Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zwrot pieniędzy

Polecane posty

Gość gość

Witam Wszystkich. Ma mały problem i może ktoś z was będzie umiał mi poradzic i doradzić co w tej sytuacji zrobić.Mianowicie,jakiś czas temu pożyczylam Znajomemu(który prowadzi swoją firmę) bezinteresownie pieniądze.Niestety do dnia dzisiejszego nie mogę sie doprosić o zwrot moich pieniędzy Za kazdym razem kiedy się o to dopytuję to tylko zbywa mnie śmiesznymi wymówkami: - że zaraz zrobi przelew -że zaraz zleci przelew swojej ksiegowej -że czeka na zwrot nadplaconego podatku z urzędu skarbowego -że dostał bardzo duże dofinansowanie z uni europejskiej -że buduje dom -że biuro mu okradli -że mial jakies operacje itp itd Zamiast poprostu honorowo się przyznać że w ogóle nie chce mi oodać tych pieniędzy. Kwota nie jest mała,żebym mogła tak sobie odpuścić.Niestety nie mam wystarczających dowodów żeby pójść z tym do sądu,dowiadywałam się u prawnika Więc,zastanawiam się czy by nie napisać listu z prośbą do Jego żony,żeby porozmawiała z mężem lub jakoś na niego wpłynęła ,żeby w końcu oddał mi te pieniądze.Pozatym pierwszy raz jak mu pożyczyłam kasę to podał własnie konto swojej żony,żeby uniknąć płacenia podatku. Co o tym pomyśle sądzicie?

Gość gość
No to nagrywaj te rozmowy cz6 zbieraj maile gdzie mowi ci, źe odda, to dowod...

Gość gość
mam smsy. ale gdzie mogę to wykorzystac?