Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oglądałyście Wołyń wczoraj

Polecane posty

Gość gość

Ja do tej pory nie mogę dojść do siebie..... Koszmar to jest nic w porównianiu z tym co tam się działo...

Gość gość
Jakoś nie chciałam.. jak zobaczyłam jakiś czas temu że ma być w TV to strasznie chciałam go obejrzeć i zaczęłam oglądać dokumenty na YT coś okropnego płakałam na kazdym.. i tak mną to wstrząsnęło że już nie dałam rady obejrzeć filmu

Gość gość
I nasz rząd tam wysłał sadzonki malin, ukraińcy zbierają i zarabiają, a polscy rolnicy mają 1.5zł za kg... rolnictwo padnie, ale Polacy mają to gdzieś.

Gość gość
Szkoda, że mnie rząd nie dał sadzonek malin, musiałam sama kupić i tylko 2 mi się przyjęły, paranoja, jesteśmy biednym krajem, dlaczego mamy sponsorować innych, niech bogate kraje im pomagają. Mnie nasz pieprzony kraik nigdy nic nie dał, a jakimś banderowcom pomaga, czas się wyprowadzić.

Gość gość
I tego biednego chlopca tam spalili, który jest w wieku prawie takim jak mój syn i mój syn też ma na imię Franek... Ja też nie mogę dojść do siebie do tej pory..

Gość gość
Straszny był ten film jak jakiś horror. Szkoda że oglądałam. Nie mogłam spać tak bardzo mi się kręcilo w brzuchu i wymiotować mi się chciało. To było takie smutne. To co się działo w Polsce jest straszne. W Europie. I to że brat był gotowy oddać brata.... Tragedia.

Gość gość
Moj maz bardzo chcial obejrzeć, ale go odwiodlam od tego. Zreszta nie mialabym gdzie wyjsc z pokoju a mamy male dziecko ktore chcac nie chcac co nieco by widzialo. Ja jestem akurat w ciazy, jestem generalnie wrazliwa a tymbardziej teraz, jeszcze ze zdenerwowania zaczelabym rodzic. Nie, moze za kilka miesięcy jak urodze i hormony mi sie ustabilizuja. To ciezki film, zwiastun mnie przerazil. Zreszta sporo czytalam o tych zbrodniach, a co dopiero je zobaczyc, w sensie niby to tylko odtworzenie zdarzen, symulacja, ale człowiek wie ze tak to wlasnie wyglądało. Straszne zbrodnie. Przezywalam ogladajac Katyń a przecież Wołyn to film o dużo ciezszym kalibrze, w Katyniu przynajmniej pozabijali ich "humanitarnie" jednym strzałem, bez znęcania sie, a to co zrobili w Wołyniu to totalne odczlowieczenie, chorzy zwyrodnialcy.

Gość gość
Proponuję wcale nie oglądać. Dla mnie to za straszne. Jak jesteś wrażliwa to nawet nie ma co włączyć

Gość gość
Czemu rząd RP tak pompuje i wspiera tamten kraj ? Co oni dobrego zrobili dla Polski?

Gość gość
też mam nerwy po nim teraz

Gość gość
Ogladnelam tylko początek i nie dałam rady dalej straszny do dziś przeżywam ten film

Gość gość
tylu się ukrów do nas nazjeżdżało teraz więc traktujcie ich jak śmieci na każdym kroku i w pracy też jeśli ich macie .

Gość gość
Kolejny temat założony tylko po to, by dowalić Ukraińcom mieszkającym i pracującym w Polsce. Polak zbierający szparagi u Niemca tylko nad takim Ukraińcem moe się powywyższać i z chęcią przy każdej okazji z tego korzysta.

Gość gość
Dla mnie szokiem było jak przywiązany mężczyznę za nogi i ręce do dwóch koni i go rozerwało!!! :o Albo owineli chłopca w siano i podpalil..... Albo kobieta z tymi flakami na wierzchu :o Moja babcia zawsze mówiła, że Ukraińcy byli najgorsi. Gorsi niż Niemcy i faktycznie :o Jak ogląda się te filmy to Niemcy dali kulkę w łeb i "tyle", a ci dosłownie KATOWALI LUDZI. TORTURY to mało powiedziane...

Gość gość
Jestem historykiem i duzo czytalam co sie dzialo. Filmu nie obejrzę.makabra.ukraincy dokonali potwornych mordow na polakach.nie oszczedzali nikogo.starcow, dzieci.nawet kobiety ciezarne mordowali i torturowali w potworny sposob.nie bede pisac bo tu wiele ciezarnych.cos okropnego.niemcy do nich to byli pikusie.ukraincy rozkoszowali sie rzezią i torturami Polaków.

