Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pan Paździoch

Robię klimatyzację rybom w akwarium

Polecane posty

Gość marawstala
Akwarium masz takie z pokrywą?

Gość gość
marawstala pokaz szparke dojrzala suczko:P

Gość marawstala
Ktory to pisze z gościa?

Pokrywą bym tego nie nazwał, raczej dwie tafle szyby położone na wierzchu na podkladkach, taka samoróbka :-) Ale daje radę A czemu pytasz?

Gość marawstala
Tak sie zastanawiam czy ta pokrywa służy rybom... W sumie latem grzałka nie jest potrzebna a zima pokrywa podtrzymuje temp (?) i chroni przed zwierzakami

No moim najwidoczniej służy skoro dożywają kilkunastu lat, ale obsada powoli się wykrusza Takie szyby ograniczaja parowanie wody no i zapobiegają dostawaniu sie zanieczyszczeń i zarazków do wody

Gość marawstala
Wiem tez miałam pokrywę ale zrobiona ze styropianu jak ja podnioslam to woda sie skraplala i meble od tej wilgoci nie gnily : ) bo stało na polce w takiej wnęce... Mnie chodziło o takie plastikowe pancerne obudowy : )

Gość marawstala
Kilkanaście lat, nieźle : ) To jakie ryby trzymasz? Duże, male czy moze mieszasz?

Gość marawstala
Fajnie : ) ale to dziwne ze wygiely sie w te sama stronę : )

Gość marawstala
W takiej wnęce moze jest im nawet lepiej bo mniej światła na nie pada i glonu jest mniej

Mialem kilka pyszczakow po bracie, poprzedzielanych szybami... bo one sa strasznie terytorialne. A teraz to tylko jeden został plus kilka glonojadow i piskorkow

Gość marawstala
Oprócz glonojadów to tamtych nie kojarze, bojowniki tez nie lubią towarzystwa : )

Gość marawstala
Koty mam od zawsze a ryby tylko przez kilka lat

Gość marawstala
Nie przez koty... Ostatnia ryba która miałam dosc długi zachorowała i nie było sensu trzymać puste Fajne to było jak reagowała kiedy widziała, ze sie budze : ) a była głodna

Mój pyszczak jest bardzo pracowity, ciągle przerzuca gruby żwir w pysku i przesuwa skorupy kokosa. Robi sobie takie niecki aż do gołej szyby. Raz jak mu to zasypałem to chyba byl niezadowolony bo od razu przystąpił do naprawy :-D

Gość marawstala
Niektóre ryby sa pracowite a inne nie, całkiem jak ludzie : )

Gość marawstala
Ze swoimi zwierzakami tez tak robilam a było ich dużo, wczesniej jak byłam jeszcze dzieckiem to stawialam nawet krzyż : )

U mojej babci na wsi kiedys za dzieciaka spędzałem wakacje z rodzeństwem ciotecznym. I pamiętam jak moja siostra zrobila grób dla ulubionego przez nas psa, tylko nie pamiętam czy postawiła krzyż czy tylko kołek z tabliczka z imieniem psa

Gość marawstala
Kiedyś na YT widziałam taki filmik z ceremonii pożegnalnej... Była trumna, były śpiewy i kotek został pochowany, a wyglądał jak człowiek gdy tak w tych kwiatach leżał : )

No a ostatnio wspomnianej babci zdechła kotka, a kilka miesięcy wczesniej pies... więc przydałby sie jej jakiś zwierzak, może uda sie wziąć kotkę od drugiej babci. Tylko kiedy najwcześniej można ją sterylizowac i jaki to koszt?

Była trumna, były śpiewy i kotek został pochowany, a wyglądał jak człowiek gdy tak w tych kwiatach leżał : ) x To ktoś miał fantazję albo musiał być niesamowicie zżyty ze zwierzęciem

Gość marawstala
Jak będzie miała z 6...7 miesięcy to juz można. Moja ostatnia kotka miala wykonany zabieg juz po 1 rojce (w trakcie nie można) wczesniej placilam 180 zl, za ten ostatni 200zl... Z poprzednia przez jakis czas jezdzilam na zastrzyki dopiero po jakimś roku napisalam ja na zabieg

Gość marawstala
To wyglądało trochę tak jakby ktoś robił sobie jaja, ale młodszy chłopak, a było ich dwoch dosc mocno sie wczuwal