Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500 plus decyzja. Kiedy pierwsza wyplata?

Polecane posty

Gość gość

W poniedzialek złożyłam wniosek o 500 + w związku z utratą pracy i przejsciem na zasilek dla bezrobotnych. Kiedy moge spodziewać się decyzji i pierwszej wypłaty? Od razu po otrzymaniu pozytywnej decyzji czy dopiero miesiąc po czyli pod koniec września? Wiem, że będą mi nadplacac za lipiec tylko chcialabym wiedzieć czy dostane juz koncem sierpnia za 2 miesiace i normalnie we wrzesniu juz czy dopiero we wrzesniu przyjdzie przelew za 3 miesiące? Jak to u was było? X Hejty proszę sobie darować, szkoda czasu, mam to w nosie ;)

Gość gość
Oni tak najpierw ściągają papiery i wszystko sprowadzają . Jeśli miałaś wcześniej na 1 dziecko to przy okazji sprowadza wstecz .

Gość gość
20:21 Nie bardzo rozumiem? Co niby będą ściągać i sprawdzać? Bo wszystkie dokumenty ja zanosilam osobiscie. Czyli pit za 2016 i wszystkie umowy za zeszły i bieżący rok. Plus jeszcze wyrok alimentacyjny oraz zaswiadczenie z PUP, ze jestem od 10 lipca zarejestrowana z prawem do zasiłku.

Gość gość
Up

Gość gość
Urzędnik nie udzielił Ci takich informacji?

Gość gość
Babeczka chyba była nowa bo bardzo slabo zorientowana. Wiem tylko, ze decyzja ma byc do miesiaca czasu od złożenia wniosku. Zastanawia mnie czy np. może byc juz za 2 tygodnie? I wtedy wyplata 20 sierpnia. Miałam podobna sytuację rok temu, ale za cholere nie pamietam jak to było... :/

Gość gość
Do roboty a nie lapy wyciagac po cudzą kase!!

Gość gość
Jaką cudzą, Czubbbbie? :)? Kto sponsonsoruje Twoją rentę np, czy emeryturę rodziców ?

Gość gość
Ja jeszcze nie dostałam od jesieni ani grosza ani żadnej decyzji...!

Gość gość
A jak to jest. Mialem 500 plus na dziecko potem zostalo wstrzymane czyli od pazdziernika 2017. Zona jest na urlopie wychowawczym bezplatnym ja pracuje za granica doataje rodzinne ale pomniejszone o 500 zl poniewaz zona jest zatrudniona i pierwszensto ma polska do placenia tego 500 kobieta w urzedzie powiedziala ze bedzie przyznane na 100% tylko ze mija juz prawie rok. Tak dziala urzad w Nowym Saczu dramat.

Gość gość
Ja dostalam decyzje ekspresem bo po 2 tygodniach. I zaraz 20 mialam kase na koncie.

Gość gość
A od przyszłego roku podwyzka płacy minimalnej, na rekę będzie to podobno 1613 zł. Podobno idealnie dobrana, zeby osoby samotnie wychowujace dzieci sie nie załapały na 500 plus