was, bo was i wasze dzieci może spotkać niepełnosprawność w każdej chwili!!! Protestowala też dla tych którzy nie mogli być w sejmie bo ich dzieci leżą pod butelkami i pompami. Dla tych co nie mają grosza żeby do Warszawy przyjechać. Ale wy głupi jesteście!

Gość gość
Niektórych krzyki są opłacone z góry, przecież to widać

Gość gość
gość wczoraj Tak, widać, i ostatnio nawet afera była, ile oni sobie premii pododawali (a potem, zamiast choćby symbolicznie oddać je na te dzieci to wywalili na Kościół czyli na caritas, jakby tym żłobom było jeszcze mało :O)

Gość gość
zatyka dzieciakowi buzię , w momencie jak widać po jego ozach , że był mega przerażony Nikt jej nie szarpię nikt nie dotyka , a ona drze mordę jak by ją gwałcili i bili na oczach świata . Nie wiem , ale normalny człowiek to by wziął wózek z dzieciakiem i próbował się wydostać z tego tłumu . Do tego nie rozumie , że to nie jest cyrk tylko sejm , i windy są dla gości którzy są chronieni , a ta że mają zakaż używania wind co jest nieprawdą bo mieli drugą Mówi , że nie dostali posiłku , a kuchnia kateringowa kobieta ze łzami w oczach , że posiłki były Chore to jest , taka roszczeniowa postawa typowej panny która się nauczyła żyć na koszt dziecka tłumacząc mu , że on jest niczym i co będzie jak mamusi zabraknie. Normalna kobieta walczy o dziecko u nas w mieście dzieci z takimi upośledzeniami mają warsztaty na kuchni , szycia , pieczenia itd itp . mają pomoc od miasta bo sa dowożeni co dzień za darmo i to tylko od rodzica zależy czy on walczy o dziecko , czy robi z niego warzywo .

Gość gość
Emeryci nieraz po 40 latach pracy maja niewiele ponad 1000zł emerytury i też potrzebują na leki i różne rehabilitacje na opiekunke. Są to często osoby samotne.

Gość gość
dokładnie a tu baby w sile wieku , mają siłę zatykać usta swoim niepełnosprawnym dzieciakom zatykać buzię , malować się i robić 40 dni szopkę Brak słów i drugie gdzie one były do tej pory ?

Gość gość
Czytam te wasze mądrości i dochodzę do wniosku, że macie rację. Od jutra idę do pracy, zostawię 19 latka z czterokonczynowym porażeniem, nie mówi, nie widzi, nie słyszy. Dusi się dosyć często. Tylko leży. Przecież kurwa nigdzie nie pójdzie jak ja będę w pracy. Poczeka. Może nawet kilka dni tak pociągnie, może 4. Później umrze. O to chodzi?

Gość gość
7:25 żyć na koszt dziecka ? Te kobiety dostają 800zl i musze we 2 wyzyc.

Gość gość
Ja sie nie dziwie, ze ten dziaciak Iwonki domagał się zarówno osobnego mieszkania i samochodu wraz z pomoca asystenta skoro matka w normalnej sytuacji tworzy atmosfere napięcia, która udziela się dziecku i zatyka mu usta bo ma czelność zasugerować jej żeby odpuściła swoja szopke. Mam nadzieje, że opieka społeczna weźmie ją pod lupe, skoro przy kamerach tak się brutalnie zachowuje to aż boje się myślec jakie sceny mają miejsce w 4 domowych ścianach. Ogólnie jakoś inne fundacje były w stanie wystawić swą reprezentacje i jako strona społeczna na drodze dialogu doszły do porozumienia z rządem tylko Iwonka pchana przez opozycje stwierdziła, że ona będzie tworzyć nowy budżet na rok 2019, taka niej z fachura!

Gość gość
Tak jak ktos tu napisał o emerytach. Mam sąsiadke ktora ma właśnie taką niziutką emeryturke,syn i corka młodo poumierali,jest sama. Pomagam jej za darmo,bo serce sie kraje,kupe kasy wydaje ona na leki,jest po udarze,na szczęscie lekkim,na rehabilitacje w ty m roku nie dostała sie,prywatnie nie stać. Z początku byłam za tymi matkami,ale z czasem zaczęły mnie juz wkurzać. Zrobily z tego niezła szopke. Najpierw tego Adriana wystawiły zeby gadał a poźniej Iwonka za wózek i biegiem za Rafalską chyba, ze co ona zrobiła z Adrianem. Zrobily sobie w tym sejmie dosłownie piknik na koszt panstwa. I ze to czas mialy zeby tyle sie tam lasować i wczasować.

Gość gość
Ty autorko nadal nie rozumiesz że program 500+ to nie jest program samopomocowy tylko program mający na celu zachęcic ludzi do "walki" z niżem demograficznym jakkolwiek to brzmi, bo sytuacja demograficzna w Polsce budzi wielki niepokój i jeśli to sie nie zmieni to kiepska jest przyszłość całego narodu

Gość gość
A gdzie rzucanie klątwy na wszystkich co z lekceważeniem patrzą na te protestujące kobiety aby same urodziły niepełnosprawne dzieci ? Hej rzucoklątwo gdzie jesteś?