Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca sprzatanie w mcdonalds? Czy pokojowka lub zmywak?

Polecane posty

Gość gość

W poniedzialek moge podpisac umowe w maku. Nie jako zwykly oracownik tylko bede odpowiadac za samo sprzatanie. Mam 20 lat i nic lepszego nie mam do wyboru a musze szybko podjac prace... mam jeszcze ew do wyboru prace na zmywaku za 8/h lub jako pokojowka. Jednak sprzatanie w mcdonalds to najlepsza opcja choc musze ponad 40 minut isc pieszo bo nie ma polaczenia. Wie ktos jak dokladnie to wyglada? Czy generalnie taka sprzataczka ma gorzej niz zwykli pracownicy? Wiem ze taki pracownik ma najgorsze rzeczy do roboty jak sprzatanie kibli itd ale nie przeszkadza mi to .. prosze doradzic :)

Gość gość
Sprzątanie ? zniżasz się do poziomu podłogi, nie masz wykształcenia ? Lubisz szorować obesranie i osikane publiczne sracze ?

Gość martusietks
Nie bedziesz sprzatac tylko zap... przy obsludze. Ja sie juz nabralam tez chcialam isc do maka na sprzataczke a okazalo sie ze musze z ludzmi rozmawiac tzn obslugiwac klientow a nie lubie bezposredniego kontaktu moge pracowac z ludzmi ale nie lubie rozmawiac

Gość gość
Mam wyksztalcenie srednie, tak jak pisalam nie mam innego wyboru narazie... z tego co wiem bede tylko sprzatac robia to tez zwykli oracownicy ale najgorsze zostawiaja dla mnie :/ nie mam problemu z praca z ludzmi zreszta podczas sprzatania tez mam z nimi stycznosc

Gość gość
Nie lubie szorowac kibli ale to i tak lepsza oferta niz zmywak 8/h po 10 godzin plus 2 nieplatne sprzatanie sali.. mcdonalds to tez fatalna praca ale przynajmniej wiem ze zaplaca . Ciezkiej pracy sie nie boje :)

Gość gość
Ja pracowalam w maku i powiem ze Zapier dol nieziemski ale przynajmniej nie musialam sprzatac kibli :) choc widzialam co tam sie dzieje. Ludzie tam to bydlo szczaja po podlodze, sraja na deske a czasem nawet obok muszli :( nie wiem jak to mozliwe nawet haha kiedy ja to zobaczylam odrazu mialam odruch wymiotny i ucieklam a sprzatala to mloda dzieczyna jak ty miala chyba kolo 25 i strasznie bylo minjej szkoda, miala praktycznie lzy w oczach probowala powstrzymac placz i odruch wymiotny. Ale az tak czesto sie to nie zdaazalo natomiast trzeba kible czyscic nawet kilkanascie razy dziennie zawsze sa zaszczane i niezle smierdza.

Gość gość
Ile jeszcze zalożysz takich samych wątków autorko?

Gość gość
Gruby spocony chu j wam w morde wszystkie tepe dziewuchy w mcdonaldzie xd nie wiem jak mozna tam pracowac to przeciez praca dla podludzi. Niewolnicy z tym że ci nie mieli nic do gadania a wy idziecie i jeszcze niektorzy mowia ze nie jest tak zle hahahahahaa z********anie jak maszynka za 1,5 k . No ale faktycznie po czyms takim przyjma was na produkcje gdzie bedziecie zapoeedalac tak samo ale za 1.6k podludzie! A ty jescze kible chcesz szorowac na kolanach w wieku 20 lat ? Haha mowie ci jak zaczynasz jako sprzataczka to tak tez skonczysz. Zawsze jak jestem w maku specjalnie naszczam na podloge zebyscie sie nie rozleniwily i nasmiece pod stolem

Gość gość
To drugi wątek w tej sprawie z tym ze pytam glownie o sprzatanie w mcdonaldzie

