Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Emerytura dla matek 4 dzieci, co sądzicie?

Polecane posty

Gość gość

Rząd chce wprowadzić emerytury za wychowanie przynajmniej 4 dzieci, czyli matka wychowujaca dzieci i im się poświęcajaca dostanie kiedyś emeryturę jak za pracę na etacie. Czy podoba Wam się ten pomysł rządu?

Gość gość
ja myślę, ze wreszcie wychowanie dzieci zostanie potraktowane jak praca, bo to ciężka praca!

Gość gość
Szkoda, ze mogę mieć tylko jedno dziecko, bo mam ciężką wadę serca :-(

Gość gość
Idiotyzm jakich malo... Powinni całkowicie zlikwidować socjal, lenie i nieroby siedza i zgarniaja hajs, a pracujacy na to placa. Kazdy wypad do roboty i niech zarabia na siebie i swoje dzieci.

Gość gość
A matka kilkorga dzieci nie pracuje? Wiecie, co to znaczy wychowywać dzieci?! To jest praca 24 godziny na dobę, więc jak praca powinno być macierzyństwo traktowane. Wreszcie mądry rząd mamy!

Gość gość
A co mnie obchodzą czyjeś dzieci??? Każdy niech ma ich tyle ile jest w stanie utrzymać i jak sa w wieku przedszkolnym to do przedszkoda a matka do roboty!! To jest kpina, jak ktos kto nigdy ani zlotowki skladek emetytalnych nie opłacał ma dostać emeryture? Pomsyl głupszy niz 500+! Co miesiąc potracaja mi z pensji 700zl skladek emerytalnych o innych juz nie wspomne, a ktos kto nic nie dopłacił za co niby ma dostać emeryturę?!

Gość Igagość
Bardzo dobry pomysł. 4 dzieci to w przyszłości 4 osoby pracujące i przyrost naturalny dodatni.Nie będziemy wpadac na durny pomysł ,żeby sprowadzać do pracy nygusów z Afryki , jak to zrobiła Merkelowa .Będziemy mieli swoich , bez oglądania się na wątpliwych przybyszów

Gość gość
Rozumiem źe pracująca matką 1,2,3,4 czy więcej dzieci dostanie emeryturę za lata pracy plus drugą w częsci za każde dziecko...

Gość gość
Juz widze jak dzieciaki z tych rodzin które pobieraja socjal idą do roboty i napędzają gospodarkę... Wychowane w atmosferze zasulkow, 500+ i innych bzdurnych socjali beda powielać te schematy i ciągnąć kase od państwa za siedzenie na 4literach

Gość gość
Dostanie najniższą emeryturę, ale nie musi mieć nic przepracowane w ciągu zycia, wystarczy, zę wychowa 4 lub więcej dzieci.. A to dlatego, ze te dzieci będą właśnie kiedyś pracować na emerytury tych, którzy mają jedno lub wcale dzieci nie mają. W przeciwnym razie emerytur miec nie będzieci, a tak państwo zadba, by był dodatni przyrost i by ludzie teraz pracuujący bez emerytur na starość nie zostali

Gość gość
Zadzwon do mnie to to obgadamy ‭+48 697 973 393‬

Gość gość
Cale to lewactwo i ich kretynskie socjale powinny zostać usunięte na zbity pysk! Zgadzam się z komentarzami, ze dzieci ktorych rodzice zyly z socjalu beda powielać ten schemat i nie pójdą do pracy.

Gość gość
Ci ludzie którzy teraz pracują sami na swoje emerytury zarabiają,wystarczy by rząd ich nie obrabiał z odprowadzanych składek i mogą mieć gdzieś by teraz płacić na dzieci i ich leniwe matki które mogą robić to samo co ich mamusia. Taka sama sytuacja jest z emeryturami po mężach baba którą nie pracowała w życiu nigdy albo góra 2-5lat nie powinna mieć prawa do renty po śmierci męża. Albo pracującym kobietom winno się wypłacać dwie. Podobnie panom.

Gość gość
A ja myśle, ze to bardzo dobry pomysł!

Gość gość
Jeszcze gupku napisz ze polak czy polka wogole niema zadnych praw ,ani do renty ni do emerytury jedyne prawo to ma zapiertalać za miche zupy i cicho siedzieć ,weż pierdolnij sie w czolo moze zaskoczysz bo puki co masz nasrane welbie ,myslisz jak niemiec ze polak to podgatunek i nadaje sie tylko do roboty.

Gość gość
Moja mama miała nas 4 i pracowała oczywiście z przerwami na macierzyński,pomogła babcia,tata pracował na zmiany i jakoś dali rade,w wieku 3 lat każda maszerowała do przedszkola,fakt ze i jej praca i przedszkole były w naszej mieścinie ale zawsze będę ja podziwiać i szanować ze dała ze wszystkim rade

Gość gość
I nigdy nie narzekała,tyle jeszcze chciałam dodać

Gość gość
no dobrze, ktoś np narobił bachorów rok po roku między 20 a 24 rokiem zycia. Do matury nie będzie chyba siedział z nimi w domu i podcierał im tyłki, a potem siedział i gapił sie w tv za pństwowe pieniądze, a dostanie tyle samo kasy co kobieta z 3 dzieci, która zapiertalała ciężko za najniższą krajową przez kilkadziesia lat i też dzieciaki wychowywała. Jeśli rodzina secyduje sie na to zeby stara nie pracowała, a bachory rodziły sie rok w rok, to niech ma środki na to , albo zyje w nedzy. Niech to będzie dezyzja z godzeniem się na konsekwencje wyboru. Jestem za tym żeby dzieci takie miały obiasd w szkole, zasiłek na wyprawkę szkolną, ale nie dawać starej kasę za siedzenie w domu- jedna na 100 spędzi ten czas na uczciwym zajmowaniu się dziećmi, reszcie sie czas rozlezie i tak dzieciaków niczego nie nauczy.

