Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie chce rodzic naturalnie!

Polecane posty

Gość gość

Mam depresje i stany lękowe od wielu lat aczkolwiek mimo iz od kilku lat jest okej to podczas ciąży wszystko wróciło, nie chce rodzic naturalnie bo boje się ze jak inne kobiety będę mieć problem z trzymaniem moczu, kalu itd mam dopiero 19 lat. W dodatku jestem drobna, 150 wzrostu i bardzo wąskie biodra, już w 5 miesiącu mam brzuch szerszy od bioder, narazie schudłam w ciąży. Poradzcie coś :(

Gość gość
Halo

Gość gość
jeśli nie chcesz rodzić naturalnie to muszą co rozciąć brzuch bedziesz chodzisz z taką blizną do końca życia :D

Gość gość
Teraz rozcinają pod bikini można zawsze tatuaż walnąc

Poradzcie coś smutas.gif x Idź do lekarza, opowiedz mu o depresji i napadach lękowych, po czym zapewne już nie będziesz musiała rodzić naturalnie... i tyle. Nie ma potrzeby panikować, tylko rozwiązać problem ;) trzymaj się.

Gość gość
11:00 do psychiatry?

Gość gość
A jeśli lekarze w szpitalu pomimo wszystko zignorują to bo powiedzą ze nie ma medycznych przeciwwskazań?( jedynie mam wąskie biodra jak mowilam)

gość dziś Fizycznych może nie być, ale psychiczne też się liczą. Załatw sobie opinię psychologa, daj ją jako podkładkę lekarzowi prowadzącemu ciążę i on odpowiednio już powinien zaordynować (podobnie było w przypadku mojej znajomej z depresją, więc myślę, że i w Twoim nikt nie będzie robił problemów).

Gość gość
Jeżeli nie jesteś w stanie się przełamać to może faktycznie lepiej za wczasu to załatwić. Tylko Przemyśl dokladnie, bo cesarka to operacja, nic dobrego dla organizmu, jeszcze w tak mlodym wieku, kiedy nie wiesz co dalej. Nie czytaj też bzdur o skutkach porodu, ja rodzilam 2 razy sn i jak niemal wszystkie kobiety szybko doszlam do siebie i nie mam żadnej traumy ani skutków ubocznych porodu. Porozmawiaj z lekarzem prowadzacym czy są szanse na poród sn, jeżeli jesteś bardzo wąska to raczej i tak będzie wskazanie do cc a jeżeli nie to sama zdecyduj i albo się przełam albo załatw wcześniej cc. Nie panikuj.

Gość gość
Cc też nie jest fajna. U mnie znieczulenie nie zadziałało i zaczęli mnie ciąć na żywca. Jak się wtdarlam i usiadłam to od razu podali narkoze. Jeśli się boisz to poproś od razu o całkowite znieczulenie bo przy miejscowym też możesz zacząć panikowac.

Gość gość
E tam CC jest bardzo fajne w porównaniu do sn. Ja dostałam znieczulenie w kręgosłup i od razu poczułam się zakręcona jakbym coś wypiła bólu nie czułam żadnego za to było mi wesoło. No później już trochę mniej jak znieczulenie zaczęło puszczać ale i tak nic strasznego

Gość gość
Tak jak ktoś wcześniej radził idz do psychiatry niech ci wystawi opinie,napisze jaki masz problem mniej więcej i daj to ginekologowi który prowadzi twoja ciąże

Gość gość
Nie wiem czy to coś da bo wszędzie chcą w łapę :(

Gość gość
Nie chcesz to nie ródź; to wielki ból i ryzyko zagrożenia życia dla matki oraz niedotlenienia dla dziecka. Powiedz mężowi że ma załatwić ci cesarkę w klinice- Ty masz przeżywać taki ból a on ci na to pozwala? Musi cię bardzo kochać skoro zgadza się na to żeby jego ukochana miała cierpieć przez tyle godzin i narażać życie

