Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Corobici jak

21 lat, co mam robić? Kto ma rację?

Polecane posty

Gość Corobici jak

Cześć, piszę żeby poznać opinię kogoś z zewnątrz kto nie jest emocjonalnie związany z sytuacją. Mam 21 lat. Studiuję. Utrzymują mnie rodzice,ja dorabiam sobie na wlasne przyjemności udzielając korepetycji, ale na chwile obecna nie byłabym w stanie sie z tego utrzymać. Mam chłopaka, dla ktorego muzyka jest bardzo ważna. Co roku od kilku dobrych lat jeździ na Woodstock. Chciałby abym pojechała tam z nim. Niestety kiedy powiedziałam o tym rodzicom w domu rozpętała sie afera. Moi rodzice uważają ze jest to miejsce dla ćpunow i degeneratow. Na pewno nie dla mnie i nie ma szans ze mnie tam puszczą. Zagrozli nawet odcięciem wsparcia finansowego... Chlopak niezadowolony,mowi ze jestem dorosla i rodzice nie maja prawa mowic mi co mam robic. Rodzice niezadowoleni, ze w ogole wpadlam na pomysl aby jechac w takie miejsce. co bym nie zrobila ktoś będzie wsciekły. Z jednej strony rozumiem rodziców, a z drugiej rozumiem mojego chlopaka. Ale nie wiem co mam robić. W jaki sposób wybrnąc z tej sytuacji. Mam nadzieję, ze podpowiecie mi co mam zrobic. Bo ja nie wiem...

Spytaj rodziców, czy zamiast na Woodstock moglibyście razem sobie pojechać gdzieś indziej (wybierz przyzwoite miejsce), i mimo wszystko jedźcie na Woodstock, skoro tak bardzo chcesz. A następnym razem lepiej poznaj poglądy swoich rodziców, nim zaczniesz z nimi rozmawiać (btw, pieniądze na ten wyjazd przeznacz swoje, oczywiście).

Gość gość
Chyba znasz swoich rodzicow na tyle ze wiedzialas jak zareaguja....na twoim miejscu zmyslilabym ze jedziecie sobie gdzieś na te 3-4 dni odpocząć.Teraz to juz sobie zamknelas drogę.I tak źle i tak niedobrze.Ale chyba nie masz wyboru skoro jesteś na ich łasce .Swoja droga chyba nie jest tam tak źle,mam znajoma która zabiera swoje 3 letnie dziecko :)