Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

maz przestal dokladac sie do zycia

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Dokładnie :) wszytko zależy kim ta kobieta jest z zawodu i ile moze zarobić. Bo im więcej tym mniej podejścia 'chłop zarabiać, baba w domu'. Ciekawe dlaczego :)

Gość gość
ość dziś Prawdziwy favet daje kobiecie możliwość realizowania się jak ona chce. xx Z calego wywyodu pierwsze zdanie jest prawdziwe :) A co jesli kobieta czuje potrzebe realizowania sie w domu ? A co jesli kobieta czujepotrzebe realizowania sie jako wolnotariuszka np. w schronisku dla psw ? Jesli to w czym sie realizuje nie przynosi pieniedzy ? Albo marne ? Ale daje jej od groma satysfakcji i jest powiedzmy.. pozyteczne dla innych ? Jak wtedy maja dzielic rachunki ? I wlasnie dlatego ,malzenstwo to nie rowno po pol dajemy, tylko wszystko jest wspolne :)

Gość gość
No to przecież napisałam że wtedy facet zarabia i ja utrzymuje. Umiesz czytać? W czym masz problem?

Gość gość
gość dziś Cieszysz się jak głupi do sera a nawet nie umiesz czytać ze zrozumieniem :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Gość gość
iść do sądu z wnioskiem przeciwko mezowi. wniosek o przyczynianie sie do zaspokajania potrzeb rodziny

Gość gość
gość dziś Jak zarabiasz 1200 zł to faktycznie to bardziej rozrywka. Jak zarabiasz 6 tys to już mniej i wtedy aż żal siedzieć w domu i piec ten śmieszny chleb jak możesz mieć 6 tys więcej i kupić z******ty chleb w dobrej piekarni i zostanie Ci jescze 5990 zł. To już wtedy nie jest rozrywka tylko poważny zastrzyk gotówki w budżecie rodzinnym. A jak mimo to siedzisz w domu to gratuluje podejścia do pieniądza. Ja wolabym wtedy nie marnować potencjału zarobkówego i norlanie pracować a nie mieć 'rozrywkę' gość dziś gość dziś Dokładnie usmiech.gif wszytko zależy kim ta kobieta jest z zawodu i ile moze zarobić. Bo im więcej tym mniej podejścia 'chłop zarabiać, baba w domu'. Ciekawe dlaczego usmiech.gif xx Skonczylam studia ekonomiczne,pracuje jako ksiegowa :) I pracuje dla rozrywki,serio. Na pol etatu. Ja nie mieszkam w PL.. i pewnie dlatego mam inne spojrzenie.. Nam 1 pensja spokojnie wystarcza na zycie,a 2 dobre pensje to juz jest wiecej niz dobrze.. Jestem na etapie ze ciesze sie zyciem, a nie zasuwam jak trybik :) Maz tez.. zmienil prace na spokojniejsza, czystsza.. bardziej leniwa.. Teraz to ja mam czas na zajecie sie swoimi pasjami i przekuwanie ich w biznesik :)

Gość gość
Nie do końca skoro pasję przekuwasz w biznesik. Realizuj pasję dla pasji, po co ci kasa. Z tego co piszesz masz inne podejście do życia, ja inne. Niebudowanie kapitału kiedy się ma możliwość i zdolności to dla mnie głupota. Czysta. A księgowa wcale nie zarabia dużo, jeszcze na etatu? Heh :D

Gość gość
10:47 Zarabiam wiecej niz 6/miesiac i uważam ze byloby milo gdyby moj facet zarabial wiecej ode mnie nizeli mniej wtedy mam do takiego ,,wiekszy" szacunek i podziw.Kobiety wcale nie czuja sie z tym lepiej jak zarabiaja lepiej od swojego faceta

Gość gość
Jak facet pracuje i utrzymuje rodzine a kobieta nic nie zarabia to jest ok . Jak odwrotnie to wielkie halo i wykorzystywanie kobiety ..

Gość gość
10:45 Jadasz jeden z******ty chleb w miesiacu? ☺ Tak wynika z Twoich obliczen☺

Gość gość
O matko, przestań mierzyć swoją miarą. Większość mierzy ludzi wg tego jakimi są a nie ile zarabiają. Jaka materialistka. Żal męża.

Gość gość
Nic nie wynika. Nie napisałam że zostaje tyle na miesiąc tylko że po kupieniu jednego chleba.

Gość gość
gość dziś [11:09 Gościu, wróć do szkoły :D

Gość gość
11:09 A kto wychowuje dzieci? No chyba że niania bo obydwoje tak swietnie w małżeństwie zarabiaja ze az zal odstawiac to i wychowywac w najmlodszych latach dziecko.Jeśli koszt wynajecia niani rowna sie wyplacie zony lub zostaja marne gorsze po jej oplaceniu to bez sensu.No chyba ze facet będzie sie bawil z gosposie zupki,kupki itd.

Gość gość
Czemu zakładasz że facet nie może dzieci wychować. Mój mąż umie zrobić wszytko przy dziecku, tylko nakarmić piersią nie może :D ale od czego są butelki. Jak sobie bierzecie kaleki życiowe i c***y to sorry, ale nie narzekajcie później

Gość gość
ość dziś Nie do końca skoro pasję przekuwasz w biznesik. Realizuj pasję dla pasji, po co ci kasa. Z tego co piszesz masz inne podejście do życia, ja inne. Niebudowanie kapitału kiedy się ma możliwość i zdolności to dla mnie głupota. Czysta. A księgowa wcale nie zarabia dużo, jeszcze na etatu? Heh smiech.gif xx kasa sama przyszla.. Po prostu znajomi zaczeli mi placici za to co odemnie brali :) Ja im dawalam za darmo,bo mi sie polki uginaly, a robilam i robilam nastepne :) I tak jakos samo sie rozkrecilo.. Widac my nie mamy potrzeby spania ka kasie.. mamy swoje zabezpieczenia, a wolimy cieszyc sie z zycia juz teraz ,a nie za lat 20.. No, dla mnie te 18,50 euro za godzine to calkiem wystarczajaco :) Mam tylko ACCA.

