Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyprawka pierwszoklasisty 2018

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, kiedy zaczynacie kompletować wyprawkę do szkoły? Może są mamy, które mogą z doświadczenia coś doradzić? Co warto, co nie? Plecak Hama czy Herlitz? Jakie planujecie/macie i czy są Ok?

Gość gość
Skompletowane juz mam wszystko :)

Gość gość
Ja jestem mamą drugoklasistki, w ubiegłym roku kupiłam dobry tornister hama, teraz już nie będę kupować, jest jak nowy. Kupimy wszystko w sierpniu, przybory polecam astra i milan, kredki bic lub bambino.

Gość gość
Podziwiam. Moje dziecko idzie od września do 1 klasy i jeszcze nic nie ma. Zgubiłam nawet listę z tymi rzeczami, które nauczycielkawczerwcu na zebraniu mówiła, że trzeba kupić.

Gość gość
A tornistry Hama, kupujecie same czy w tym zestawie z workiem, piórnikiem .... ? I czy stacjonarnie czy online? Słyszałam i czytałam właśnie, ze one spokojnie 3 lata wytrzymują. Ja chyba zacznę na początku sierpnia zakupy, jak sklepy zaczną wystawiać. U nas w wyprawce było min. Zeszyty w kolorowe linie, w kratkę, zeszyt do korespondencji, piórnik wyposażony (ołówki, gumka, kredki itp), bloki rysunkowy, techniczny, kolorowy a3i a4, farby, plastelina, teczki, liczydło, worek ze strojem gimnastycznym, obuwie zmienne, stroj galowy

Gość gość
Ile zeszytów ilu kartkowych potrzeba? Ile w linie ile w kratkę? Zebranie dopiero pod koniec sierpnia, wolę kupić wszystko szybciej.

Gość gość
Up

Gość gość
Syn idzie teraz do 2klasy,ale w zeszlym roku nauczycielka kazala kupić zeszyty 16kartkowe. I nie kupuj nie wiadomo ile. Na początek wystarczy jeden. A jak sie skonczy,to przeciez dokupisz. A tak z porad praktycznych,to nie kupujcie wypasionego piornika z milionem gadżetów. My sie na taki skusilismy. A za chwilę sie okazalo ze jest niepraktyczny,ciezki i zajmuje duzo miejsca w plecaku. Najlepszy okazal sie szmaciany. Na poczatek roku dziecku potrzebne sa tylko dobrej jakosci olowki,kredki,gumki,jedna linijka. Długopisy kupiliśmy w drugim półroczu,jak wszystkie dzieci opanowaly sztuke pisania. Bo najpierw wszyscy pisali olowkiem. U nas nie kazano kupować mazakow. Dodatkowo blok rysunkowy.techniczny,kolorowy. Plus farby i plastelina. O rzeczach "ponad normę" nauczyciel informowal na biezaco. Takze nie panikuj. Nie ma tego tak wiele. A zalatwisz to nawet we wrzesniu.

Gość gość
Aaa i plecak kupiliśmy dobry,po roku nie ma sladu uzytkowania nawet. Także mam nadzieje,ze te dwa lata jeszcze wytrzyma

Gość gość
A co to za dobry plecak?

Gość gość
reklama plecaka :D ja mam zwykly kupiony w auchan i tez da rade na następny rok szkolny :)

Gość gość
Nie będę podawac nazwy plecaka,bo mnie zaraz zjada za kryptoreklame. Autorko.porozgladaj sie.podotykaj. zobaczysz ma pewno różnice w materiale.lekkosci i jakosci. Nie ma opcji żeby zwykly plecak z marketu za 50zl dorownywal jakosci do tego za 200-300zl. Chodzi o to jak sie uklada na plecach.zeby właśnie byl dobrze wyprofilowany i lekki.

Gość gość
Serio ktoś pyta ile zeszytów? Mieszkasz na Antarktydzie i robisz zakupy raz na pół roku, że nie możesz dokupić zeszytu w razie potrzeby?

Gość gość
U nas był tornister Hama, dwa lata wytrzymał i teraz sprzedajemy bo jest w bardzo dobrym stanie. Zeszyty napewno do polskiego, matematyki, j. obcego. U nas był jeszcze zeszyt do informacji i jeśli ktoś posyła dziecko to do religii. Wszystkie 16 kartkowe. Plastelina, kredki pastelowe, zwykle ołówkowe, farby i pędzelki, blok zwykły i techniczny, papier kolorowy. Pisali ołówkiem więc długopis w pierwszej klasie był zbędny. Cała wyprawka podpisana była w szkole, zeszyty i piórnik nosił codziennie.

Gość gość
Właśnie co do plecaka. Proszę nie myslec ze tu chodzi o kryptoreklamę. Jestem mamą i z tego co szukałam to prym wiedzie Hama (tu się skłaniam) i Herlitz. Żałuje ze My jako dzieci nie mieliśmy tak fajnych tornistrów :) Dobre opinie widziałam o tornistrach Lego, tylko są mniej dostępne stacjonarnie. Piszcie dziewczyny o swoich spostrzeżeniach :)

Ja mniej niż na firmę, patrzę na jakość wykonania, jeśli chodzi o plecak. Na markowe już się kiedyś nacięłam, jak po 4 miesiącach porozwalały się 3 z 4 zamków. Poza tym, przy wyborze plecaka czy tornistra, warto kierować się np takimi radami - http://123madrzyrodzice.pl/jak-wybrac-plecak-dla-pierwszoklasisty/ . Jak znajdziemy taki pasujący to możemy sporo zaoszczędzić :)

Ja mniej niż na firmę, patrzę na jakość wykonania, jeśli chodzi o plecak. Na markowe już się kiedyś nacięłam, jak po 4 miesiącach porozwalały się 3 z 4 zamków. Poza tym, przy wyborze plecaka czy tornistra, warto kierować się np takimi radami - http://123madrzyrodzice.pl/jak-wybrac-plecak-dla-pierwszoklasisty/ . Jak znajdziemy taki pasujący to możemy sporo zaoszczędzić :)