Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo dobrze że tym protestem nie wywalczyli gotówki

Polecane posty

Gość gość

Uważam że wystarczy już rozdawnictwa. 500+ też powinno się zmienić, Powinno być od 2100 brutto na rodzinę do 3000 netto na osobę. Czyli powinno zachecac osoby o małych dochodach do powiększania rodziny. A nie patole do mnożenia się na potęgę. Bo zeby dostać choć jedno z rodziców powinno pracować na etat. A najlepiej jakby zrobili dopłaty do żłobków i przedszkoli, dla uczniów podstawówki do zajęć dodatkowych np nauka języków czy na wycieczki do laboratoriow, ogrodów zoologicznych, muzeum czy teatru raz w miesiacu a dla starszych np darmowe obozy. Czy np tuż przez pelnoletnoscia darmowy kurs na prawko. Tak aby Ci młodzi ludzie byli świadomi i inteligentni, wszechstronnie wykształceni, no ale debilami łatwiej rządzić, nie? Co do protestu-powinny być świadczenia dla wszystkich potrzebujących tego niepełnosprawnych, A Ci którzy są zdolni do pracy niech pracują. Ewentualnie niech Państwo da większe ulgi firmom zatrudniajacym niepełnosprawnych.

Gość gość
W Polsce to nawet kalectwa ci zazdroszczą cebulary z kafe.

Gość gość
Socjal niszczy społeczeństwa. Wystarczy średnio znać historię powszechną.

Gość gość
Ja nikomu niczego nie zazdroszczę. Jedynie uważam że pieniądze należą się wszystkim niepełnosprawnym którzy tego potrzebują a nie tylko niepełnosprawnym dzieciom które dorosły. Powinno też zweryfikować orzeczenia o niepełnosprawności, bo wiele osób sobie je załatwia bo pracować się nie vhce. A ludzie faktycznie kalecy są cudownie przez orzecznikow ZUS uzdrawiani.

Gość gość
A niech wspomagają, niech dają na każde dziecko 1000+ i każdemu niepełnosprawnemu dodatkowe 5 tysięcy. Mi nie zależy. Przedtem brałam dużo nadgodzin, dyżury, pracowałam w 2 miejscach, a teraz? Teraz pracuję tylko na goły etacik, nie przemęczam się, mężowi też zabroniłam pracować choćby godzinkę więcej, niż jego etacik. Dlaczego? Dlatego, że to, co zarobimy wystarczy nam, a jak zarabialiśmy naprawdę dużo zaharowując się, to płaciliśmy ogromne podatki na te wszystkie 'plusy". Mamy teraz lajtowe życie, będziemy zdrowsi (bo przepracowanie nie sprzyja zdrowiu), co przy możliwościach leczenia w naszym kraju pozwoli nam również nie wydawać ogromnych pieniędzy na prywatne leczenie i rehabilitację. A że wypracujemy niewielkie emeryturki? O to się nie martwię, bo jeśli emerytury będą malutkie, to mi państwo dołoży i różne mopsy i opsy dadzą. Na leki wystarczy. Na emerytury oczywiście pójdziemy wcześniej. A co ja będę tyrać na wszystkich naokoło. Lepiej niech oni tyrają na mnie, a ja sobie poczytam i pospaceruję. ;)