Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Życiowe Sprawy

Związek z chorym na BORELIOZĘ

Polecane posty

Witajcie. Chciałam Was prosić o opinię w następującej sprawie, pytanie raczej do kobiet: czy weszłybyście w związek / zawarłybyście małżeństwo z mężczyzną chorym na chorobę potencjalnie przenoszoną drogą płciową? Chodzi o BORELIOZĘ. Lekarze nie są zgodni co do tego, czy tą chorobą można się zarazić w ten sposób, ale istnieją badania, które wykazały, że te bakterie są obecne w s*****e i podobno zdarzają się przypadki gdy np. chory mężczyzna zaraził kobietę, ale nie zawsze tak się dzieje, trudno stwierdzić dlaczego niektórzy się zarażają, a inni nie, ale taka możliwość istnieje, tak twierdzi stowarzyszenie zrzeszających ludzi chorych na tę chorobę. Czy podjęłybyście takie ryzyko z miłości czy raczej po dowiedzeniu się, że mężczyzna może Was zarazić, nie wchodziłybyście w bliższą relację? Oprócz bakterii borelli ma też jakieś inne bakterie zaraźliwe drogą płciową, którymi już mnie zaraził i ja musiałam wziąć antybiotyki, ale chyba za krótko brałam, bo nadal mam objawy i muszę ponownie iść na badanie i do lekarza, a on nie chce się leczyć tradycyjną medycyną, jest przeciwnikiem leczenia antybiotykami, leczył się jakieś dwa miesiące antybiotykami kilka lat temu na boreliozę, gdy miał poważne objawy tej choroby i szukał ich przyczyny, lekarze nie poznali się na tym, sam ustalił na co jest chory i wziął antybiotyki, ale nie doleczył boreliozy do końca i nadal ma przeciwciała i teoretycznie może zarażać... Choć wielu lekarzy nie zna się na tej chorobie i twierdzą, że jest zaraźliwa tylko od kleszcza, a to podobno nie jest prawdą... Krętki borelli są obecne w s*****e i innych płynach ustrojowych... Obecnie stosuje zioła, ale badania wychodzą mu złe, choć objawów raczej nie ma.

Gość gość
To nie rak i to nie wyrok trzeba się leczyć.Nie jesteś leżący ani na wózku bezradny wymagający pomocy .To w miłości nie przeszkadza,ludzie nieświadomie zarażają np.hiv i co wtedy?

Chyba nie masz pojęcia o tej chorobie... Napisałam, że on nie chce się leczyć antybiotykami, a to jedyne w miarę skuteczne leczenie w tej chorobie... To choroba wielonarządowa, mogąca nieleczona prowadzić do inwalidztwa i przedwczesnej śmierci. To nie jest rak, ale to jest wyrok. Polecam film "Under our skin".

Gość gość
Przedawnionej boreliozy po czasie nie wyleczysz już antybiotykami mimo wielotygodniowego leczenia.

17:27 no właśnie, i co wtedy? da się bezpiecznie żyć i współżyć bez zabezpieczenia z facetem chorym przewlekle na boreliozę?