Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niepełnosprawni zawieszają protest nie dostali 500 zł dodatku

Polecane posty

Gość gość
22:02 A ja właśnie tego czarnego doktora widzę jako katolickiego oszołoma i więcej sympatii wzbudził we mnie Jakub Hartwich. Niepełnosprawnym należy się bardziej niż bogatym 500 plus

Gość gość
Trzeba PiS-owi przyznać jedno. Ma doskonale wyszkoloną armię internetowych trolli nawalających komenty od rana do nocy i dyskredytujących każdego kto swoim działaniem może zaszkodzić miłościwie panującym. Każdego zdyskredytują, każdemu coś wyciągną, każdego w mediach społecznościowych wyśledzą, o wszystko się przyczepią, nawet matki niepełnosprawnych nie mogą w hejcie liczyć na taryfę ulgową. Mistrzostwo świata.

Gość gość
jaka partia takie trolle

Gość gość
PiS to banda chamow, polskich zaklamanych kosciolkowych i zachlannych świń

Gość gość
Głosujcie na PO niech wam muzułmanów wprowadzą do Polski

Gość gość
"do gość dziś - a ja pi**o codziennie widzę małpy rozmnażające sie i biorące 500+, nie pracujące, komórka wypas, brwi permanentne, samochód kupiony, tylko dlatego, ze naklepały po 4-12 bachorów " Ja nie widuje czegoś takiego. Ludzie właśnie nie chcą sie rozmnażać. Moje miasto ma tendencje spadkową jak chodzi o przyrost naturalny i nie pomaga nawet 500+. Ulice pustoszeją. Lokale pod wynajem firm też. W przedszkolu mojego dziecka to małżeństwa mają jedno lub dwoje dzieci. Jedną jedyną rodzinę kojarzę gdzie jest trójka dzieci ale rodziców prawie w ogóle nie widuję, pewnie zapracowani, zawsze dziadkowie odbierają z przedszkola.

Gość gość
22:33 Ale PO rządziło bardzo długo. Cudów wtedy też nie było. Ludzie tak samo narzekali. W końcu sie wkurzyli i powiedzieli dość.

Gość gość
gość wczoraj A skąd wiesz, że nie pomaga?

Gość gość
Pani Hartwich bardziej zaszkodziła sprawie niż pomogła... kobieta która wprost kłamie- bo jej syn jest zatrudniony na umowę o pracę, która przed kamerami jest w stanie zatykać mu usta dłonią, co wyglądało dość brutalnie, która histerycznie się wydziera jak tylko zblizy się strażnik, raczej nie wzbudzi ani zaufania, ani ciepłych uczuć. Kiedy zaczynał się protest, wypominała ministrowi że miał być pakiet dostępnych świadczeń dla niepełnosprawnych, środki higieniczne, leki i dostęp do specjalistów, kiedy im zaproponowano to w ustawie- to jazda bo oni wolą żywą gotówkę.

Gość gość
Mlody Hartwich nie jest zatrudniony na umowę tylko robi wolontariat za darmo,jak każdy w tym stowarzyszeniu ! wyjasnial to wczoraj.

Gość gość
14'07 Przeciez oni od samego początku prosili o ten dodatek 500 złotych.Tak, jak rodzice z 500+. Żeby móc samodzielnie spożytkować,bo każdy potrzebuje czegos innego a nie jakieś pieluchy czy fikcyjny dostęp do rehabilitacji i bez kolejki do lekarza-przecież to fikcja ! Jakiej stacji ty słuchasz? TVP INFO?

Gość gość
"Mlody Hartwich nie jest zatrudniony na umowę tylko robi wolontariat za darmo,jak każdy w tym stowarzyszeniu ! wyjasnial to wczoraj."- no proszę, a fundacja która go zatrudnia na swojej stronie pisze że jest zatrudniony na umowę o pracę, z dofinansowaniem z PFRON, na czas protestu miał urlop.

Gość gość
Kiedy zaczynał się protest, wypominała ministrowi że miał być pakiet dostępnych świadczeń dla niepełnosprawnych, środki higieniczne, leki i dostęp do specjalistów, kiedy im zaproponowano to w ustawie- to jazda bo oni wolą żywą gotówkę. xxxxxx bo nie kazdy niepełnosprawny robi w gacie, dostęp do specjalistów to w naszym kraju nawet przy preferencjach nie będzie łatwy, a osoby niepełnosprawne tego typu powinny dostawać pieniądze po to własnie zeby sie integrować społecznie- wyjechać na wakacje, wyjść z domu zobaczyć coś nowego , rozmawiać z ludźmi, nawet na fryzjera- takie programy sa w Danii i sie sprawdzają. Tam kasa idzie na to zeby te osoby chcociaż na chwile wyciągnąć z domu i nauczyć rzeczy przydatnych w społeczeństwie, zaproponowac wolontariat, albo kilka godzin najprostszej pracy w miesiącu.

