Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Psy ras dużych i olbrzymich

Polecane posty

Gość gość

Witam! Czy są tu mamy posiadające psy ras dużych i olbrzymich? Jakie to rasy i jakie są w kontakcie z dziećmi (to kluczowe dla mnie, więc pytam na forum wychowywaniu dzieci)? Posiadam czarnego labradora dość sporej budowy (nie ma nadwagi, ma wcięcie w talii zgodnie z normami rasy) i zastanawiam się nad powiększeniem rodziny. Chętnie wzięłabym jeszcze większego pieska. Znacie łagodne, odpowiednie dla domu z dziećmi rasy? A może jest tu ktoś kto posiada wilczarza irlandzkiego?

Gość gość
Dog niemiecki, takiego mam i jest łagodny, ale zmieniła bym kolejność decyzji. Najpierw dziecko , a później pies szczeniak.

Gość gość
Ja mam łajke syberyjska ale planuje za ok 2 lata kupic malamuta albo owczarka belgijskiego. Sa piekne,ogromne i przyjazne. Moja łajka jest tez duza,na pewno wieksza od labradora. Jest to pies przyjazny,skory do zabaw,kocha dzieci,dzieci kochaja jego.

Gość gość
Jesli mozesz izolowac psa i dzieci to pewnie, ze tak.

Gość gość
izolować? nigdy w zyciu.

Gość gość
Polski Owczarek Nizinny...Polecam!

Gość gość
Bernardyn. Bardzo przyjazny.

Gość gość
Duży szwajcarski pies pasterski- bardzo kochany, uwielbia dzieci dorosłych również

Gość gość
Szwajcary są cudowne, jednak cena mnie odstrasza :(

Gość gość
Wilczarz irlandzki się nadaje, jak najbardziej. Tylko musisz patrzeć pod nogi, żeby się z dzieckiem na rękach nie przewrócić przez psisko. Lubią bliski kontakt z człowiekiem, kładą się pod nogami. Znam je głównie z wystaw psów i z poczekalni u weterynarza, szczerze mówiąc, ale żaden właściciel nie narzeka. Właśnie w poczekalni opowiadała mi właścicielka, że zdarza jej się przewracać przez psa. Te psy są miłe dla dzieci i nie reagują na zaczepki małych psów. Mam rottweilera i owczarka niemieckiego, nie mam dzieci, ale moje psy lubią dzieci od sąsiadów i kuzynek. Bardzo uważamy, nigdy dziecko nie może zostać samo z psem ani na chwilę. Z dużym czy małym. Dopiero jak jest większe i odpowiedzialne

Gość gość
Tak takie trzeba odizolowac. No chyba, ze chcesz narazac wlasne dziecko. Historia dzieci z Łomii tragicznie się skonczyla.

Gość gość
gość dziś Tak takie trzeba odizolowac. No chyba, ze chcesz narazac wlasne dziecko. Historia dzieci z Łomii tragicznie się skonczyla. xx Nie wypowiadaj sie w temacie o którym nie masz pojecia. Jesli masz psa, to własnie pies takich ludzi jak ty jest najczęstszym uczestnikiem tragedii z dziecmi..

Gość gość
Co za głupoty. Psy się socjalizuje, a nie izoluje. Potem taki dziki pies zgłupieje, niczego nie rozumie i atakuje. Dzieci, koty, małe psy. Tak to wygląda. Jakiś nieodpowiedzialny człowiek sprowadza do domu psa, który nie miał kontaktu z dziećmi, w dodatku w typie rasy, a nie rodowodowego. Nieszczęście na własne życzenie. Moje psy nie atakują hałaśliwych i biegających dzieci. Od małego wiedzą, że dzieci tak robią. Socjalizować i zasada ograniczonego zaufania, jak za kierownicą

Gość gość
Dokładnie tak. Nie wszystkie psy lubią dzieci tak samo jak nie wszyscy dorosli. Odpowiedzialny rodzic i opiekun wybierze takiego psa lub taka rasę, która jest łagodna w kontakcie z dziećmi lub nauczy psa jak zachowywać się przy dziecku, a dziecko jak zachowywać się przy psie. Facet z Łomii wziął tego ASTa dobrze wiedząc, że pies nie toleruje dzieci. Czemu to zrobił? Bo miał pseudohodowlę! Pies mial służyć do krycia suki, co zresztą zrobił, a przebodźcowany rzucił się na dzieci. Niewinne dzieci i niewinny pies cierpią przez DEBILIZM kolesia, który chciał być Januszem biznesu i dorabiać na krzywdzie zwierząt.Dlatego pamiętajcie: tylko hodowle ZKwP FCI. Nie jakieś Stowarzyszenia ch*j wie czego. Rasy wielkie są łagodniejsze niż te wszelkiej maśco szczekline pokurcze.

Gość gość
Dzieci dziecmi ale najważniejsze jest chyba jakie warunki stworzymy takiemu olbrzymowi bo jak mieszkamy w bloku to możemy o tym zapomnieć. Najlepiej iść do weta i on nam doradzi jakie sa najlepsze dla dzieci. My mamy dobermana i pies świetnie dogaduję się z dziecmi. A do weta chodzimy tu http://www.weterynarz.pila.pl/kontakt.

Gość gość
Leonberger- mam takiego olbrzyma i jest przekochany, bardzo spokojny i cierpliwy