Gość gość
Chuda mloda zgrabna calkiem ladna mysle.tez mi jej bylo bardzo szkoda.. nie wiem jak mozna sie do tego zmuszac za marne grosze ja bym sie porzygala zreszta ona tez byla bliska i widac bylo ze powstrzumuje placz. Na zmywaku nikt nie nasra na talerz przynajmniej xd

Gość gość
Mazowszanin - mysle ze oni wszyscy to przegrywy z metalnoscia niewolnika tak jak kolezanka wyzej pisze zmuszaja sie do najgorszych rzeczy i zap*****lou za marne grosse bez perspektyw

Gość gość
W tego typu restauracjach przewija sie dziennie mnostwo osob i kazdy z nich przy okazji skorzysta a niestety takie sa wymogi zeby toaleta i restauracja byla caly czas perfekcyjnie czysta co jest nie wykonalne wiec to faktycznia najgorsza z najgorszych robot

Gość gość
Dlaczego taka mloda dziewczyna i to calkiem ładna jak mowisz nie zostanie prostytutka? Mowie to calkiem serio, za godzine pracy dziennie dostanie wiecej niz za caly dzien harówki w mcdonaldzie. Badzmy szczerzy gowno prawda ze zadna praca nie hanbi a dla mnie taka prostytutka jest lepsza od dziewczyny szorujacej kible w maku. Jak wyzej kolezanka napisala zmusza sie do sprzatania obsranych kibli ze łzami w oczach i powstrzymuje sie od rzygania , caly dzien musi rowno z********ac a zarobi w dzien 70 zl podczas gdy w godzine moze zarobic wiecej a nie bedzie to gorsze od sprzatania w makdonaldzie.

Gość gość
To prawda taka praca to najgorszy wstyd najgorsza harowka i najgorsze zarobki

Gość gość
Ciezka uszlachetnia a ta jest najciezsza wiec super

Gość zyczliwa 30 stkaa
autorko.Zadna praca nie hanbi.za to W macu napewno ci dadza umowe i zapłacą.Jakbym miala noz na gardle te zbym poszła.:P Na sprzataczki szukaja osob z wykszt,podstawowym lub niepenym podstawowoym.DLAczego ty nie szukasz lepszej roboty?masz moze status studentki?z tym jest latwiej... Naprawde dobrze sie bedziesz czuła jak znajomi jedzacy fastuda cie zobaczą?Jak bedziesz musiała chodzic miedzy stołami pelnym i gosci ,myc mopem pod ich nogami,wymieniac worki na smieci.Myc te obesrane kible?zagladac di kibl ameskiego co 6 minut?zamiatac papierosy z ulicy?SPojrzysz znajomym i sasiadom w oczy?podnosic smiecia rzuconego ci pod nogi przez pijanego goscia? Na zmywaku i restauracji -jest prywaciarz i czesto nie wypłaca,nie daje unmowy i wyamaga darmowego okesu probnego. Bylam na zmywaku i dam jest mordercza harówka w kuchni nagrzanej do 500* stopni masz co sekunde sterte naczyn...myjesz myjesz.,zaladowujesz...otwierasz wyjmujesz...a tu znowu 200 talerzy przynoszą.Naprawde wieczorem lub w wkend mozna umrzec na zawał ze zmeczenia.Bo kazdy w kuchni sie drze ze brkauje mu talerza. Sprzatanie w maku to TYKO sprzątanie w macu.Nie postawią cię na kasie absolutnie...Bedziesz robolem "przynies wynies pozmaiataj"Kazdy z 20 pracownikow bedzie tobą gardził. 1.sprzatanie sali,stoly,podlogi,kosze. 2.sprzatanie parkingu 3.sprzatanie kibli.meski i damski 4.mycie garów.,sprzetów. nic innego.