Gość gość
"Iwona Hartwich z Komitetu Protestacyjnego Rodziców Osób Niepełnosprawnych zarzuciła Bartoszowi Arłukowiczowi niespełnienie obietnic, które składał, będąc ministrem zdrowia w rządzie PO-PSL. - To pan nam obiecywał karty dla osób niepełnosprawnych, które będą nas upoważniały do wejścia do lekarzy specjalistów bez kolejki, dzieci będą miały darmowe pampersy, darmowe leki, rurki. Tego nie ma - mówiła w "Kropce nad i" w poniedziałek mama niepełnosprawnego Jakuba, która wraz z innymi rodzicami od 18 kwietnia protestuje w Sejmie. (http://www.tvn24.pl)"- to była jej aktualna wypowiedź. Po co w takim razie to wypominanie skoro uważają to za niepotrzebne i nie tego chcą? Nie "słucham" żadnej stacji (w ogóle nie wiedziałam że tv się "słucha", bo nie posiadam telewizora.

Gość gość
przecież ta Hartwich to pieniaczka i frustratka, dawno już się fundacje reprezentujące niepełnosprawnych porozumiały z rządem a ta dalej okupowała podłoge parlamentarną.

Gość gość
dla tego chłopaka praca u matki to jedyna szansa na prace, jest intelektualnie bardzo sprawny, ale ile może pracować i kto mu w innej pracy zmieni pampersa. Ty chciałbyś zmieniać pampersy koledze pracujacemu obok w swojej robocie? A PFRON jest od dofinansowania takich stanowisk pracy.

Gość gość
do gość dziś - głupia cipo, to właśnie PiSdowce sprowadzą muzułmanów, bo oni dla 500+ przyjadą, a to jest kastra ludzi dobrze rozmnażających się, także z 500+ będą żyć jak pączek w maśle.

Gość gość
Nie znam sytuacji tego chłopaka, ale jeśli jest rzeczywiście intelektualnie sprawny, to jak najbardziej może wykonywać prace umysłowe - dzisiejsza technologia na to pozwala, istnieją dostosowane komputery (nawet sterowane wzrokiem), konwertery mowy, internet umożliwiający pracę zdalnie, i raczej nie wypróżnia się parę razy w ciągu jednej zmiany ;-) więc myślę, że ten temat byłby do ogarnięcia bez angażowania kolegów zza biurka. Tu raczej chodzi o to, że prywaciarzowi nie opłaca się inwestować w taki sprzęt - a państwu, które w zamian zyskuje podatnika - jak najbardziej.

Gość gość
do gość dziś - pizdo cholerna, 500+ zdrowa jak wuj, siedzi w domu, pieprzy się i rozmnaża i nie przeszkadza ci , że nie pracuje, a tu kombinujesz jak ktoś bardzoooo chory może pracować, owszem, należy takie osoby zachęcać do pracy, bo w domu ze swoją ciężką chorobą to mogą się załamać, ja ich rozumiem, bo ja gdybym była w takiej sytuacji to napewno odebrałabym sobie życie i tak nie cierpiała, ale nie mów, że te osoby bardzo ciężko chore nie powinny dostawać 500 zł w żywej gotówce tylko pracować, a 500+ kuźwa może dostawać w żywej gotówce, zamiast np. pomóc w opłacie żłobka, przedszkola i zdrowe 500 iść do pracy. CO ZA SZMATY PISOWSKIE Z WAS.

Gość gość
obrzydliwy zakłamany rząd, karyny i sebów przekupić pińcet żeby zagłosowali, ale dla NAPRAWDĘ potrzebujących nie ma- przecież i tak nie pójdą zagłosować.....

Gość gość
https://kobieta.wp.pl/niepelnosprawny-47-latek-dorabia-do-renty-rozdajac-ulotki-marzy-o-kobiecie-ktora-zechcialaby-isc-z-nim-na-tance-6257084336584833a .............................. 47-latek ma orzeczoną niepełnosprawność pierwszego stopnia. Urodził się z porażeniem mózgowym i przez 7 lat w ogóle nie chodził. Od 10 lat rozdaje ulotki, najczęściej w okolicach ulicy Domaniewskiej w Warszawie. Na życie tylko z renty i dodatku pielęgnacyjnego nie byłoby go stać.