Gość gość
bo kobiety same nie wiedzs czego chca. krzycza o rownouprawnieniu a same sa najwiekszymi seksistkami. kobieta nie musi pracowac nie musi duzo zarabiac nawet prawa jazdy masa kobiet nie ma. a facet? facet musi. bo ma penisa. ale jak sie napisze baba do garow to oburzenie jak oni smia od kobiet wymagac.

Gość gość
Super, ja się cieszę i teraz i będę za 20 lat :D i jescze moje dzieci skorzystają

Gość gość
I pracuje dla rozrywki,serio. Na pol etatu. Ja nie mieszkam w PL.. i pewnie dlatego mam inne spojrzenie.. Nam 1 pensja spokojnie wystarcza na zycie,a 2 dobre pensje to juz jest wiecej niz dobrze.. Jestem na etapie ze ciesze sie zyciem, a nie zasuwam jak trybik x Ja nie bardzo rozumiem układ typu ; ja cieszę sie zyciem, pracuje dla rozrywki, nie zasuwam...ale mąż, którego niby kochacie ma nie mieć czasu na cieszenie sie zyciem, zapiertalać jak trybik zasuwać itp i nie macie z tym problemu. Mnie cieszyłoby gdybyśmy oboje mieli troche czasu na wytchnienie i cieszenie się zyciem, dlatego nie pozwoliłabym zeby maż sie zatyrał. Oboje pracujemy, zarabiamy podobnie, ja minimalnie wiecej, razem utrzymujemy dom, każde ma tez cześć wypłaty na swoje potrzeby i zainteresowania. Dzięki tem że oboje pracujemy to żadne z nas nie musi brać nadgodzin, kombinować, , mamy czas na odpoczynek, cieszenie sie soba i zyciem. I dzie,iki temu mam nadzieję ze mąż w dobrym zdrowiu i formie dotrwa do naszej wspólnej starości a nie padnie na zawał czy wylew. Oczywiście, może mu sie coś stać, mi też, ale przynajmniej wiem, że w jakiś sposób dbałam o to zeby miał w zyciu cos wiecej niz zapierdziel.

Gość gość
11:15 Nie uwazam ze facet nie umie zaopiekowac sie wlasnym dzieckiem tylko uwazam ze ktos to dziecko utrzymac musi i wyrobic na butelki,pampersy i dom.Jeśli zamienilas sie rolami i to ty pracujesz a maz zajmuje sie malenstwem to twoja sprawa

Gość gość
to daj mu do zarcia tylko suchy chleb na oboad a sukinsyn zaraz bedzie dokladac - w moich filmikach o moim zyciu w USA sa polskie napisy trzeba uruchomic na dole w prawym roguwww.youtube.com/watch?v=DMOjUJIN5yU

Gość gość
11:23 ŚWIĘTA RACJA

Gość gość
gość dziś oczywiście że uważasz bo to wynika z twoje posta o tym że ojciec się będzie 'bawić' w zupki, kupki. Dla ojca to zabawa, a dla matki to już nie? Ona musi na serio, on dla zabawy. Aha

Gość gość
I co ma moja 'sprawa' co to za zwrot w ogóle? Dałam tylko przykład ze facet umie i chce i żebyś nie wrzucała wszystkich do jednego worka fajtlap i cip

Gość gość
Czyżby ta p***bka mama Julki o Antosia przybyła?

Gość gość
Bo kobiety z prowadzenia domu zrobily rzecz wielce trudna i niemozliwa do wykonywania przez faceta. Straszyly chlopow iloscia ciezkiej i trudnej pracy by nie musiec pracowac zawodowo. Okazuje sie jednak ze faceci z powodzeniem moga byc Panami Kurami i kobiety stracily argumenty.

Gość gość
11:37 Bo facet jest od utrzymywania rodziny jak dziecko jest malutkie a nie od karmienia butelką.Malenstwo powinno byc przy matce w pierwszym okresie życia a nie ze kobieta do pracy a on zostanie z dzieckiem.Co innego gdy po pracy pomaga przy opiece-szacun.Tyczylo sie innego posta i na to odpowiedzialam gdzie obruszony facet napisal cos w stylu ze tylko on ma zarabiac a kobieta nic to jest dobrze zazwyczaj jak w gre wchodzi dziecko to tak uwazam choc to nie tak ze kobieta nic nie zarabia bo praktycznie wszystkie maja macierzynskie i uczestnicza tymże w budrzecie rodzinnym

Gość gość
Po 1.Nic Ci do tego czy karmione butleka czy piersią. Można karmić odciagnietym. Po 2. Ojciec jest tak samo ważny jak matka, matka jest potrzebne do ciąży i do karmienia piersia JEŚLI karmi persia. Ojciec test TAK SAMO WAŻNY. Po 3.patrz punkt 2.

Gość gość
Praktycznie wszystkie mają macierzyńskie? Na jakim świecie ty żyjesz.

Gość gość
Jakos moj nie chce być kura domowa :-) Czasem zdenerwuje się w pracy ale woli pracowac niz ,,nic nie robić " w domu buhahaha