Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy naprawdę jem za dużo ?

Polecane posty

Gość gość

hej, od jakiegoś czasu mam wrażenie, że jem za dużo. Patrząc na inne osoby wydaje mi się, że one w porównaniu do mnie jedzą bardzo mało a ja wręcz przeciwnie. Podaje wam mój przykładowy jadłospis: Śniadanie: omlet (banan, jajko, 3 łyżki mąki, kakao i trochę sody) na to trochę dżemu (ok. 2 łyżki) drugie śniadanie : cztery kromki chleba posmarowane serkiem śmietankowym a na to cztery plasterki pomidora obiad: makaron (100 g przed ugotowaniem) 4 łyżki sosu pomidorowego i ok. 50 g sera Kolacja: ok. 100 g granoli i do tego czasami jakiś mus owocowy Oceńcie sami: dużo jem czy tylko tak mi się wydaje?

Gość gość
Za dużo cukrow w diecie

Gość wiktoriape
Za dużo może nie, ale zbyt wiele cukrów. Może warto pójść do dietetyka, albo poczytać co najlepiej i w jakich ilościach jeść. Ja od siebie polecam też iqgreen, bo wspomaga metabolizm. Mi się udało zrzucić 16 kilo, a dzięki zielonej kawie i diecie szybciej było widać jakieś efekty.

Gość gość
Zywisz sie glownie weglowodanami. Za duzo. Gdzie sa jakies warzywa???? Warzywa powinny stanowic polowe wszystkiego co wkladasz do ust.

Gość gość
Praktyczni same cukry, śladowe ilości białka, zero zdrowych tłuszczy, niemal zero warzyw. Jesz mało, ale jakość tego jedzenia jest koszmarna.

Gość gość
Ja odchudzałam się całe życie i zawsze ta aga była ruchoma aż do czasu pierwszej konsultacji z dietetykiem. Zapisałam się do www.med-expert.pl na rozmowę z dietetykiem. Pani mi wszystko wytłumaczyła i powiedziała co robię źle. Po wstępnych badaniach rozpisano mi dietę i zlecono mi ćwiczenia 3 razy w tygodniu. Teraz jestem 3 miesiące na diecie i schudłam 12 kilo i to zdrowo.

Gość gość
no, mało nie jesz. O ile omlet na śniadanie jest ok, to już 4 kromki na drugi śniadanie to bardzo dużo. na obiad makaron dość kaloryczny...

Gość gość
JA jem codziennie fastfoody ,bo je kocham. Warzywa i owoce również. Cały chleb mi na dzień nie wystarczy . Oczywiscie oblozony szynka serem majonezem pomidorem np :-)) Mam 25lat 173cm 61kg. Za przeproszeniem żre całe życie, no kocham jeść. I waga stoi w miejscu A dzieńnie ok 5000kcal . Śmieszą mnie te wymyślne diety. Jedź to , jedź tamto. Bo zdrowe. Zdrowe jest to ,co wyrośnie w Twoim ogródku. Pozdrawiam fanatyków ZDROWEGOjedzenia.

Gość gość
12:29- być może narazie masz dobry metabolizm, ale za kilka lat to sie moze odbic na Twojej wadze i zdrowiu no i wyglądzie bo na cerę tez dieta ma wplyw, ale to oczywiscie Twoja sprawa. Ja może nie jestem fanatyczka zdrowego jedzenia, ale uważam, ze na fasfoody czy niezdrowe rzeczy powinno się sobie pozwalać rzadko. A kiedy chce sie schudnac to najlepiej wcale

Gość gość
Zresztą ja też jak miała 25 lat to byłam bardzo szczupła, wręcz chuda, tak jak moja mama w tym wieku zreszta. Wazyłam 47 kilo przy wzroscie 160. Pózniej w wieku 28 lat metabolizm zaczal mi spowalniac i przytylam do 54 kilo. Teraz mam 30 lat i waze 50 kg, ale juz nie jem wszystkiego bez opamietania bo znow bym przytyla. Moja mama tak samo, teraz ma 55 lat i jest przy kosci pomimo, ze w moim wieku byla chuda. Matabolizm niestety z wiekiem czesto zwalnia. Poza tym nasz organizm ma ochote na to co czesto jemy, kiedy przestalabys jesc te fasfoody na poczatku moze byloby ciezko, ale pozniej wcale by Ci ich nie brakowalo bo bys sie odzwyczaila. Tak samo jak ja od slodyczy, kiedys je uwielbialam, a teraz juz nawet nie mam na nie ochoty

Gość gość
*metabolizm

Gość gość
Mój tata też je hurtowo:-) Jest chudy jak patyk. Mama ciągle na diecie A wygląda jak anoreksja :-D ja lubię jeść. Gdy zmniejszyłam kalorie do 1500dziennie myślałam, że się przewroce. Waga mi spadała z dnia na dzień.

Gość gość
12:51- nawet jesli masz genialny metabolizm to niezdrowe odzywianie wplynie na Twoje zdrowie nawet jesli nie teraz to za kilka lat. Bo zdrowie to nie tylko waga.

Gość gość
Wg mnie nie jesz za dużo. Chociaż sporo węglowodanów, ale jeszc przynajmniej tez owoce i zborza, wiec choc nie jest to dieta idealna nie jest tragicznie

Gość gość
za duzo cukru, 100 g musli?! ma pewnie z 20g cukru

Gość gość
nie tyle samo musli, ale głównie chleb i makaron to węglowodany

Gość gość
SAMO MUSLI W 100 G MA ILE KALORII....

Gość gość
Podajcie przykładowy jadłospis ze zdrowymi tłuszczami i białkiem?

Gość gość
Ja dziś zjadłam 2 bułki z makiem, pół paczką, 3 kawy, 1 litr wody, kotlet z piersi kurczaka ziemniaki i mizeria.

Gość gość
Up ss