Gość gość
Dlaczego oni to robili ? w jakim celu ?

Gość gość
19:03 i niemowlak :( Masakra. Dziwi mnie to że niektórzy szukają zemsty za zbrodnie które były bardzo dawno temu. Zamiast czegoś takiego zapobiegać to najlepiej, według niektórych, urządzić piekło niewinnym. W tamtych czasach była porażka. Z każdej strony ktoś coś zrobił i polska była w środku tego wszystkiego. Ale nawet filmie pokazali że sąsiad sąsiadowi oddał byle przeżyć. To jest nie do pomyślenia jak człowiek może tak traktować drugiego

Gość gość
Ukraińcy to najgorsze bydło. Ci tolerancyjni kiedys sie zdziwia jak spotkaja ich na swojej drodze, a oprawcy nie beda sie ukrywac ze swoja natura.

Gość gość
Ogladalam. MASAKRA, to nie ludzie, to potwory.

Gość gość
Pisałam wczoraj na forum uczuciowym o ukraincach. Mieszkam w Mlawie i tutaj jest 35 tys mieszkancow, a u nas ukraincow jest okolo 7 tysiecy. Bardzo duzo nielegalnie. To sa maszyny, a nie ludzie. Do tego zero kultury, oglady osobistej, oni nie maja granic sa wulgarni. Oj duzo by mowic...

Gość gość
Ja też oglądałam. Mało rzeczy mnie potrafi "ruszyć " ale jak widzę krzywdę dzieci to aż mnie trzęsie w środku. Normalnie pod koniec miałam mdłości. Tyle nienawiści wśród ludzi,przyjaciół z dzieciństwa, bo ma inny kolor, bo ma inną wiarę, jest z innego kraju... Szok

Gość gość
To jeszcze nic. Niemowleta nabijali na pale. Wypruwali im wnetrznosci, rozwieszali w izbie i podpisywali: Polska od morza do morza. Albo przybijali za rece do sciany i pisali pod takim dzieciaczkiem Polski orzel. Kobietom ciezarnym w miejsce wyprutego plodu zaszywali rozzazone wegle lub koty. I to nie zginelo w ten sposob kilka osob tylko tysiace. Kazdy Polak powinien zaznajomic sie z tematem Wolynia. Dosc juz unikania tematu. A jesli ktos chce zobaczyc rzeczy straszniejsze, ale za to prawdziwe nagrania niech poczyta o jednostce 731. Rzecz sie dziala rowniez w 2 wojne, ale w Japonii.Mowia, ze straszniejsze niz to co dzialo sie na Wolyniu. A malymi wiezniami rowniez byly tam dzieci. Ja dzisiaj probowalam obejrzec, ale obejrzalam tylko jak kobiecie polewaja na mrozie rece nastepnie w takie cale oblodzone bija z calej sily palka,a na koniec pewien pan sciaga z nich skore jednym pociagnieciem. I wisza takie kikuty z samych kosci. Oczywiscie na zywca wszystko. Film o tyle straszny, bo to sa autentyczne nagrania. Druga wojna to najlepszy dowod na to, ze zlo istnieje. Ja mam niekiedy wrazenie, ze to sam diabel wtedy zszedl na ziemie. Poczytajcie o tej jednostce. W nexus znajdziecie autentyczne zdjecia i nagrania..

Gość gość
Jescze dodam, ze ci 25+ to degeneraci. Jeszcze ci bardzo mlodzi, ktorzy tutaj przyjechali i tam ich nie zdemoralizowali to moze beda ludzie.

Gość gość
Głosujcie na PiS to jeszcze więcej ich będziecie miały w Polsce :O niedługo będzie jak we Francji z Arabami -osobne szkoły, całe dzielnice zdominowane przez przybyszy, etniczne gangi itp.Jak dodać zadawnioną nienawisć to mamy komplet .

Gość gość
Ja lubie Ukraińców . Mamy duzo w pracy i sa spoko . Mili , grzeczni , pracowici . Nie można obwiniać ich o to co działo sie kiedyś .

Gość gość
Byla przeciez sprawa juz, ze ukraince polamali chlopaka. Polamali mu rece i nogi.

Gość gość
Przemówił naród bez skazy, właśnie za to nienawidzę Polaków, czyjeś grzechy widza swoich nie.

Gość gość
I to chodzi, ze POlacy przyznaja, ze nie sa bez winy. Jednak

Gość gość
My sie tylko bronilismy zawsze nie bylo takiej sytuacji, ze chcielismy kogos atakowac i zabierac ziemie