Gość gość
14:21 nie mamy tyle pieniędzy zeby sobie pozwolić na płatna cesarke :(

Gość gość
Nie znam zadnej dziewczyny ktora po porodzie nie trzymala kału. Nietrzymanie moczu bywa przejściowe. Porod naprawdę da się przeżyć. Teraz nie rodzi ję juz kilkanaście godzin. Lekarze pomagają. Wiem ze się denerwujesz to normalne. Ja jestem w 2 ciąży i staram sie spokojnie podchodzic do kwestii porodu. Na pewno leczysz się u specjalisty z powodu depresji. Kazdy specjalista musi Ci przed porodem napisac kartkę do szpitala ze nie ma przeciwskazan do porodu naturalnego i cc. Jesli Twój lekarz napisze Ci ze jest wskazanie do cc to wezmą to pewnie pod uwagę. Zagadaj z psychiatrą.

Gość gość
Wiem ze niektóre kobiety dochodzą do siebie po cesarce ale ja mam 150 jestem drobna Nawet w 5 miesiącu, w dodatku jeszcze bardziej schudłam niż przed bo wszystko idzie w brzuch i już jest szerszy od bioder których prawie nie mam. W dodatku mam od boku bardzo wąskie biodra. Czy to można jakoś zmierzyć samemu?

Gość gość
15:52 właśnie z 3 lata nie leczyłam się ani nie odwiedzałam doktorki. . Po traumach które przeżyłam odstawiłam później leki i Medytowałam i próbowałam się sama oczyścić ze złych emocji. Było super aczkolwiek w czasie ciąży wszystko wróciło w dodatku lęki jakieś chore i stres. Nie pomaga to ze ponoć rozrywają mocno kobiety i jak ze świnia się obchodzą..mam nadzieje ze ta starsza kobieta nie jest już na emeryturze bo ona pamięta jak przeżywałam lęki itd

Gość gość
Płacze cały czas i chyba na tej porodówce pierd+olne ich wszystkich czyms twardym bo nie nede chciała urodzić

Gość gość
Nie macie pieniędzy na cesarkę, więc rozumiem że zakładacie że dziecko urodzi się zdrowe- a w przypadku gdy będzie chore to nie będziecie mieć na leczenie?? Co za brak odpowiedzialności i egoizm

Gość gość
Najwazniejsze zebyś współpracowala w trakcie porodu. Jak masz lęki to różnie moze być.

Gość gość
16:01 ja chyba na tej porodówce bym powiedziała ze nie będę przeć i niech s********ja

Gość gość
Ja nie mam depresji a tez najchętniej poddałabym się cesarce, strasznie boje się rodzic naturalnie, a najbardziej kwestii nieprzewidywalnosci bo wszystko się może zdarzyć i ze strace kontrole nad sobą .. a cc to 30 min i po sprawie, no ale nie mam przeciwwskazań wiec trudno - pojde na żywioł , jestem w 39 tc

Gość gość
Co do nietrzymania moczu - może się zdarzyć także przy cesarce, bo związane jest z rozluźnieniem mięśni dna miednicy w czasie ciąży. Można to leczyć, szczególnie jeśli masz dopiero 19 lat - mięśnie i wiązadła na pewno się zregenerują.

Gość gość
21:50 boje się ze będę inwalida po urodzeniu... serio mówisz ze można to leczyc? Jestem zdrowa a nie chce być chora przez jakiś głupi poród !

Gość gość
Up

Gość gość
Może nie będzie tak zle rodzic naturalnie? Ale mam wąska miednice i jak mnie zmusza to pewnie jeszcze popękam cała....

Gość gość
Narazie w 18 tygodniu dziecko mam odwrócone plecami do brzucha mojego i nie czuje ruchów. Jeśli to się utrzyma to będzie pewna cesarka?

Gość gość
Bola mnie plecy ze nie mogłam wstac, jak mój mi palcem zaczął masować kręgosłup to tak zabolało ze myślałam ze mi go połamał aż zawylam. Może odwiedzę jakiegoś lekarza

Gość gość
Idziesz do psychiatry i mówisz o depresji,lękach on wystawia Ci zaswiadczenie ze poród przez CC.