Gość gość
gość dziś ja myślę, ze wreszcie wychowanie dzieci zostanie potraktowane jak praca, bo to ciężka praca! X Wspolczesny prawicowy PiS jest bardziej prawdziwie feministyczny niz wspolczesne feminazistki. Wiecie, ze pierwsze feministki byly pro life, przeciwne aborcji i chcialy tego co dzis kobiety maja w Polsce?! Polska jest najbardziej prokobiecym krajem na swiecie.

Gość gość
gość dziś proponuje wlaczyc mózg a potem pisac cokolwiek,. jak niby kobieta ma połaczyc prace z rodzeniem dzieci? brak socialu to brak dzieci. kobiety przestalyby rodzic bo z czego mialyby zyc w okresie rodzenia dzieci. ludzie wymarliby w ciagu max 3 pokolen. pamietaj ze obecne dzieci beda placic za twoja emeryture.

Gość gość
bardzo dobrze. wszytkie koelzanmi jakie znam nie chca miec wiecej niz 2 dzieci bo chca pracowac zeby miec na starosc kase. przeciez urodzenie 4 dzieci to 10 lat wylaczone z CV, niby z jakis racji normalna kobieta na wlasne zyczenie ma sobie emerytre zmiejszac i rozmnazac sie tak zeby przyrost byl dodatani. w imie czego? dobra narodowego? nie mieszkamy w korei....

Gość gość
Kiedy wy wreszcie zrozumiecie podstawową kwestię- dzieci wychowane na socjalu nie pójdą do legalnej pracy!! Nie będą zarabiać na żadne emerytury! Skoro ich rodzice brali kasę za nic, oni też wyciągną łapy, bo tak zostaną nauczeni. Co zaradniejsi wyjadą zagranicę (o ile jeszcze da się wyjechać) a reszta będzie żyła z socjalu. Za kilkanaście, kilkadziesiąt lat to będzie dopiero problem, bo nie tylko na emerytury braknie, ale i na socjal , jak się rozmnożą dzisiejsze dzieci 500+.

Gość gość
obecne dzieci g.. zapłaca na moją emeryturę, część wyjedzie za granicę, część będzie żyć na koszt swoich matek emerytek lum mops, bo nie sa przystosowane do konkretnej roboty, tych co rzeczywiście będą pracować uczciwie, odprowadzać podatki będzie ułamek. Już teraz co z tego ze bezrobocie jest niskie, tylko kilka procent, skoro wskaźnik zatrudnieniowy w polsce to jakieś 54 %(procent ludzi w wieku produkcyjnym , którzy rzeczywiście pracują), a w takiej Szwajcarii to ponad 80 %. I 500+ spowodowało, ze z rynku wypadło trochę kobiet, które stwierdziły ze wolą siedzieć w domu niz iść do pracy, teraz niech wypadną te rozpłodowe, to naprawdę myslisz, ze ledwie 50% z grupy zdolnych do pracy utrzyma ten kraj i cały socjal? I coś wypracuje na system emerytalny?

Gość gość
gość dziś Cale to lewactwo i ich kretynskie socjale powinny zostać usunięte na zbity pysk! Zgadzam się z komentarzami, ze dzieci ktorych rodzice zyly z socjalu beda powielać ten schemat i nie pójdą do pracy. x Coś ci się pomieszało w głowie, "lewactwo" jest za zabraniem socjalu, to prawica rozdaje na prawo i lewo....

Gość gość
Program jest znowu niesprawiedliwy i podzieli ludzi. Bo dlaczego matka z 4 dzieci, a ta z 3 już nie? Albo z dwójką czy jednym, która pracowała, też powinna mieć jakiś dodatek. Oni specjalnie robią niesprawiedliwe te programy, żeby ludzie się żarli, bo skłócony narodem łatwiej rządzić...

Gość gość
można wprowadzić progi :) 1 dziecko = 25% emerytury 2 dzieci = 50% emerytury 3 dzieci = 75% emerytury 4 i więcej = pełna emerytura minimalna

Gość gość
A co jak dzieci wyjadą z Polski

Gość gość
No i to już lepiej, a dla pracujących własna emerytura wypracowana plus dodatkowo za wychowanie dzieci wg. tych progów.

Gość gość
tak..progi . I za chwilę budzet ci jepnie i sie nie pozbiera. Czy jesteś tak na prawdę za tym , zeby bez kasy była matka która siedzi w domu z 2 dzieci, ale zajmuje się nimi, troszczy, dba o rozwój, ale za to dostała lumpiara, która każdego dzieciaka ma z innym ojcem, w sumie średnio tatusiów kojarzy, bachory kończą edukację na podstawówce i zajmują się bieganiem w dresach po osiedlu i lub zarywaniem kolegów. A mamusia zamiast o nie dbać to szukała nowego konkubenta, albo z sąsiadką Zośką popalała papierochy przed telewizorem?

Gość gość
Ja proponuję tak, jeśli dzieci wyjdą na ludzi i będą pracować w Polsce na nasze emerytury, to matka dostanie emeryturę. A jeśli nie będą pracować, albo wyjadą zagranicę to matka nie dostanie emerytury i będzie musiała oddać wszystkie pobrane pieniądze z 500+ :P To będzie sprawiedliwe :)