Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozumiemy się bez slow

Znamy się tylko z widzenia

Polecane posty

Gość Rozumiemy się bez slow

Witam mam taki problem (pisze na szybko więc może trochę wyjdzie bez sensu) - od dwóch tygodni jestem w nowej pracy, za granicą. Od pierwszego dnia spodobała mi się pewna dziewczyna, pracowaliśmy obok siebie i praktycznie od razu wpadła mi w oko. Jest taka wesolutka, figlarna, radosna. Do czego jednak zmierzam ja zupełnie nie znam Jej języka, Ona oczywiście nie zna też polskiego. I tak sobie zerkam na Nią i zauważyłem że Ona zaczyna zerkac na mnie, zauważyłem też że jak się witam (hej, hello czy co w tym stylu) to Ona dosłownie czeka na to - ale na tym nasza komunikacja się całkiem kończy. Często też jak jest w mojej obecności to jest głośna zachowuje tak by być widocznym - tak ja to odbieram , codziennie też coraz bardziej się stroi - nie wiem może taka jest na codzień. I co dalej? Doradzcie

Gość Znamy się tylko z widzenia
Ktoś doradzi?

Gość gość
Podobasz się jej. Trudna jednak sprawa z tą barierą językową. Jednak dla chcącego.....Pamiętam egzaminy wstępne na ARTw Olsztynie. W akademiku w Kortowie obok mojego pokoju po sąsiedzku mieszkały młode Węgierski, które przebywały na praktyce. Ja mieszkałem z trzema innymi chłopakami. Wtedy jeszcze wstydziłem się dziewczyn i te Węgierki mnie nie obchodziły. Jeden z Ch) opak9w z pokoju był odważny i zaczął z jedną z nich flirtować. Języka węgierskiego nie znał, ale dogadywali się po rosyjsku. Potem te Węgierki wciąż go wyciągały z pokoju.On z jedną z nich potem całował się i się pieścili. Przeżył wakacyjną przygodę. Żałowałem,że ja byłem taką nieśmiałą pierdołą gdyż te Węgierki miały ochotę zapoznać pozostałych chłopaków z naszego pokoju, ale nikt z nas się nie odważył oprócz tego jednego.

Gość gośddć
Uppp

Gość Znamy się tylko z widzenia
Dzisiaj Jej nie było....

Gość Nie rozumiemy się bez slow
Minęły 2 tygodnie. Przez tydzień Jej nie było (pewnie urlop) Sądziłem że już nie wróci :( W poniedziałek przyszła i udawała że mnie nie widzi, wtorek tak samo i trzymalismy się na odległość. Cechą charakterystyczną jestem z Polakami i Polkami to mnie nie widzi i się nie przyznaje, tak samo jak Ona jest ze swoimi. Jestem zniesmaczony i zazenowany. Jak jesteśmy sam na sam to się gapi prosto w oczy. Sama pierwsza nic się nie odezwie, nie przywita a jednocześnie czeka aż ja coś - tylko niby co ja mam, ja ją nawet nie znam kilku słów. W środę przed pracą przed wejściem na hale czekamy my sami Polacy na otwarcie drzwi na karte- nie wszyscy mają, my Polacy oczywiście nie, Ona też nie ma, czekamy ja Hello - spięta na maksa, hak nigdy. nic. Cisza. Koleżanka chyba coś się połapala- raz na nią, raz na mnie ;) Potem po kilku godzinach, przyszła na moje stanowisko - serio! Coś szuka, coś chce - ja nie wiem o co chodzi... poszła sobie. Wczoraj, stoję sobie przed pracą już na hali, z resztą Polaków, o idzie :) i skręca 5 metrów przedemna - o kurrrw**** potem cały dzień się unikamy, kilka razy ja widziałem odwracam wzrok, pierd*****le takie coś, wściekła na maksa. Potem jeszcze na kantynie siadla sobie za mną z elitka - udaje oczywiście że mnie nie widzi, nie zna i dobrze - UJ z toba

Gość gość
Problem,ze ona nie zna angielskiego a ja koreańskiego

Gość Nie rozumiemy się bez slow
Hahaha - znacznie bliżej, znacznie bliżej. Swoją drogą jestem naprawdę zniesmaczony bo to wręcz taki rasisizm :( i to z Jej strony :( niby tutaj takie multi kulti ale my Polacy na zakładzie jesteśmy jak robole drugiej kategorii. Rządzą Turcy, cała masa jest różnych ciapakow i Murzynow i jest naprawdę przyjemna i miła atmosfera(!!) ale my Polacy jako zatrudnieni przez zewn agencje to na samym dnie i z najniższym stawkami, bo oni za tyle nawet by tutaj nie przyszli. A bez Nas to wszystko by stanęło. A Ona jest tak naprawdę też robolem jak i ja- tyle że z wyższą stawka, taka prawda, szczerze to wolę robić co robię niż cały dzień ganiac jak Ona. Swoją droga tak na marginesie sami Polacy sobie tu robią zła opinie - typowy Polak to żulo robol zapity i od którego wieje papierosami jak z komina. Idziesz ulica i daleka poznasz Polaka, i oczywiście podstawowe słowo ku.. ku.... A Polki jak wolne to dosłownie każda klei się do 'sniadych' i czarnych - zupełny brak jakichkolwiek hamulców i potem co się dziwić jak traktują nas jak drugiej kategorii

Gość Przykre
Smutne i