Gość gość
Chcesz powiedzieć, że jego stać na życie z pracy przy rozdawaniu ulotek? Tak powinno być, bo to uczciwa praca, ale wiemy, że tak nie jest.

Gość gość
nie, chcę powiedzieć, że tak niby dobrze jest niepełnosprawnym, że aby nie zdechnąć z głodu nie byłoby go stać na życie i musi dorabiać, a 500+ zdrowa leży i się śmieje z nas

Gość gość
niepełnosprawni mają przejebane, rząd ma ich w dupie

Gość gość
Daleko mi do wyborcy Pisu ale noe wiem czemu tak na nich ujadacie. PO i PSL mogły dać niepełnosprawnym po 500 złotych , ba - nawet po 1000. Jakos tego nie zrobiły wiec może wszystkich pojechać po równo ?

Gość gość
Mało tego nawet opinie eksperckie wewnątrz środowiska jak doktora Bawera Aondo-Akaa, który nie pozostawił suchej nitki na tzw. proteście podłogowym. Przez takie osoby jak Hartwich kwalifikacja osób i ich opiekunów będzie jednoznaczna jako drących się oszołomów x x a kto tego przygłupa bierze poważnie? Skąd go w ogóle wytrzasneli. Gadał tak bez sensu, ze mozna myslec, ze mózg mu tez uszkodziło. Zobaczyłam czego jest doktorem, i oczywiscie... teolog. czyli jednym słowem - mozna domniemywac ze stronnik PIS i gada te brednie w powodów politycznych, dokładnie to, co przypisywali tym mamom. Powiedział, ze 500 zł NIC NIE DA. No paadam po prostu. Buachachacha. Ja wam powiem, ze ten prostest nie mogł wyglądac inaczej jesli chodzi o formę, a ludzie co to krytykuja to albo są fanatykami PIS, albo nie maja pojęcia o sprawie. Przeciez rozmowy były, i to całe lata, wysyłanie smutnych karteczek z dziecmi, były apele tych rodziców o zwiekszenie zasiłku pielęgnacyjnego, itp. nic nie działało, to zdecydowali sie na taką formę. Te wszystkie żenujące bzdury typu ze pani Iwona pojechała na wakacje, ze ma pomalowane paznkocie, ktos pisał nawet o umytych włosach (!), brednie o tym ze strajk jest polityczny- bo inteligenci nie wiedzieli ze w 2014 strajkowano za rządów PO, to wszystko oznacza, ze nie mieli sie do czego przyczepic. czytałam komentarze, jak ludzie pomstowali, ze syn p. Iwony jest nierobem i powinien isc do pracy bo inteligentny, a potem inni wpadli w furie ze pracuje.

Gość gość
Próba zdeprecjonowania protestujących to stary chwyt marketingowy ;-) Nie, protestujący nie będą postrzegani jako oszołomi tylko jak osoby zdesperowane. A medialny image osoby niepełnosprawnej bez środków do życia jest lepszy niż bogatego posła, który jeszcze śmie uczyć matki jak mają opiekować się dziećmi. Jak ktoś zauważył - grzeczne prośby i argumentacja bez medialnego szumu to były w środowisku od lat.

Gość gość
bezczelna rafalska chce im płacić w pieluchach i cewnikach to zamiast 500 plus pampersy i kredki!

Gość gość
do gość dziś - czy ty naprawdę jesteś tak tępa, że nie rozumiesz dlaczego PiSdowce są be, bo chyba w pierwszej kolejności pomaga się chorym a nie płaci się zdrowym za pieprzenie się i rozmnażanie, 500+ dla chorych i starych oraz pracujących. No ale co od głupiej rozmnażającej się jak ty królicy wymagać, przecież naklepać bachorów to można nawet bez rozumu.

Gość gość
Mam syna chorego, dostaję 153 złote świadczenia, Wizyta u psychologa dziecięcego, który wie co mówi i zna się na robocie (mało takich, uwierzcie) kosztuje 300. Znam ludzi wyciągających tysiaka na dwójkę dzieci z 500 plus, bo odpowiednio zamotali "pod stołem" (na umowie najniższa, reszta do łapy i łapiemy się na nieprzekroczenie progu dochodowego). Dziękuję za uwagę.