Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy miałyście dziecko np dwuletnie malutkie,ale potem nadrobiło ze wzrostem?

Polecane posty

Gość gość

Mój synek jest malutki jak na dwulatka,wyniki wszystkie w normie my nie jesteśmy wysocy,ale tez nie mikrusy ok 165 i 177 cm

Gość gość
Mój na bilansie 2 latka miał 87 więc raczej z tych mniejszych, teraz ma 14 lat i 180 wzrostu ;-)

Gość gość
ja tyle miałam na 2 lata i mam 154 cm...

Gość gość
Też mam małego dwulatka i chudy do tego. Martwię się trochę.

Gość gość
Mój syn do 2.5 lat miał niedowgę. Włosy rwalam z głowy. Obecnie ma 8 lat i kupuje mu ubrania na 10 lat. Kawał chłopa z niego.

Ja miałam 2 lata i mierzyłam 88 cm wzrostu. Teraz mam ponad 4 dychy na karku i mierzę 192 cm wzrostu. Wzrostem zawsze byłam na 90 centylu a wagowo na 97!!!

Gość gość
Moja dwulatka ma 87cm i jest na 75 centylu, wiec jest z tych wyższych.

Gość gość
tu autorka,właśnie mój ma tylko 82/3 cm i 11,2 kg wagi z wagą bym się pogodziła,ale wzrost mikry ma duże dłonie i stopy,może jeszcze wyskoczy do góry,bo tez się bardzo martwię tsh w normie i inne wyniki też

Gość gość
gość dziś Mój syn do 2.5 lat miał niedowgę. Włosy rwalam z głowy. Obecnie ma 8 lat i kupuje mu ubrania na 10 lat. Kawał chłopa z niego. x x sama niedowaga to pikuś,gorzej jak wzrost niziutki

Gość gość
Dziecko może mieć wzrost po którymś z dziadków, babci. Ponoć można wspierać wzrost farmakologiczne, ale to pewnie skrajne przypadki w których zdiagnozowano przyczynę niskiego wzrostu. Zdarza się że dzieci rosną skokowo, np bardzo gwałtownie w podstawówce, gimnazjum, chłopakom aż rozstępy wychodzą. Na tym etapie wiele się nie okaże, dobrze że wyniki w normie, waga też w miarę ok, zwłaszcza przy tym wzroście. Wyluzuj.

Gość gość
Moja siostra zawsze byla malutka, spodnice ktora miala do bierzmowania ( cps kolo 14 lat) ja nosilam.majac lat 8:x teraz ma 170 cm wzrostu i jest wyzsza o cale 2 cm

Gość gość
Mój roczny syn ma wzrostu 87cm /:

Mój synek na bilansie dwulatka miał 83cm i 11kg. Nasz pediatra twierdzi że jeśli waga jest proporcjonalna do wzrostu to niema się czym przejmować. Za chwilę będzie miał 3 latka i dziś ma 94 cm i 14 kg.

Gość Mama syna
Mój syn ma 2 lata i 4 miesiące. Obecnie 96 cm i 13 kg. A starszy na dwa lata miał 86 cm i 12,5 kg. Teraz ma 10 lat i około 145 cm i jest w pełni zdrowy. Uważam,że nie masz się czym martwić, bo jak widać każde dziecko rośnie w swoim rytmie. U was waga odpowiednia do wzrostu, wyniki też ok. Twój syn jest zupelnie normalnym 2-latkiem i wcale nie odstaje od innych.

Gość Mama syna
Ja osobiście na 2 lata miałam 86 cm a teraz 174. I wy wysocy nie jesteście to tym bardziej nic dziwnego, że młody ma taki wzrost.