Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hedorivka

Jak pogodzić się z brzydkim starzeniem się?

Polecane posty

Prawie całe życie byłam niezadowolona ze swojego wyglądu. Z perspektywy czasu, dałabym jednak wiele, by wyglądać tak jak kiedyś. Obecnie nie dość, że mam tak samo brzydkie, kartoflane i asymetryczne rysy twarzy jak zawsze, to jeszcze na dodatek zaczęły się one sypać. Robi mi się jakiś drugi podbródek, owal twarzy mi opada, a całą facjatę mam pooraną zmarszczkami. Za chwilę stuknie mi 30 i już wyglądam jak ta dziewczyna https://imgur.com/a/VGMJDo3 tylko jeszcze starzej i brzydziej, za to lepiej wystylizowana. Ładne buzie często tak szlachetnie się starzeją, a u mnie to jakiś koszmar. Jak się z tym pogodzić?

Gość gość
nudna jesteś bazylu;)🖐️

Gość gość
zbieraj na zabiegi kwasowe u kosmetyczki (nie sa drogie, ja za np. jessnera płaciłam 150 zł) lub sama w domu rób

Gość gość
A możesz pokazać naprawdę podobną do ciebie twarz?

Gość trynek
ja otwieram działalność hendorivke i ledwo znalazłem czas zwalić konia ide spać pa

Gość gość
Nie wierzę, że tak wyglądasz.Chyba ze z tym całowaniem z facetami to ściema.Nawet po beczce piwa bym tego czegoś ze zdjęcia nie dotknął.I żaden inny facet.

Gość gość
przez 2 tygodnie po zabiegu twarz byla idealna, myłam ją tylko wodą :D ja to robiłam na blizny potradzikowe, ale przy okazji twarz troszkę pojasniała, odmłodniała i była bardziej nawilzona - choć nie wiem czy to przez kwas czy krem, bo po kilku dniach po nalozeniu kwasu, babka nałożyła mi jakiś mocno nawilzajacy krem (to było w cenie zabiegu) ale kwasy faktycznie mają moc odwracania niekorzystnych zmian czy usuwania zmarszczek kwasy lub retinoidy moga dać naprawdę swietne efekty - poczytaj w necie ;)

Gość gość
hedorivko dla ciebie oi64.tinypic.com/2447k2o.jpg

Gość gość
pozdrów nimfe 🌼

Gość Saskia10923873465
To, co się dzieje z twarzą tej dziewczyny raczej nie ma zwiżaku z wiekiem. Jak się jej przyjrzeć, to ona nie ma zmarszczek jako takich, ma po prostu bardzo otłuszczoną twarz (więc porobiły się fałdki w różnych dziwnych miejscach), do tego ma zrypaną cerę. Jest otyła, więc może mieć jakieś problemy metaboliczne, cukrzycę itp. a to też rzutuje na skórę. Do tego nie wiadomo jaki ma styl życia, najprawdopodobniej niezbyt zdrowy. Nie ma sensu się z nią porównywać, bo jest tutaj za dużo niewiadomych żeby stawiać jakiś znak równości między nią a Tobą. Nie ma możliwości, żeby w tak młodym wieku człowiek nagle się sypnął, (starzenie to proces i na pewno nie zaczyna się jak masz 20-parę lat ;); chyba że naprawdę w ogóle się o siebie nie dba. Twoja skóra jest jeszcze młoda i jeśli zapewnisz jej teraz to, czego potrzebuje, zaczniesz zdrowo żyć i wspomagać ją kremami, masażami itp. to możesz wszystko uratować. Klamka nie zapadła, jesteś jeszcze młoda :)

Gość Saskia10923873465
To, co się dzieje z twarzą tej dziewczyny raczej nie ma związku z wiekiem. Jak się jej przyjrzeć, to ona nie ma zmarszczek jako takich, ma po prostu bardzo otłuszczoną twarz (więc porobiły się fałdki w różnych dziwnych miejscach), do tego ma zrypaną cerę. Jest otyła, więc może mieć jakieś problemy metaboliczne, cukrzycę itp. a to też rzutuje na skórę. Do tego nie wiadomo jaki ma styl życia, najprawdopodobniej niezbyt zdrowy. Nie ma sensu się z nią porównywać, bo jest tutaj za dużo niewiadomych żeby stawiać jakiś znak równości między nią a Tobą. Nie ma możliwości, żeby w tak młodym wieku człowiek nagle się sypnął, (starzenie to proces i na pewno nie zaczyna się jak masz 20-parę lat ;); chyba że naprawdę w ogóle się o siebie nie dba. Twoja skóra jest jeszcze młoda i jeśli zapewnisz jej teraz to, czego potrzebuje, zaczniesz zdrowo żyć i wspomagać ją kremami, masażami itp. to możesz wszystko uratować. Klamka nie zapadła, jesteś jeszcze młoda :)

Gość gość
srynik chce rivke spenetrować analnie kończąc w ustach.

Gość gość
Poczytaj o ćwiczeniach twarzy stosowanych przez Azjatki :) Zapobiegaja wlasnie zmienianiuowa owalu twarz, opadaniu powiek i ogolnie migracji tkanek z wiekiem. Pomagaja, ale oczywiscie systematycznie stosowane. Polecam ćwiczenia Fumiko, znajdziesz je na yt wpisz sobie Fumiko face exercises, mnie pomogly w każdym razie.

Gość gość
Zresztą wystarczay popatrzec na to, ze Azjatki wolno sie starzeja. Warto tez zwrocic uwage na ich diete. Kazdemu zmienia sie owal twarzy z wiekiem bo zmniejsza sie ilosc tkanki podskornej na twarzy i dodatkowo przemieszcza się w dół zgodnie z grawitacją, stąd np. brzydkie "chomiki" w dole twarzy czy opadajace powieki. To mieśnie twarzy powodują ,że tkanka tłuszcozwa pozostaje na swoim miejscu, więc dlatego powinno się je ćwiczyć systematycznie

Dziękuję za merytoryczne porady i wsparcie :* Jesteście wspaniali. Poczytam o kwasach i azjatyckich ćwiczeniach twarzy.