Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo sucha skóra u 1.5 tyg dziecka jakie emulienty kupić

Polecane posty

Gość gość

Ma tak sucha skórę ze aż się łuszczy na zajęciach. Mam próbki z oilan ale tylko posmarowałam tym mleczkiem i widać poprawę. Myśle by kupić coś do kąpieli i smarowania z serii oilatum. A wy co polecacie?

Gość gość
Kup jakis balsam nawilżający i tyle. Firma nie ma znaczenia.

Gość gość
Emolium. Zel i potem balsam po kąpieli.

Gość gość
Takie o naturalnych, fajnych składach - popatrz na blogu Sroka O, tam jest mnóstwo analiz.

Gość gość
Ja kapie w cieklej parafinie, syn ma azs i sprawdza sie wzorowo. A na zgieciach wycieraj do sucha, wowczas nie bedzie sie luszczyc

Gość gość
Moj syn mial bardzo sucha i luszczaca sie skore przez pierwszy miesiac. Codziennie po kapieli w wilgotna skore wcieralam olej kokosowy (tylko taki nierafinowany, prawdziwy a nie jakies przetworzone cudo z biedronki za 5zl). Po miesiacu problemu nie bylo.

Gość gość
To nie tyle sucha skóra, co twoje dziecko "zrzuca" naskórek, który moczył się w wodach plodowych przez 9 mcy. Yo zupełnie naturalne, że kilka dni, tygodni po porodzie u noworodka zluszcza się warstwa naskórka. Smarować zawsze warto, ale nie wcieraj w niego chemii bez potrzeby. Wierzchnia warstwa naskórka zejdzie i skóra będzie jak nowa. Póki co delikatnie ja pielęgnuj.

Gość gość
U nas było to samo, ja stosowałam płyn HiPP do kąpieli a po kąpieli balsam HiPP. I skóra zrobiła się miękka i delikatna a suche miejsca się wygoiły. Emolium nie kupuj, bo ma fatalny skład. To już lepszy olian. Albo kosmetyki z dermy (do kupienia w Rossmanie). A olej kokosowy zapycha pory skóry jak oliwka.

Gość gość
A ja dostałam od pediatry receptę na maść z witaminą a i e . Kilka razy posmarowalam i skóra jest super. Sama jej teraz czasem używam. Kosztowała kilka złotych.

Gość gość
A co powiecie o oilatum?

Gość gość
Plyn mamy hipp ale jakoś nie pomaga

Gość gość
Smarowalam maslem dermedic linum baby pomogło , w szpitalu dali próbkę i okazało się w porządku

Gość gość
Racje ma osoba piszaca o naskorku. Moj syn tez tak mial i minelo samoistnie.

Gość gość
Emolienty debilko

Gość gość
Ja do demakijazu uzywam emulsji micelarnej cetaphil em do mycia i swietnie sie sprawuje do mojej suchej skóry a na codzien smaruje się balsamem do ciala tej samej firmy :) Plyn fajnie nawilza skóre i nie uszkadza bariery ochronnej tzw płaszcza lipidowego a balsam nadaje sie do skory problematycznej jak moja

Gość gość
Noworodki tak mają, ja za radą położnej kupiłam linomag- pomogło.

Gość gość
gość wczoraj A ile ci płacą za reklamę tego szajsu? :O

Gość gość
Autorko idź do sklepu zielarskiego i kup olejek ze słodkich migdałów. Tylko nakładaj go dziecku własnymi rękami. Nie przez jakieś szmatki czy waciki. U mnie nie wiem dlaczego tak było ale ktoś z rodziny smarował po kąpieli moje dziecko takimi bawełnianymi prostokątnymi wacikami (nie wiem po co to) i sie łuszczyła skóra po tym strasznie, nie wiem dlaczego tak było, ale tak było. Z kolei jak tym samym olejkiem smarowałam dziecko własnymi gołymi rękami to nic sie dziecku nie łuszczyło, normalna skóra była taka jak powinna być.

Gość gość
U nas był podobny problem, jezu ile ja wypróbowałam kremów, balsamów, emulsji itd. Teraz mam już sprawdzony balsam - https://www.cetaphil.pl/107/cetaphil-md-dermoprotektor/ świetnie nawilża, skóra po kilku użyciach już wygląda o niebo lepiej. No i jest bezpieczny dla takich maluszków