Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Syn STRASZNIE płacze przy kąpieli!! Jak temu zapobiec??! MAM DOŚĆ..

Polecane posty

Gość gość
owiń synka pieluszką tetrową lub flanelową, będzie czuł się bezpiecznie, powoli zanurzaj w wodzie, zadbaj o odpowiedni nastrój możesz mu włączyć w czasie kąpieli odgłosy odkurzacza, są na youtubie, takie dzwięki kojarzą się niemowlaczkom z odgłosami w brzuszku mamy, więc uspokajają. Jeśli dziecko bardzo źle reaguje to nie musisz go codziennie kąpać w wanience, od czasu do czasu możesz umyć go mokrą pieluszką w fałdkach, takie malutkie dzieci nie brudzą się bardzo.

Gość gość
Tu autorka.... Mąż trzyma go tak prawidłowo, jak do kąpieli pod kark i pod paszkę... Głowa jest wyżej niż pupa, ale nie jakoś mocno wysoko. Uszu mu nie moczymy. Pupą dotyka pieluszki, którą jest wyłożona wanienka. Wody nie wiele, bo pępek dopiero odpadł.

Gość gość
Tą pieluszką mam owinąć brzuszek? Czy razem z rączkami całego? Wypróbuje tego na pewno i dźwięku odkurzacza również...

Gość Pielucha Super pomysl
Owin go całego, tak jak napisałam. Połóż pieluchę, ale tak jakbyś kładła ją w 'romb'. Na środku dziecko. Z lewej strony otuliny na rączki, z drugiej tak samo, od dołu, jakbyś chciała je otulić ta pieluszka. I tak zawinięte wkładaj do wody :)

Gość gość
Mieliśmy ten sam problem i jedyne co działało ( wiem ze zabrzmi to jak szaleństwo) to suszarka. Ja kapalam mlodego a mąż stał i go " suszyl" letnim nawiewem.

Gość gość
Przestan sluchac tych rad i sie denerwowac niepotrzebnie. Moja mlodsza corka tez tak miala! To samo co opisujesz! Pozniej polubiła kapiel i zaczela plakac przy rozbieraniu i wyciagnaniu z wanny. Po prostu nie lubiła być nago. A teraz juz w ogóle nie placze. Przeszło z czasem

Gość gość
Dziękuję bardzo :) dziś nie kąpię, jutro owine w tą pieluszkę. Też mam czasami wrażenie, że nie lubi być nago......

Gość gość
Wiesz dlaczego? Brakujący czwarty trymestr. Książka najszczęśliwsze niemowlę w okolicy

Gość gość
A probowalas specjalnego wiaderka do kapieli? U nas bylo to samo a jak powiedzialam o tym położnemu ze szkoly rodzenia to przyniosl nam takie wiaderko, wlozylismy dziecko iiiii... cisza :D sluzylo nam do 6 miesiaca chociaz ponad stowa za plastiowe wiaderko to sporo no ale chociaz przy kapieli nie bylo placzu. Gdzies czytalam ze to cos jak z otulaniem w kokon, dziecko w wiaderku czuje sie bezpieczniej bo ma dosc ciasno tak jak mialo w brzuchu. Nie wiem jak to jest ale u nas akurat sie sprawdzilo

Gość gość
Około godzinę PRZED kąpielą daj kropelki Viburcol. Zobaczysz, że dziecko się wyciszy i nie będzie płakać i bać się kąpieli.

Gość gość
Hej a może spróbujesz kąpać malucha na takiej specjalnej gąbce kąpielowej? Maluch sobie w tym leży, główka jest podparta, wygodnie mu, a ty szybko go myjesz. U mojego malucha temperatura musiała być wyższa niż pokazywał termometr, bo się wydzierała w wniebogłosy- chyba po prostu musisz poeksperymentować.

Gość gość
NIE CZYTAJ TYCH RAD :O Na takiej gąbce zbierają się tylko bakterie. Taaa Jassssne - kropelki uspokajające przed kąpielą :o to może niech go potrzyma nad gazem? Bo będzie kąpać. Otumaniać dziecko żeby je umyć :o Zobaczysz, że po owunieciu małego pieluszką będzie inaczej. U nas było to samo. Dziecko się po prostu boi..

Gość gość
Hhahahahhahahaha

Gość gość
Tu autorka... Pisze, bo może ktoś kiedyś odnajdzie ten temat i mu to pomoże :) a uratowałyście mi życie... Ostatnie trzy kąpiele to SAMA PRZYJEMNOŚĆ :) Owijamy dziecko pieluszką i dopiero wkładamy do wody. Leży sobie tak owiniete, a ja wtedy myje buźke i główkę. Potem pomału odwijam z pieluszki, a na sam koniec to nawet płukam ciałko wciskając wodę nad dzieckiem z tej pieluszki. I mały ten etap uwielbia najbardziej :D Potem jeszcze wyciskam tą pieluszkę aby nie ciekla z niej woda i ponownie nakładam pieluszkę na ciałko syna. W ten sposób wyciągamy go z wody na ręczniczek i wtedy nie ma kompletnie płaczu przy tym przenoszeniu na ręcznik. Do tej pory przy tym też był straszny płacz mimo, że to blisko :) Dziękuję dziewczyny za pomoc 🌻

Gość gość
Brawo :)