Gość gość
Oczywiscie ze najem sie nieziemskiego wstydu kiedy zobacza mnie znajomi ale nie mam wyjscia, nie mam statusu studenta i szukam pracy na stale wydaj sie to byc dobra opcja, w poniedzialek podpisuje umowe choc jeszcze sie wacham, faktycznie sprzataczka jest tam najnizej w hierarchi, najgorsze i najciezsze rzeczy do zrobienia... ale coż

Gość gość
Niestety ta praca akurat hańbi gorszego wstydu nie ma

Gość onaaaa82
najnizsza stawka za godzine...to 13 zl bruto/10zł na rekę. Wiec to wcale nie jest tak zle...Nie nazwyajcie tego marne grosze. Pare lat temu placili 5-6 zł...Pokojowkom nawet 4,70 za godzine!!! Zarobisz dziennie 80 zł. Jedyny plus tej pracy...to ze masz wlasne tempo pracy,mozesz to robic pomału bez nadzoru... i nikt nad toba nie stoi z batem jak w hotelu czy zmywaku.W hotelu masz norme na 14 pokoi dziennie. A tu twoje tempo zaezy od kuttury kientów...

Gość gość
No bez przesady! To jest normalna, konkretna praca! Najgorsza praca to akwizycja!

Gość gość
Niestety to nieprawda. Zawsze jest co szorowac jak nie stoly gdy nie ma klientow to kible albo maszyny podlogi okna, WSZYSTKO. Nie mozna pracowac w swoim tempie kierownik czesto pogania i to chyba bardzoej niz zwyklych pracowników caly czas jest harówka

Gość gość
J***c mcdonalds

Gość gość
Dziewczyno nie zniesiesz tego ponizenia i tempa pracy, smrodu i obrzydliwisci do sprzatania.

Gość gość
Podsumowując: na minus - praca jest bardzo ciezka i upokarzajaca - bede musiala codziennie isc pieszo 40 minut w jedna strone zeby tak dotrzec - placa minimalna bez mozliwosci podwyzki - brak perspekty na cos innego niz sprzątanie najgorszego sortu w przyszlosci czyli prawdopodobnie bedzie to praca na dlugie lata. - pogarda wspolpracownikow, znajomych i opluwanie przez wszystkich ludzi wokół - sprzatanie toalet i inne czynnosci ktorych do ktorych normalni pracownicy nie musza sie zmuszac. - harówka w morderczym tempie w tym ochydnym mundurku, nw jakos mam do siebie pogarde jak go widze Na plus Pewne ze zaplaca na czas Czyli jest to najgorsza praca z mozliwych gdybym mogla bym jej nie podjeła ale niestety w poniedziałek podpisuje umowe

Gość gość
Szczerze? Lepiej w Macu niż jako pokojowa. Tylko w serialikach typu "Hotel 52" tak wszystko cacy i ładnie. Na serio to wybierasz gołą ręką czyjeś łoniaki z odpływu prysznica, bo rękawiczek ni ma. Jeżeli ktoś Ci do.ra z powodu tego, że pracujesz w Macu - olej go. Nie rozkładasz nóg, jak Ci ti doradzali. Zobacz, jak hejtują Noxelię, która dorabia do renty na kamerkach za śmieszne stawki. To jest upodlenie. Praca u prywaciarza, umowy brak albo jakaś dziadowska śmieciowa, kasa od łaski wypłacana - to też masakra. A tu masz umowę, świadczenia, lata do emerytury zawsze jakieś lecą. I kasa płacona na czas, a nie jak się jaśnie panu zachce.

Gość gość
Tyle ze ta oraca w maku to samo sprzatanie nie jako zwykly pracownik. Wiec trzeba myc obsrane kible oprozniac kosze i nonstoo czyscic stoly u szorowac kuchnie .

Gość gość
Wiec faktycznie zwykla praca w maku byla by lepsza od pokojowki ale sprzatanie w maku jest o wiele gorsze tak mysle

Gość gość
To prawda pokojowka zalezy gdzie ale musi zapieprzac ale nie az tak jak w maku gdzie non spot cie poganiaja i traktuja jak smiecia i niewolnika od najgorszej roboty bo do tego tez jestes niestety

Gość gość
Jest coś gorszego od sprzątania w makdonaldzie? Mysle ze gorszej roboty nie. Zniżasz sie do poziomu g****a które będziesz szorowac codziennie kilkadziesiat razy na kolanach

Gość gość
Za co ta gruba prostytutka noxelia ma rentę? Nie pojmuje tego...